دستگاه پروگرامر IC چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاه پروگرامر IC چیست و چه کاربردی دارد؟ دستگاه پروگرامر IC به منظور انتقال یا تغییر در اجرای برنامه یکی قطعه الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع دستگاه پروگرامر IC به منظور برقراری ارتباط بین قطعات الکترونیکی و نرم افزار های برنامه نویسی کاربرد دارد. در این مقاله ضمن تعریف پروگرام کردن IC، به مراحل انجام آن و مزایای استفاده از دستگاه پروگرام کردن IC اشاره می کنیم.
تعریف پروگرام کردن IC
پروگرم کردن IC در واقع برنامه نویسی IC می باشد. پروگرم کردن IC نوعی برنامه نویسی کامپیوتری است که در آن نرم افزار از طریق کد ایجاد می شود و سپس به آی سی اضافه می شود. این عمل معمولاً با استفاده از رایانه به عنوان پل برای برنامه نویسی آی سی انجام می شود، زیرا رایانه می تواند نرم افزار را در آی سی آپلود کند. این معمولاً برای میکروکنترلر ها برای کنترل یک دستگاه خاص استفاده می شود، اما ممکن است برای خود رایانه اصلی نیز استفاده شود. اقدامات زیادی وجود دارد که می توان آن ها را از طریق برنامه نویسی آی سی کد گذاری کرد و به آنچه در حال کنترل است بستگی دارد.
“توجه” مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره آموزش تعمیرات برد و آموزش طراحی برد بصورت تخصصی و حرفه ای زیر نظر اساتید برتر کشوری.
با برنامه نویسی آی سی، همه چیز با نرم افزار شروع می شود. هدف پروگرم کردن IC ، کنترل دستگاه مورد نظر می باشد. فرد برنامه نویس پس از کد نویسی و اضافه کردن برنامه از طریق دستگاه پروگرامر IC به دستگاه دستور اجرا یا عدم اجرای برنامه ها را می دهد. برنامهنویسی معمولاً با منطق کلاسیک ساخته میشود و عبارات «اگر/آنگاه» زیادی وجود دارد.
پس از اتمام برنامه نویسی آی سی، نرم افزار باید به مدار اضافه شود. گاهی اوقات می توان یک میکروکنترلر جداگانه برای تسهیل این کار ساخت، اما این کار معمولاً از طریق رایانه انجام می شود. رایانه، که معمولاً برای کدنویسی نرمافزار نیز استفاده میشود، با آیسی پیوند مییابد و برنامهنویسی را آپلود میکند.
روش های مختلف پروگرام کردن IC
پروگرام کردن IC یکی از اقداماتی است که امروزه کاربرد های زیادی دارد. این فرآیند از پروتکل ارتباط سریال موجود در دستگاه برای دستیابی به هدف خود استفاده می کند. در بیشتر موارد، هسته اصلی مهم ترین مدارهای الکترونیکی امروزی در نظر گرفته می شود. روش های مختلف پروگرام کردن IC عبارتند از:
- پروگرام کردن آنلاین
- پروگرام کردن آفلاین
پروگرام کردن آنلاین
پروگرام کردن آنلاین از گذرگاه ارتباطی استاندارد تراشه استفاده می کند. از جمله این موارد می توان به UART، USB، JTAG و موارد دیگر اشاره کرد. در طول این برنامه ریزی، پین های کمتری نیاز به اتصال دارند. گزینه آنلاین در پشتیبانی از تراشه ISP و PCB طراحی شده برای ISP قابل استفاده است. با این حال، سرعت برنامه نویسی بسیار پایین است.
اگر در حین تست تولید خطایی وجود داشته باشد، می توان برد مدار معیوب را ردیابی کرد. این به این دلیل است که اتصال سیم به طور گسترده ای برای برنامه ریزی رایت آنلاین استفاده می شود. همچنین، برای ارتقاء میدانی و تغییرات فایل داده، نیازی به اقدام مجدد نیست. تعداد کانال های پشتیبانی شده توسط هر برنامه نویس ISP، برنامه نویسی همزمان را تعیین می کند. به دلیل انجام برنامه نویسی روی سطح، خطرات محدودی وجود دارد.
پروگرام کردن آفلاین
پروگرام کردن آفلاین که با نام برنامه نویسی موازی نیز شناخته می شود، نسبت به پروگرام کردن آنلاین رایج تر می باشد. در این روش تراشه پس از طی نمودن فرآیند برنامه نویسی، به جایگاه SMT می رود. به دلیل سازگاری روش آفلاین برنامه نویسی تراشه، می توان از انواع آداپتور ها استفاده نمود.
در طول برنامه نویسی آفلاین، خطرات خاصی وجود دارد. زیرا عملکرد بی دقت این برنامه ریزی ممکن است منجر به تغییر شکل پین های تراشه شود. بنابراین، این برنامهنویسی ریسک خودش را دارد. اگر خطایی را تشخیص دادید، تراشه را از آداپتور خارج کنید. پس از آن، مجددا اقدام به برنامه ریزی کنید. سرعت کد گذاری و برنامه نویسی در روش آفلاین بالا بوده و هم چنین قابلیت اطمینان و تنظیمات بیشتری را ارائه می دهد.
دستگاه پروگرامر IC چیست؟
دستگاه پروگرامر IC که به آن برنامه نویس تراشه، برنامه نویس مدار، برنامه نویس آی سی یا فقط رایتر EPROM نیز گفته می شود، قطعه سخت افزاری برای انتقال داده ها به مدارهای مجتمع قابل برنامه ریزی مانند رام، EPROM، EEPROM، فلش مموری است. چهار نوع کلی دستگاه پروگرامر وجود دارد:
- دستگاه پروگرامر IC باند: برای برنامه نویسی مدارهای متعدد در تولید انبوه.
- دستگاه پروگرامر IC جهانی: برای توسعه و تولید سری های کوچک.
- دستگاه پروگرامر IC جیبی: دستگاه های قابل حمل برای توسعه و خدمات میدانی.
- دستگاه پروگرامر IC تخصصی: فقط برای انواع مدارهای خاص مانند برنامه نویسان EPROM
اولین دستگاه های پروگر تراشه به اندازه یک جعبه کفش بوده و وزن چندین کیلوگرم داشتند. برخی از آن ها هنوز تولید می شوند و توسط افراد خاص مورد استفاده قرار می گیرند. اما با پیشرفت تکنولوژی پروگرامر های مدرن تنها چند صد گرم وزن دارند و در جیب جای می گیرند. برنامه نویس ایده آل مزایای یک برنامه نویس جیبی جهانی را با امکان اتصال چندین پروگرامر را به یک رایانه شخصی ترکیب می کند.
پروگرامر های تراشه به دو دسته اصلی پروگرامر تخصصی و یونیورسال تقسیم می شوند. پروگرامر تخصصی همان طور که از نامش پیداست، تنها برای یک دسته خاصی از قطعات کاربرد داشته و از طریق شرکت های سازنده قطعات عرضه و مورد استفاده قرار می گیرند. در مقابل پروگرامر های یونیورسال یا جهانی هستند که کاربرد عمومی داشته و برای انواع قطعات قابل استفاده هستند.
انواع دستگاه پروگرامر IC
دستگاه پروگرامر IC به دلیل کاربرد گسترده در انواع مختلفی تهیه و تولید شده اند. انواع دستگاه پروگرامر IC عبارتند از:
- سوپر پروگرامر
- پروگرامر چند کاره
- پروگرامر خودرویی
سوپر پروگرامر
سوپر پروگرامر یکی از پروگرامر های تخصصی با محبوبیت بین المللی بوده که به علت توان بالا در تعمیر چیپ های الکترونیکی در انواع رنج ها مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به کاربرد و نقاط مثبت سوپر پروگرامر ها باید به این نکته اشاره کرد که برای انواع مختلف آی سی از نمونه های مختلف آداپتور ها استفاده نمود.
پروگرامر چند کاره
پروگرامر های چند کاره یکی از انواع پروگرامر های کاربردی و. حرفه ای بوده که در تعمیر لپ تاپ، موبایل، تلویزیون و به طور کلی لوازم صوتی و تصویری کاربرد دارد. این دستگاه با قابلیت متصل نمودن و برنامه نویسی تعداد بالای آی سی از اساسی ترین تجهیزات تعمیر دستگاه های الکترونیکی می باشد.
پروگرامر خودرویی
یکی دیگر از انواع پروگرامر های آی سی، پروگرامر خودرویی بوده که برای انواع ایسیو خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.
مراحل پروگرام کردن IC
پروگرام کردن IC یک اقدام تخصصی بوده که باید به صورت اصولی انجام شود تا از وقوع خطا جلوگیری شود و عملکرد اصلی قطعات طی شود. مراحل پروگرام کردن IC به ترتیب عبارتند از:
- ابتدا کابل مخصوص دستگاه و سپس سوکت آی سی را به سوکت رایتر وصل کنید و در نهایت کامپیوتر و برنامه نویس سیستم خود را روشن کنید.
- نرم افزار مخصوص برنامه نویسی را اجرا کنید.
- جستجو در منوی دستگاه و انتخاب برند آی سی
- انتخاب شماره قطعه آی سی مورد نظر
- بار گذاری برنامه
- بررسی نرم افزار خود با کد چهار رقمی ظاهر شده
- کلیک بر روی دکمه Program به منظور بار گذاری آی سی در سوکت مربوطه
- فشردن دکمه OK در صورت موفقیت آمیز بودن برنامه نویسی
- در مرحله آخر باید مطابق با نتیجه، برچسب گذاری نمایید. در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات به اتمام می رسد. در صورت وجود مشکل، آن را روی سوکت دیگری قرار داده و مراحل بالا را تکرار کنید.
- در صورت معیوب شدن تراشه، آن را در جعبه قطعات معیوب قرار دهید.
مزایای استفاده از دستگاه پروگرامر IC
یک برنامه نویس به دستیابی به موفقیت های زیادی در صنعت الکترونیک کمک می کند. این برنامه نویس به برد های الکترونیکی کمک می کند تا وضایف خود را با عملکرد بالا انجام دهند. در زیر مزایای استفاده از دستگاه پروگرامر IC آورده شده است:
- ایمنی بالا
- سطح کارآیی بالا
- بهبود عملکرد برد های الکترونیکی
- قابلیت تغییر
ایمنی بالا
اطمینان از تدارک گردش کار PCB ها با توابع رمزنگاری آسان است. این باعث افزایش خدمات آی سی و همچنین ایمنی بالای PCB می شود.
سطح کارایی بالا
استفاده از دستگاه پروگرامر IC سطح کارایی بالایی را ارائه می دهد. وقتی تمام دستورالعمل ها را دنبال کنید، هرگز با برنامه نویسی اشتباه نخواهید کرد.
بهبود عملکرد برد های الکترونیکی
دستگاه پروگرامر IC به بهبود عملکرد کلی PCB ها کمک می کند. هم چنین، می توانید انواع برنامه های مختلف را با آی سی ها اضافه کنید. هم چنین برای ساخت PCB مناسب است.
قابلیت تغییر
شما می توانید برخی از انواع خدمات برنامه نویسی آی سی را به ICS وارد کرده و بر اساس آن تغییر دهید. این بدان معناست که اگر برنامه اول هدف مورد نیاز را انجام ندهد، می توانید از یک برنامه کاربردی استفاده کنید. بنابراین، این ویژگی ها از مزایای یک برنامه نویس است.
کاربرد دستگاه پروگرامر IC
یکی از اجزای اصلی یک تراشه IC قابل برنامه ریزی در حال کار، میکروکنترلر است. دستگاه پروگرامر IC در دستگاه های کنترل خودکار مانند ابزار قدرت، اسباب بازی، سیستم های کنترل موتور و سایر دستگاه های تعبیه شده کاربرد دارد.
به عبارت دیگر، میکروکنترلر ها شبیه کامپیوترهای کوچک هستند. این تراشهها برای قرار دادن تراشههای آی سی قابل برنامه ریزی استفاده می شوند که سپس به راحتی در دستگاههای مختلف تعبیه می شوند.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش plc و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.