آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری

دسته بندی‌ها
نویسنده: آرش قانع
بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری
چکیده:

تصمیم گرفته اید وارد کار عکاسی و فیلمبرداری شوید و احتمالا اولین سوالی که به ذهنتان می رسد این است که چه نوع دوربین عکاسی را خریداری کنید. تا چند سال پیش بین دو برند نیکون و کانن رقابت سختی وجود داشت و خوشبختانه در حال حاضر سونی و فوجی نیز به این رقابت اضافه شده اند. در این نوشته آموزشگاه فن و کار 5 نمونه از دوربین های بسیار مناسب برای شروع عکاسی و فیلمبرداری معرفی می شوند. دو مورد از این دوربین ها از نوع DSLR هستند و سه مورد دیگر از نوع دوربین های بدون آینه.

تصمیم گرفته اید وارد کار عکاسی و فیلمبرداری شوید و احتمالا اولین سوالی که به ذهنتان می رسد این است که چه نوع دوربین عکاسی را خریداری کنید. تا چند سال پیش بین دو برند نیکون و کانن رقابت سختی وجود داشت و خوشبختانه در حال حاضر سونی و فوجی نیز به این رقابت اضافه شده اند. در این نوشته آموزشگاه فن و کار 5 نمونه از دوربین های بسیار مناسب برای شروع عکاسی و فیلمبرداری معرفی می شوند. دو مورد از این دوربین ها از نوع DSLR هستند و سه مورد دیگر از نوع دوربین های بدون آینه.

آموزشگاه فن و کار دوره آموزش عکاسی را در سه ژانر عکاسی تبلیغاتی، عکاسی پرتره و عکاسی دیجیتال زیر نظر سازمان فنی حرفه ای و در کارگاههای مجهز برگزار می کند. این دوره ویژه بازار کار بوده و صفر تا صد مهارت های این حرفه را در اختیار هنر جویان قرار می دهد. در پایان این دوره می توانید مدرک بین المللی عکاسی را دریافت کنید. برای مشاهده سرفصل های کامل این دوره روی تصویر  زیر کلیک نمایید:

آموزش عکاسی

دوربین CANON 2000D

اولین دوربینی که معرفی می شود از برند کانن مدل 2000D است. قیمت این دوربین در حال حاضر (سال 1402) حدود 18 میلیون تومان برای بدنه و به همراه لنز دوربین نزدیک 20 میلیون تومان است.

کانن 2000D یک دوربین DSLR 24 مگاپیکسلی است که برای شروع عکاسی گزینه بسیار مناسبی است. قیمت خرید این دوربین تقریبا از تمامی دوربین هایی که در ادامه معرفی می شوند پایینتر است. کار کردن با این دوربین بسیار ساده و بدون دردسر انجام می شود. طراحی دکمه ها، منوها ، بدنه آن بسیار ساده و کاربر پسند است و برای کسانی که می خواهند کار عکاسی را شروع کنند دردسر و دغدغه ای در رابطه با نحوه کار با دوربین ایجاد نمی کند.

مشخصات دوربین CANON 2000D

تصویر و رنگ های این دوربین کیفیت خوبی دارد؛ در حدی که عکس خام گرفته شده با این دوربین نیاز به ادیت چندانی ندارد. اگر عکاسی برای شما بیشتر جنبه سرگرمی دارد و یا اینکه مطمئن نیستید که در آینده میخواهید عکاسی را حرفه ای دنبال کنید، کانن 2000 دی یک گزینه مناسب برای شما است. چون نیازی نیست که خودتان را درگیر یادگیری ادیت و یا نرم افزارهایی مانند فتوشاپ، لایت روم و… کنید.

کانن 2000 دی می تواند سه فریم بر ثانیه عکاسی پیاپی انجام دهد که یک عدد بسیار معمولی است و نسبت به بقیه گزینه هایی که در ادامه معرفی می شود پایینتر است. اما اگر عکاسی هایی انجام نمی دهید که در آنها حرکت بالایی وجود دارد مانند عکاسی ورزشی، حیات وحش، عکاسی از ماشین و حیوانات و این قبیل موارد، سه فریم در ثانیه برای شما کافیست.

