آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

نوردهی در عکاسی: دوربین عکاسی چگونه کار می کند؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: آرش قانع
چکیده:

دوربین چیزی نیست جز یک جعبه تاریک که نور از هیچ قسمتی وارد آن نمی شود بجز از قسمت لنز. نوری که از لنز وارد دوربین می شود بعد از برخورد به سنسور یک سری پردازش روی آن انجام می گیرد که نور را تبدیل به عکس می کند و در حافظه ذخیره می شود. همه چیز به همین سادگی صورت می گیرد اما با جزئیات بیشتر.

در عکاسی اصلا نیازی نیست که بدانید در مدارهای پیچیده ای که در دوربین وجود دارد چه اتفاقی می افتد، اما به عنوان یک عکاس باید بدانید که دوربین عکاسی چگونه کار می کند تا بتوانید آن را در راستای اهداف خود تنظیم کنید. در این نوشته آموزشگاه فن و کار نوردهی در عکاسی یا اکسپوژر و اساس کار دوربین های بدون آینه (Mirrorles) و دوربین های دی اس ال آر (DSLR) و تفاوت نحوه عملکرد این دو نوع دوربین توضیح داده شده است.

نحوه کار دوربین عکاسی

دوربین چیزی نیست جز یک جعبه تاریک که نور از هیچ قسمتی وارد آن نمی شود بجز از قسمت لنز. نوری که از لنز وارد دوربین می شود بعد از برخورد به سنسور یک سری پردازش روی آن انجام می گیرد که نور را تبدیل به عکس می کند و در حافظه ذخیره می شود. همه چیز به همین سادگی صورت می گیرد اما با جزئیات بیشتر.

نحوه کار دوربین عکاسی

نوری که از لنز عبور می کند از یک روزنه رد می شود که اندازه این روزنه را ما باید تعیین کنیم. و قبل از اینکه نور به سنسور برخورد کند یک مانع به نام پرده شاتر سر راه آن وجود دارد. پرده شاتر دقیقا جلوی سنسور قرار دارد. وقتی ما دکمه شاتر را میزنیم تا عکس گرفته شود، این پرده کنار می رود تا سنسور بتواند نور را دریافت کند. بعد از انجام این عملیات پرده مجدد بسته می شود تا عکس گرفته شده نهایی شود. این اساس کار دوربین های بدون آینه یا Mirrorless است.

نمایش عملکرد پرده شاتر و سنسور در دوربین عکاسی

اما نسل قبل از دوربین های Mirrorless، دوربین های DSLR بودند و احتمالا در حال حاضر نیز خیلی از افراد از این دوربین ها استفاده می کنند.

یک تفاوت عمده بین دوربین های بدون آینه (Mirrorless) و دی اس ال آر (DSLR) وجود دارد که به نحوه دیدن تصویر از داخل ویو فایندر (Viewfinder) – چشمی ، منظره یاب و ویزور نیز نامیده می شود – برمیگردد.

این تفاوت به این صورت است که در دوربین های بدون آینه چه تصویری که ما از ال سی دی (LCD) می بینیم و چه تصویری که از داخل ویوفایندر می بینیم، هر دو یک تصویر دیجیتالی هستند که از صفحه نمایش پخش می شود. به این معنا که در ویوفایندر نیز یک ال سی دی خیلی کوچک قرار گرفته و تصویری که ما می بینیم (همان نوری که سنسور دریاقت و به عکس تبدیل کرده است ) یک تصویر دیجیتالی است. به عبارت دیگر سنسور همان طور که نور را می بیند ، تصویر را تولید و روی ال سی دی نمایش می دهد. ما می توانیم این تصویر را از داخل منظره یاب یا ویوفایندر هم ببینیم.

در دوربین های بدون آینه به ویوفایندر EVF یا electronic view finder گفته می شود اما در دوربین های DSLR به جای EVF آپتیکال ویوفایندر یا OVF (optical view finder) وجود دارد.

optical یعنی تصویری که از طریق لنز تولید شده است و یک تصویر واقعی است. و همین یک تغییر کوچک باعث می شود که ساختار دوربین های دی اس ال آر با دوربین های بدون آینه فرق داشته باشد. این تفاوت ساختاری به این شکل است که در دوربین های دی اس ال آر، جلوی سنسور یک آینه وجود دارد. و چون دوربین های Mirrorless فاقد این آینه هستند به این نام، نامیده می شوند.

در دوربین DSLR یک آینه تخت بصورت مورب جلوی سنسور قرار دارد. تصویری که از داخل لنز وارد دوربین می شود ابتدا به این آینه تخت برخورد و بازتاب پیدا می کند، سمت بالا و داخل یک منشور چند وجهی می شود و بازتاب آن از داخل ویوفایندر مشخص می شود. یعنی تصویری که شما داخل ویوفایندر می بینید همان تصویر واقعی است که از لنز وارد بدنه دوربین می شود.

نحو ه قرارگیری آینه و عبور نور در دوربین های دی اس ال آر

ممکن است این سوال برایتان پیش بیاد که وقتی آینه جلوی سنسور قرار گرفته است، سنسور چگونه می تواند عکس بگیرد؟ و چگونه می تواند نور را ببیند تا آن را به عکس تبدیل کند؟ زمانی که شما دکمه شاتر را فشار می دهید، این آینه برای لحظاتی جمع شده و به بالا می رود تا نور بتواند عبور کند و به سنسور برسد. وقتی عکس گرفته شد، آینه مجدد به جای خود بر می گردد تا شما بتوانید از داخل ویوفایندر عکس را ببینید، کادر بندی کنید و عکس بعدی را بگیرید.

نحوه عملکرد آینه و سنسور در دوربین های DSLR

به همین دلیل هم است که موقع زدن دکمه شاتر برای لحظات کوتاهی تصویر سیاه می شود، چون آینه جمع شده و دیگر نمی تواند تصویر را از طریق ویوفایندر نمایش دهد. به این عملیات که نور از داخل لنز وارد دوربین می شود، به سنسور برخورد می کند، سنسور آن را ثبت می کند و به عکس تبدیل می کند، نوردهی یا اکسپوژر (exposure) گفته می شود.

از طریق سه عامل می توانیم روی نوردهی یا اکسپوژر کنترل داشته باشیم. اولین عاملی که باید بشناسیم نکات اَپِرچِر یا دریچه دیافراگم است که موضوع مقاله بعدی است.

آموزشگاه فن و کار دوره آموزش عکاسی را در سه شاخه عکاسی تبلیغاتی ، عکاسی آتلیه و عکاسی آتلیه و پرتره و عکاسی دیجیتال بصورت عملی و در کارگاههای مجهز برگزار می کند. این دوره ویژه بازار کار بوده و مهارت های عکاسی از پایه تا پیشرفته آموزش ااده می شود. در پایان دوره مدرک بین المللی عکاسی به کارآموزان اعطا می شود. همچنین از دیگر دوره های دپارتمان هنر در فن و کار که بصورت تخصصی ارائه می شود می توان دوره های آموزش نورپردازی در عکاسی و فیلمبرداری ، آموزش طراحی صحنه و… را نام برد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02166577385 تماس بگیرید.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
نوردهی در عکاسی: دوربین عکاسی چگونه کار می کند؟
اپرچر و دریچه دیافراگم
همه نکات مهم اپرچر و دریچه دیافراگم دوربین عکاسی
اصطلاحات سینمایی و تئاتر
اصطلاحات تخصصی سینمایی و تئاتر و تلویزیون
انواع سبک های نقاشی
معرفی انواع سبک های نقاشی
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر