علت افت فشار برق ساختمان و روش های برطرف کردن این مشکل : برق ساختمان مجموعه ای از اتصالات الکتریکی است که به کمک دو سیم فاز و نول به سراسر خانه منقل شده است. با سیم کشی ساختمان این امکان به وجود آمده است که ساکنان در هر نقطه از ساختمان بتوانند به راحتی به برق دسترسی داشته باشند. شما می توانید حرفه برق کشی ساختمان را با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان مجتمع فنی پایتخت فرا گرفته و وارد بازار این شغل پردرآمد شوید.
در برق کشی ساختمان برق 220 ولتی با کنار هم قرار گرفتن سیم های فاز و نول به سراسر ساختمان توزیع می شود به طوری که سیم های برق قابل مشاهده نباشند و موجب آسیب رساندن به افراد مختلف نشوند. با وجود این که سیم کشی ساختمان توسط متخصصان و با رعایت ایمنی کامل انجام می شود اما گاهی مشکلات متعددی برای برق ساختمان پیش می آید که باید به موقع بررسی و برطرف بشوند.
از بزرگترین مشکلات برقی ساختمان می توان به اتصالی برق، ضعیف شدن ولتاژ یا افت فشار برق، کار نکردن کلید های برق، سوسو زدن لامپ های روشن، بالا بودن هزینه قبض برق و غیره اشاره کرد. هنگام مواجهه با هر یک از این مشکلات باید از یک برقکار ساختمان متخصص بخواهید که برق ساختمان شما را عیب یابی کند و پس از تشخیص علت مشکل آن را برطرف کند. به شما پیشنهاد می شود که خودتان درگیر حل مشکل برق ساختمان نشوید زیرا ممکن است در اثر یک اشتباه کوچک صدمات جبران ناپذیری به شما وارد شود.
همان طور که گفته شد یکی از مهمترین و رایج ترین مشکلات برقی ساختمان افت فشار برق است. ممکن است برایتان پیش آمده باشد که هنگام استفاده از یک وسیله برقی متوجه شوید که سیم یا بدنه آن دستگاه گرم شده است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که سیستم برق ساختمان دچار افت ولتاژ شده باشد. نیم سوز شدن لامپ های خانه یا آسیب دیدن لوازم برقی داخل خانه از نشانه های وجود مشکل در مدار برق ساختمان هستند.
درست است که خدمات برق کاری ساختمان در زمان ساخته شدن ساختمان به متخصصان برق واگذار می شود اما این بدان معنا نیست که امکان به وجود آمدن مشکل در سیستم برق ساختمان وجود ندارد. در این مقاله به بررسی کامل این مشکل می پردازیم و برای حل آن راه حل هایی ارائه می دهیم.
فهرست مطالب :
در یک ساختمان شما مداری با مقاومت های مختلف دارید و هرچه تعداد مقاومت ها بیشتر باشد برای عبور جریان برق از مدار به انرژی بیشتری احتیاج خواهید داشت. انرژی که صرف عبور جریان برق از مدار می شود به صورت گرما در می آید و از بین می رود در نتیجه مقداری از انرژی موجود کاسته می شود. در نهایت این کاهش میزان انرژی باعث کاهش میزان ولتاژ یا افت ولتاژ می شود.
در حقیقت می توانیم بگوییم هر گاه در یک مدار میان تأمین کننده انرژی و مصرف کننده آن اختلاف ولتاژ به وجود بیاید مدار با افت ولتاژ مواجه خواهد شد. عوامل مختلفی می توانند موجب به وجود آمدن اختلاف ولتاژ بشوند از جمله جنس سیم، قطر سیم، طول سیم و جریان عبوری از سیم. در ادامه هر یک از این عوامل را به صورت مجزا بررسی می کنیم.
انتخاب سیم مناسب در سیم کشی ساختمان اهمیت بالایی دارد زیرا جنس سیم یکی از فاکتورهایی است که می تواند روی افت ولتاژ برق ساختمان اثر بگذارد. همان طور که می دانید رسانایی سیم مسی بهتر از سیم آلومینیومی است به همین دلیل زمانی که برق از سیمی مسی با قطر و اندازه مشابه یک سیم آلومینیومی عبور می کند کمتر دچار افت فشار خواهد شد. یعنی اگر رسانایی سیم بالا نباشد و الکترون ها نتوانند به راحتی از سیم عبور کنند افت ولتاژ در مدار بیشتر خواهد بود.
طول سیم یکی از عوامل مهمی است که می تواند موجب ایجاد اختلاف ولتاژ میان منبع و مصرف کننده انرژی و در نتیجه افت فشار برق شود. اگر قطر دو سیم با همدیگر برابر باشد سیمی که کوتاه تر است نسبت به سیمی که بلند است ولتاژ کمتری دارد. زمانی که طول سیم به کار برده شده در مدار ساختمان بیش از حد بلند باشد این عامل می تواند موجب افت فشار برق ساختمان در زمان های مختلف گردد.
قطر سیم در میزان جریان عبوری تأثیر زیادی دارد. اگر طول دو سیم را برابر در نظر بگیریم جریان از سیمی با قطر بیشتر راحت تر عبور خواهد کرد و اتلاف انرژی کمتری اتفاق خواهد افتاد. زمانی که انرژی تلف نشود افت ولتاژ هم نخواهیم داشت. برعکس، هرچه قطر سیم کمتر باشد عبور جریان از سیمی با همان طول سخت تر خواهد بود.
آخرین عاملی که می تواند روی افت ولتاژ برق ساختمان اثر گذار باشد شدت جریان عبوری از سیم است. هر چه جریان بیشتری از سیم عبور کند میزان اتلاف انرژی و تبدیل آن به گرما بیشتر می شود و ولتاژ بیشتر کاهش پیدا می کند. هر کدام از دلایل گفته شده می توانند به تنهایی در مدار برق ساختمان مشکل ایجاد کنند و موجب ضعیف شدن جریان برق بشوند.
ضعیف شدن جریان برق می تواند برای لوازم برقی شما بسیار خطرناک باشد و حتی موجب خرابی یا سوختن آن ها بشود. استفاده از سیم های بی کیفیت در سیم کشی ساختمان نیز می تواند موجب اتصالی یا افت ولتاژ سیستم برق رسانی ساختمان شود و دستگاه برقی شما را بسوزاند.
مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش برق صنعتی ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش نصب آسانسور و … می باشد. برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما با شماره های : 02166489312 – 02166489312 تماس بگیرید.