یکی از موارد مهمی که در خرید دوربین باید به آن دقت کنید اتوفوکوس (Autofocus) است. اتوفوکوس کانن 2000 دی در عکاسی بسیار قابل قبول و قابل اطمینان است و کیفیت و سرعت خوبی دارد اما در ویدئو به اندازه کافی عملکرد جذابی را به نمایش نمی گذارد. پس می توان گفت این دوربین بیشتر برای افرادی مناسب است که قصدشان تمرکز روی کار عکاسی است. اگر چه با این دوربین می توان ویدئو نیز ضبط کرد اما برای کار ویدئو گرافی پیشنهاد نمی شود.

دوربین Nikon D 3500

برند نیکون بصورت حرفه ای و دقیق روی عکاسی تمرکز کرده و امکانات پیشرفته تر و حرفه ای تری را در اختیار شما قرار می دهد. چه نسبت به دکمه ها، چه نسبت به منوها کار کردن با این دوربین حرفه ای تر است اگرچه شاید برخی ها تصور کنند کار کردن با منوهای این دوربین سخت تر است.

دوربین های نیکون D 3500 نیز یک سنسور 24 مگاپیکسلی دارند و سرعت عکاسی پیاپی این دوربین 5 فریم بر ثانیه است. یعنی دو فریم بر ثانیه بیشتر از مدل کانن 2000 دی. یکی از دلایلی که این دوربین برای کار عکاسی حرفه ای تر و مناسب تر از دوربین های کانن 2000 دی است، این است که نیکون دی 3500 فایل های راش با قابلیت ادیت بسیار بالاتری دارند. و اگر شما قصد دارید روی ادیت سرمایه گذاری کنید و نرم افزارهایی مانند لایت روم و فتوشاپ را یاد بگیرید فایل های خام دوربین های نیکون (خصوصا دو مدلی که در این نوشته مقایسه می شوند) برای ادیت کردن نسبت به دوربین های کانن بسیار مناسب تر هستند.

مشخصات دوربین Nikon D 3500

نیکون دی 3500 قابلیت فیلمبرداری بصورت فول اچ دی با سرعت های 24، 30 و 60 را دارد. و با این قالبیت در رده دوربین های 60 فریم فول اچ دی بسیار قیمت مناسبی دارد و می توانید با این دوربین تصاویر اسلوموشن نیز داشته باشید. قیمت این دوربین در حال حاضر در بازار ایران حدود 15 میلیون تومان برای بدنه و برای بدنه و کیت آن که لنز mm 18-55 است نزدیک به 17 میلیون تومان باید هزینه کنید.

اتوفوکوس دوربین دی 3500 نیکون هم در عکس و هم در ویدئو بسیار مطمئن و عالی انجام می شود. علی رغم اینکه معمولا دوربین های نیکون به اتوفوکوس بد در فیلمبرداری شناخته می شوند اما در مقایسه بین دوربین های 2000 دی کانن و دی 3500 نیکون، طبق نظرات استفاده کنندگان از این دوربین ها، عملکرد اتوفوکوس نیکون در ویدئو بهتر بوده است.

از معایب دوربین نیکون دی 3500 می توان گفت ال سی دی آن متحرک نیست و در بدنه فیکس شده است و دست شما در زوایای مختلف باز نیست که بتوانید به راحتی از دوربین استفاده کنید. این دوربین تاچ اسکرین و ورودی میکروفون نیز ندارد. پس اگر هدف شما انجام کار فیلمبرداری است و نیاز دارید میکروفون اکسترنال را به دوربین متصل کنید، این نکته را در نظر داشته باشید.

دوربین هایی که تا این لحظه معرفی شدند از نوع دوربین های DSLR بودند، در ادامه به معرفی دوربین های بدون آینه مناسب برای شروع عکاسی و فیلمبرداری پرداخته می شود.

دوربین کانن M50

کانن m50 یکی از بهترین دوربین هایی است که می توانید هم برای کار ویدئو و هم برای کار عکاسی از آن استفاده کنید. بصورت کلی دوربین های بدون آینه در ویدئو عملکرد بهتری دارند و این عملکرد را به اتوفوکوس بسیار دقیق و مطمئن این دوربین ها نسبت می دهند.

حس کار کردن با این دوربین بسیار لذت بخش است، ارگونومی بسیار خوبی دارد و کوچک و سبک است. صفحه نمایش این دوربین کاملا متحرک است و در تمامی زوایا به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. تاچ اسکرین است و هم اتوفوکوس و هم منو را می توانید با تاچ تغییر دهید. این دوربین همچنین قابلیت فوکس ترک نیز دارد و با لمس کردن یکی از سوژه ها می توانید آن را در فوکوس نگه دارید و زمانی که دوربین را جابجا می کنید، نقطه ای که لمس کرده اید در فوکوس باقی می ماند.

مشخصات دوربین کانن M50

رزولوشن این دوربین نیز مانند باقی دوربین هایی که معرفی شد 24 مگاپیکسل است اما یک تفاوت بسیار چشمگیری با دو دوربین قبلی که معرفی شدند، دارد و آن اینکه عکاسی پیاپی دوربین کانن m50 ده فریم بر ثانیه است. کانن 2000 دی سه فریم و دی 3500 نیکون 5 فریم بر ثانیه قابلیت داشت. اما m50 کانن ده فریم بر ثانیه عکاسی می کند و برای تمامی انواع عکاسی می تواند مناسب باشد.

فایل خام این دوربین 14 بیتی است که آن را به یک گزینه بسیار مناسب برای افرادی که می خواهند روی عکس ادیت نور و ر نگ انجام دهند، تبدیل می کند.

مانند باقی دوبین های بدون آینه، اتوفوکوس این دوربین نیز بسیار سریع، مطمئن و قابل اطمینان است و هم در عکاسی و هم در ویدئو گرافی می توانید روی این دوربین حساب کنید.

این دوربین ها کیفیت فیلمبرداری فول اچ دی با 60 فریم بر ثانیه و کیفیت اچ دی حداکثر تا 120 فریم بر ثانیه در اختیار شما قرار می دهد. دوربین m50 قابلیت ضبط 4k نیز دارد که البته به سه دلیل نمی توان به این قابلیت آنها اعتماد کرد: 1- حداکثر تا 24 فریم بر ثانیه است. 2- کراپ می خورد و 3- اتوفوکوس بسیار افت می کند و دیگر قابل اطمینان نیست.

سونی zv-e10 و سونی a6100

اگر نیاز دارید دوربینی تهیه کنید که 4k را به خوبی ضبط کند، دو گزنیه zv-e10 و a6100 که از برند سونی مناسب هستند که در ادامه معرفی می شوند.

این دو دوربین با یک سری اختلافات جزئی، از جهات بسیاری شبیه به هم هستند. هر دو این دوربین ها سنسور 24 مگاپیکسلی دارند، فایل خام آنها 14 بیت و برای ادیت کاملا مناسب است.

ده الی یازده فریم بر ثانیه می توانند عکاسی پیاپی انجام دهند. اما تفاوت بسیار چشمگیری که با دوربین های قبلی دارند عملکرد خوب آنها در نور کم است. عملکرد دوربین های zv-e10 و a6100 و بصورت کلی دوربین های سونی در ایزوهای بالا و شرایط نوری کم از رقبای دیگر بسیار بهتر است؛ پس اگر در نور کم عکاسی یا فیلمبرداری انجام می دهید پیشنهاد می شود سراغ یکی از این دو گزینه بروید.

به جرات می توان گفت دوربین های سونی در بحث فوکوس خودکار، یک سر و گردن از بقیه رقبای خود بالاترند. اتوفوکوس این دوربین ها بسیار مطمئن و دقیق عمل می کند و سرعت آنها بسیار بالا است. تشخیص چهره و چشم بسیار دقیقی دارند که البته در a6100 فقط قابلیت تشخیص چهره وجود دارد اما در سونی zv-e10 تشخیص چشم نیز در اختیار می گذارند.

سونی a6100

آلفا 6100 سونی یک گزینه مناسب برای فیلمبرداری 4k است. دوربین های سونی از قابلیتی به نام دان سمپلینگ (down sampling) استفاده می کنند که در واقع ویدئو را 6k ذخیره می کنند اما خروجی 4k در اختیار می گذارند. و این ویژگی باعث می شود کیفیت 4k این دوربین ها از بقیه برندها بهتر باشد.

آلفا 6100، 4k بیست و چهار فریم و سی فریم دارد که 30 فریم آن مقدار کمی کراپ دارد. اما این دوربین می تواند کیفیت فول اچ دی را تا 120 فریم بر ثانیه ضبط کند که برای کارهای اسلوموشن بسیار گزینه خوبی است.

مشخصات دوربین سونی a6100

در دوربین های قبلی بحث راحت بودن کار با دوربین ها را مورد بررسی قرار دادیم. متاسفانه باید بگوییم در دوربین های سونی منوها از لحاظ کاربری به شدت سخت هستند. تعداد صفحات منوها بسیار بالاست و برای هر مورد جزئی یک صفحه وجود دارد. البته می توان با دید مثبت نیز به این موضوع نگاه کرد: دوربین های سونی برای کوچکترین قسمت ها نیز به شما دسترسی و اختیار می دهند تا بتوانید موارد مورد نیاز خودتان را تنظیم کنید. اگرچه این رابط کاربری می توانست به نحو بهتری نیز طراحی شود.

صفحه نمایش آلفا 6100 بصورت تیلت آپ است و بصورت کامل چرخش ندارد که می تواند بالای دوربین نیز قرار بگیرد و تا زمانی که شما یک میکروفون را روی هات شوی دوربین نصب نکنید، برای گرفتن ویدئو و عکاسی سلفی بسیار مناسب است. در صورت نصب میکروفون در هات شو، میکروفون جلوی صفحه نمایش را می گیرد و عملا دیگر نمی توانید به خوبی تصویر خودتان را در آن ببینید. ال سی دی آلفا 6100 تاچ است اما فقط برای فوکوس و نمی توانید تنظیمات منوی دوربین را با لمس انگشت انجام دهید.

سونی zv-e10 و تفاوت های آن با a6100

این دوربین یک سری تفاوت ها با آلفا 6100 دارد که اولین آن میکروفون داخلی است. این دوربین ها میکروفون داخلی دارند اما از آنجاییکه zv-e10 بصورت اختصاصی برای تولید کننده های محتوا بهینه شده است یک میکروفون سه کپسول بسیار با کیفیت تر نیز دارد. و زمانی که در محیط بیرون فیلمبرداری می کنید صدا را به خوبی ضبط می کند. یک بادگیر دارد که می توانید روی میکروفون قرار دهید تا باد محیط گرفته شود و زمانی که از دوربین خیلی فاصله نداشته باشید کیفیت صدای بسیار قابل قبولی را ارائه می دهد.

مشخصات دوربین سونی zv-e10 و تفاوت های آن با a6100

برخلاف a6100 صفحه نمایش این دوربین کاملا متحرک است و مشکل هات شو ندارد و یک گزینه فوق العاده که در a6100 وجود نداره اتوفوکوس و تشخیص چشم چه برای انسان و چه در حیوانات در دوربین های zv-e10 است.

یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم دوربین zv-e10 با a6100 این است که از پیکچر پروفایل (Profile picture) های مختلفی مانند S-Log3 S-Log2 پشتیبانی می کند که می توانید برای کالر گریدینگ ویدئوها روی این ویژگی حساب کنید. متاسفانه دوربین a6100 فقط پروفایل پیکچر استاندارد دارد.

و آخرین تفاوتی که می توان به آن اشاره کرد عدم وجود ویوفایندر یا همان چشمی در دوربین سونی zv-e10 است که در سری آلفا 6000 چشمی یا همان ویوفایندر وجود دارد. پس اگر می خواهید کار عکاسی را خارج از محیط و مخصوصا زیر نور شدید آفتاب انجام دهید حتما به این موضوع دقت کنید.

انتخاب شما از بین این 5 گزینه کدام است؟ و اگر گزینه بهتری را سراغ دارید در قسمت کامنت ها با کابران دیگر به اشتراک بگذارید.

مطالب بیشتر:

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
علت افت فشار برق ساختمان و روش های برطرف کردن
علت افت فشار برق ساختمان و روش های برطرف کردن این مشکل
رفع مشکلات فر
علت روشن نشدن فر – بررسی مشکلات فر در اجاق گاز
معرفی شبکه های صنعتی PLC
معرفی شبکه های صنعتی PLC
دستگاه پروگرامر IC چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاه پروگرامر IC چیست و چه کاربردی دارد؟
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر