آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

علت انواع صدای استارت موتور ماشین

دسته بندی‌ها
نویسنده: علیرضا سلیمانی
علت صدای زیاد استارت موتور خودرو
چکیده:

در این مقاله دلایل صدای زیاد و بد استارت خودرو (از جمله صدای قیژ، کلیک، تق تق، جیغ و …) و نقشِ بخش های مختلف ماشین (اعم از تسمه دینام یا پروانه، رله استارت، باتری، دنده اتوماتیک استارت و …) در ایجاد این نویزها و آلودگی های صوتی در سیستم استارت ماشین بررسی می شود و سپس از راه حل هایی کاربردی و اثربخش برای برطرف کردن این صداها ارائه می شود.

اگر خودروی شما به تازگی در هنگام استارت زدن صداهای غیر عادی (مثل صدای قیژ، صدای جیغ، صدای تق تق، صدای خر خر، صدای کلیک مانند و سایر صداهای عجیب و غیر معمول) از خودش تولید می کند و به دنبال علت وقوع این مشکل و راه حل اصولی برای رفع آن هستید؛ جای دستی آمده اید.

در این مقاله آموزشگاه فن و کار قصد داریم علت صدای بد و زیاد استارت ماشین در خودروهای مختلف مانند پژو، پراید، سمند، تیبا و … را بررسی کرده و توضیح دهیم برای حل این مشکل چه راهکارهایی می تواند مفید و اثربخش واقع شود؛ پس با ما همراه باشید.

اگر به عیب یابی سیستم های برقی، الکتریکی و الکترونیکی ماشین و وسایل نقلیه سبک (مانند استارت، باتری، دینام و سایر سامانه های برقی ماشین) علاقه مند هستید و تمایل دارید دانش و مهارت کافی برای رفع عیوب مربوط به این سیستم های خودرو را به دست آورده و بتوانید وسیله نقلیه شخصی خودتان را به خوبی تعمیر کرده و یا به صورت حرفه ای وارد عرصه شغلی تعمیر و نگه داری ماشین شوید؛ در دوره های تخصصی دپارتمان اتو مکانیک آموزشگاه فن و کار از جمله دوره آموزش برق خودرو  ، آموزش تعمیرات ایسیو ، نصب دزدگیر و ضبط و باند و … شرکت نمایید. برای مشاهده سرفصل های کامل دوره جامع برق خودرو روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش برق خودرو

علت صدای جیغ هنگام استارت زدن

در صورتی که هنگام استارت زدن ماشین صدایی جیغ مانند می شنوید؛ به ویژه اگر این صدای جیغ استارت پس از گذشت زمان و به اصطلاح گرم شدن موتور و سایر بخش های آن از بین می رود؛ به احتمال زیاد مشکل از تسمه پروانه است که به آن تسمه دینام نیز گفته می شود.

وظیفه اصلی تسمه دینام یا تسمه پروانه منتقل کردن قدرت و نیروهایی با ماهیت گشتاوری (که متعلق به موتور خودرو هستند) به دیگر قطعات اتومبیل مانند دینام و واتر پمپ و اویل پمپ و … می باشد و ممکن است با گذشت زمان و قرار گرفتن در معرض عواملی مثل گرما و اصطکاک شدید؛ دچار فرسودگی، زدگی، پارگی، ترک خوردگی، تکه تکه شدن و مشکلاتی از این دست شود و خرابی تسمه دینام یکی از دلایل اصلی صدای جیغ استارت در ماشین است.

علت صدای جیغ استارت ماشین

روش حل مشکل صدای جیغ استارت

برای این که  متوجه شوید آیا صدای جیغ استارت واقعا به تسمه دینام یا پروانه ربط دارد یا خیر؛ می توانید این قطعه حیاتی و پرکاربرد ماشین را مورد تست قرار داده و روی آن کمی آب بپاشید. البته بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که خودرو روشن و در حال فعالیت است و همچنین آب را به صورت تدریجی و یا با اسپری کردن روی تسمه پروانه بپاشید. در صورتی که پس از ریختن آب روی تسمه دینام، مشکل صدای جیغ استارت خودرو از بین رفت؛ می توانید از خرابی و فرسوده بودن این قطعه اطمینان حاصل کرده و در اسرع وقت، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

نکته: چنانچه تسمه پروانه ماشین را عوض کردید اما پس از قرار گرفتن تسمه دینام جدید و سالم در خودرو، همچنان صدای جیغ کشیدن هنگام استارت زدن به گوش تان می رسد؛ به احتمال زیاد مشکل به قطعه تنسیونر مربوط می باشد. این قطعه یکی از لوازم ضروری ماشین بوده که تعیین می کند تسمه پروانه یا دینام به چه مقداری باید دچار کشیدگی شود؛ به همین دلیل فرسوده یا معیوب بودن تنسیونر می تواند میزان کشش یا کشیده شدن تسمه پروانه را از حالت تعادل و بهینه خارج کرده و در نتیجه این اتفاق، صدای جیغ در استارت ماشین به وجود آید. برای حل این مشکل باید در سریع ترین زمان ممکن به تعویض قطعه تنسیونر بپردازید.

علت صدای کلیک در زمان استارت زدن

گاهی اوقات ممکن است در زمان استارت زدن، صدایی شبیه به کلیک به گوش تان بخورد و این صدا حتی بیش از یک بار تکرار شود و به دنبال آن ماشین به هیچ عنوان روشن نشده و موتور شروع به فعالیت نکند.

اصلی ترین دلیل صدای کلیک در زمان استارت زدن و روشن نمودن ماشین به باتری آن مربوط است که در اصطلاح تخصصی؛ به این مشکل خوابیدگی باتری خودرو نیز گفته می شود.

روش حل مشکل صدای کلیک استارت

برای حل این مشکل بهتر است کارهای زیر را انجام دهید:

  • چنانچه دانش و تخصص کافی در حوزه برق اتومبیل را دارید؛ خودتان وضعیت فعلی باتری ماشین را بررسی نموده و اگر نیاز بود، اتصالات و کانکشن های موجود در آن را که ممکن است بر اثر رانندگی زیاد و یا گذشت زمان، شل و از هم باز شده باشند؛ مجددا خیلی خوب محکم و سفت نمایید.
  • اگر بنا به تشخیص خودتان و یا یک متخصص برق خودرو، باتری ماشین نیاز به شارژ شدن مجدد دارد، در اسرع وقت این کار را انجام دهید تا باتری از حالت خوابیدگی خارج شده و صدای کلیک استارت نیز قطع شود.
  • ممکن است بعد از بررسی های تخصصی، این نتیجه حاصل شود که باتری به طور کلی از کار افتاده و معیوب شده است و شارژ کردن مجدد آن و یا سفت کردن اتصالات باطری، نمی تواند مشکل را از ریشه حل کند. در چنین مواقعی باید هر چه سریع تر باتری ماشین را عوض کنید تا بتوانید خودرو را به عملکرد و حالت عادی آن بازگردانده و همچنین صدای اضافی و ناخواسته استارت را حذف نمایید.

بهتر است برای جلوگیری از مشکل خوابیدگی باتری ماشین و اطمینان حاصل کردن از عملکرد بهینه استارت، به شکل دوره ای و منظم باتری را بررسی کرده و در صورت خالی شدن و یا وجود علائم خرابی و فرسودگی در آن، در سریع ترین زمان ممکن اقدامات لازم برای شارژ و یا تعویض باطری را انجام دهید.

علت صدای تق تق استارت ماشین

برخی اوقات اتفاق می افتد که در زمان روشن کردن خودرو و استارت زدن، صدایی شبیه به تق تق از طرف ماشین شنیده می شود. البته لازم به توضیح است که بر اساس آمارها، تشخیص دقیق و شناسایی صداهای مختلف استارت کمی دشوار و مشکل بوده و ممکن است این صدا بسیار شبیه به صدای کلیک هم باشد.

علت صدای تق تق استارت خودرو

به هر حال اگر این صدا را تق تق کردن بنامیم؛ برای پیدا کردن علت اصلی به وجود آمدن این نویز ناخواسته در خودرو باید رله استارت را بررسی کرده و از سالم یا معیوب بودن آن اطمینان حاصل کنید.

روش حل مشکل صدای تق تق استارت

برای برطرف کردن این مشکل، باید در ابتدا باتری را به خوبی چک کرده و تعیین نمایید آیا باتری به اندازه کافی جریان الکتریکی ایجاد می کند یا نه؛ به عبارت دیگر باید مشخص شود که آیا آمپر باطری ماشین در محدوده مجاز آن قرار دارد یا خیر.

در مرحله دوم، باید رله استارت ماشین را بررسی نمایید. این قطعه به نوعی، واسطه و پل ارتباطی بین باتری خودرو و استارت می باشد و موظف است جریان برقی که از طرف باطری دریافت می کند، به طور کامل به استارت رسانده و بدین ترتیب، موجب روشن شدن ماشین (و خوب استارت خوردن آن) شود.

نکته: عملکرد قطعه رله استارت در اتومبیل به صورت صفر و یک می باشد. به همین دلیل، اگر این قطعه معیوب یا فرسوده شده و به درستی عمل نکند، به طور کلی هیچ جریان الکتریکی یا قدرتی را از سوی باتری به سمت استارت نمی فرستد و منتقل نمی کند.

به هر حال، اگر مشکل تق تق کردن در هنگام استارت زدن و روشن نمودن ماشین به رله استارت مربوط باشد، به راحتی می توان با تعویض به موقع این قطعه از آسیب بیشتر به باتری و قطعه استارت جلوگیری کرده و مانع ایجاد صداهای اضافی و مزاحم در ماشین شد.

علت صدای قیژ و خرخر در هنگام استارت زدن

اگر زمانی که می خواهید استارت بزنید و خودروی خود را روشن نمایید (به ویژه در هوای سرد زمستان و پاییز) صدایی شبیه به قیژ و یا حتی خرخر به گوش تان می رسد؛ این مشکل به قطعات داخلی خود استارت ماشین (برای مثال دنده استارت و فنر داخلی آن، اتوماتیک یا سلونوئید استارت، دو شاخه و سایر اجزا) و یا پایین بودن کیفیت سوختی که استفاده می کنید؛ مربوط می شود.

دنده و اتوماتیک استارت از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده و داخلی استارت در اتومبیل هستند که فعالیت آن ها در کنار هم و بدون کم و کاست، موجب عملکرد بهینه (و بدون صدای بد و ناهنجار) استارت می شود. به همین دلیل؛ وجود خرابی در هر یک از این قطعات می تواند منجر به ایجاد نویز و آلودگی صوتی در استارت و در وهله بعدی، خراب شدن و به طور کلی، از کار افتادن این قطعه حیاتی و مهم خودرو شود.

لازم به ذکر است که سایر بخش های خودرو مانند دینام، تسمه تایم، سوئیچ، شمع و سایر عوامل نیز می توانند باعث آسیب رسیدن و ایجاد تداخل در عملکرد استارت شوند که ما تمامی این عوامل را در مقاله دلایل خوب استارت نخوردن ماشین به طور کامل و جامع بررسی کرده ایم.

روش حل مشکل صدای قیژ و خرخر استارت

برای برطرف کردن این مسئله، باید در اسرع وقت استارت خودرو توسط یک متخصص برق خودروی کاربلد و حرفه ای باز شده و اجزای درونی و تشکیل دهنده آن مانند دنده و اتوماتیک یا سلونوئید به درستی و به شکلی دقیق و موشکافانه مورد بررسی قرار بگیرند و سپس با تعویض یا تعمیر بخش های معیوب در استارت، نسبت به سرهم کردن و بستن آن و نصب مجدد استارت روی خودرو اقدام شود.

به علاوه؛ بهتر است برای پیشگیری از مشکل صدای قیژ و خرخر در خودرو به ویژه در فصل های سرد سال، از بنزین و سوخت های باکیفیت و مرغوب (که به راحتی تبخیر نمی شوند) استفاده نمایید تا بدین ترتیب، از تبخیر شدن سوخت و ایجاد اختلال در عملکرد استارت و تولید نویز در آن جلوگیری نمایید.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
انواع سنسورهای ایسیو و نحوه عملکرد آنها
انواع سنسورهای ایسیو و نحوه عملکرد آنها
واشر سرسیلندر مسی
نحوه بستن واشر سرسیلندر مسی
دلایل استارت نخوردن ماشین
دلایل استارت نخوردن ماشین
نحوه سیم کشی خودرو
نحوه عیب یابی و تعمیر سیم کشی خودرو
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر