فلورگلاتور و فلوسوئیچ پکیج و نحوه کارکرد هرکدام
فلورگلاتور و فلوسوئیچ پکیج و نحوه کارکرد هرکدام : استفاده از سیستم های گرمایشی مختلف در فصل زمستان از موارد ضروری در ساختمان های مختلف می باشد. پیشرفت تکنولوژی به سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیز وارد شده است و مدل های جدیدی از این سیستم ها وارد بازار شده و جایگزین وسایل قدیمی شده اند.
پکیج ها از جمله سیستم های گرمایشی جدید بوده که امروزه اکثر ساختمان های در حال ساخت آن را مورد استفاده قرار می دهند. در گذشته از موتورخانه ها که دارای دردسرها و هزینه های زیادی برای نصب بودند استفاده می شد. برای یادگیری شغل نصب و تعمیرات پکیج میتوانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج مجتمع فن و کار شرکت کنید و یصورت صفر تا صد اموزش ببینید.
پکیج ها به علت نصب راحتی که دارند و مستقل بودن آنها با استقبال زیادی مواجه شده اند و در انواع و مدل های مختلفی تولید می گردند. پکیج ها از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر یک به انجام وظیفه خاصی در دستگاه می پردازند و امکان به وجود آمدن مشکل و خرابی های مختلف در این قطعات وجود خواهد داشت. در این مقاله به آموزش گام به گام تعمیر فلوسوئیچ، فلومتر، فلورگلاتور و فلوسنسور در پکیج و نحوه کارکرد هر کدام پرداخته شده است.
فلوسوئیچ در پکیج و کاربرد آن
فلوسوئیچ قطعه ای است که در وسایلی که از طریق جریان گاز، هوا یا آب کار می کنند اهمیت بسیاری دارد. در انواع پکیج، فلوسوئیچ کلیدی است که به جریان آب حساس بوده و هنگامی که شیر آب گرم مصرفی در پکیج باز می شود، جریان آب باعث می شود تا فلوسوئیچ وصل شده و پکیج روشن گردد؛ با بسته شدن شیر اب گرم کلید فلوسوئیچ نیز قطع می گردد.فلوسوئیچ در پکیج از قطعات مختلفی تشکیل شده است که از آن جمله می توان به فیلتر، رزوه برنجی 2/1، شناور تفلون که در بالای آن یک آهن ربا قرار دارد و با بالا رفتن شناور، کنتاکت فلوسوئیچ را جذب نموده و آن را وصل می کند، بدنه و خار جهت نگهداری رزوه اشاره کرد.
آموزش تعمیر فلوسوئیچ در پکیج
همانطور که گفته شد وظیفه فلوسوئیچ در پکیج تامین آب گرم مصرفی می باشد و به محض باز کردن شیر آب گرم، دستگاه از حالت گرمایش خارج شده و به تولید آب گرم می پردازد. اما گاهی اوقات مشاهده می شود که در هنگام باز کردن شیر آب گرم مصرفی، آب گرم تولید نخواهد شد که این مشکل می تواند مربوط به فلوسوئیچ پکیج شما باشد.
شاید این مطلب برایتان مفید باشد: علت افت فشار پکیج
از جمله علائمی که برای خراب بودن فلوسوئیچ وجود دارد می توان به عدم تبدیل حالت زمستانه به حالت تابستانه، روشن نشدن پکیج در حالت تابستانه، سرد بودن آب گرم مصرفی و کار کردن دائمی پکیج در حالت تابستانی با وجود بسته بودن شیر آب گرم مصرفی اشاره کرد. خراب بودن فلوسوئیچ می تواند به دلایلی مانند قطع بودن سیم های ارتباطی فلوسوئیچ، جمع شدن رسوبات مختلف در مغزی فلوسوئیچ، گیر کردن فلوسوئیچ و یا بروز مشکل در حالت مغناطیسی فلوسوئیچ باشد.
برای تعمیر فلوسوئیچ حتما باید از تخصص یک تعمیرکار حرفه ای پکیج استفاده نمود و در صورتی که ایراد از قطع بودن سیم ها باشد به بررسی سیم پیچی سیم های فلوسوئیچ پرداخت. البته در بسیاری از مواقع نیاز است تا این قطعه تعویض گردد که برای تعویض این قطعه مراحل مختلفی باید طی گردد که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
چگونگی تعویض فلوسوئیچ در پکیج
برای تعویض فلوسوئیچ در پکیج در ابتدا نیاز است تا برق پکیج را به طور کامل قطع نمایید و دسته اصلی گاز را نیز ببندید. شیر آب ورودی به پکیج نیز باید به طور کامل بسته شود و و پس از باز کردن پیچ های دستگاه قاب جلویی آن باز گردد. شیر پرکن دستگاه نیز باید باز شده و آب موجود در پکیج به طور کامل تخلیه گردد. پس از پایین کشیدن کنترل پنل پکیج، فلوسوئیچ دیده می شود.
با باز کردن سیم های مربوط به این قطعه و با شل کردن مغزی با استفاده از آچار می توان آن را بیرون کشیده و فلوسوئیچ جدید را به جای آن قرار دهید. باید توجه نمود تا این قطعه را دقیقا در مسیر جریان آب قرار داد تا عملکرد خود را به درستی انجام دهد. در نهایت قاب دستگاه را در جای خود قرار داده و پیچ های آن را محکم ببندید.
اگر در پکیج شما فلومتر استفاده شده است و این قطعه نیاز به تعویض داشته باشد می توان به جای آن از فلوسوئیچ نیز استفاده نمود. در این گونه مواقع نیاز است تا سیم اضافه ای که مربوط به ولتاژ تغذیه می باشد و معمولا سیمی قرمز رنگ است را به برد پکیج وصل نکنید. اما در صورتی که دستگاه شما از ابتدا دارای فلوسوئیچ می باشد در صورت نیاز به تعویض، نمی توان از فلومتر جایگزین آن استفاده کرد و حتما باید از فلوسوئیچ جدیدی استفاده نمود.
فلومتر در پکیج چیست و نحوه کارکرد آن به چه شکل است؟
در مدل های جدید پکیج به جای فلوسوئیچ از قطعه فلومتر استفاده می کنند که این قطعه پروانه ای به شکل توربین می باشد و درون آن ساچمه ای مغناطیسی قرار داده شده است. با برقرار شدن جریان آب گرم، آب سرد ورودی درون فیلتر به جریان می افتد و توربین به حرکت در می آید و به دنبال آن ساچمه مغناطیسی نیز حرکت خواهد کرد.
تفاوتی که فلوسوئیچ با فلومتر دارد این است که در فلوسوئیچ فقط مصرف آب گرم اعلام می شود و برای مقادیر آب کم و زیاد شعله یکسانی در مبدل ایجاد می شود در صورتی که در فلومتر علاوه بر این کار، میزان دبی آب نیز مشخص می گردد. وجود دو عدد پلاتین در کنار فلومتر باعث می شود تا زمانی که توربین می چرخد، کنتاکت ها نیز قطع و وصل گردند و یک فرکانس به برد دستگاه ارسال نمایند. این فرکانس تشخیص می دهد که شیر آب باز شده و مشعل روشن می گردد و مسیر گرمایش رادیاتور بسته شده و آب گرم مصرفی باز می گردد.
پکیج هایی که در آنها از فلوسوئیچ استفاده شده است از نظر گرم کردن آب مصرفی دارای دقت کمتری نسبت به فلومتر می باشند چرا که در فلوسوئیچ تنها باز یا بسته بودن آب مصرفی به برد اطلاع داده می شود و برد هم فقط با استفاده از سنسور NTC قابلیت تنظیم شعله شیر گاز را دارد.
فلورگلاتور در پکیج چیست؟
یکی دیگر از قطعات مهمی که در پکیج به کار می رود فلورگلاتور است که این قطعه موظف است که فرمان باز شدن را به سنسور قرمز صادر نماید. محل نصب فلورگلاتور در پکیج در مسیر ورودی آب می باشد و زمانی که آب باز می شود درون یک فنر به بالا حرکت کرده و سنسور قرمز فرمان را به برد الکترونیکی پکیج صادر می نماید.
در صورتی که بخواهید عملکرد این قطعه را مورد بررسی قرار دهید نیازی به باز کردن فلورگلاتور نمی باشد و در صورتی که این قطعه گیر کند برای بررسی آن نیاز است تا سنسور قرمز را درآورید. با در آوردن این سنسور ممکن است پکیج خاموش گردد و در صورتی که با نصب بر روی فلورگلاتور دوباره روشن شود، به معنای گیر کردن این قطعه می باشد. در این صورت نیاز است تا به تعمیرکار متخصص پکیج مراجعه نمایید تا به تعمیر و یا تعویض این قطعه بپردازد.
دلایلی که باعث می شوند فلورگلاتورها دچار خرابی و مشکل شوند عبارتند از اسید شویی پکیج با پمپ اسید شویی که باعث از بین رفتن و خوردگی فنر فلورگلاتور می گردد. علاوه بر آن رسوب گرفتن نیز موجب خرابی این قطعه می گردد؛ به طور کلی نیاز است تا پس از چند سال استفاده از پکیج، فلورگلاتور آن توسط تعمیرکار تعویض گردد.
تست فلوسوئیچ پکیج دیواری به چه صورت انجام می شود؟
برای این که از خرابی یا سالم بودن فلوسوئیچ پکیج دیواری اطمینان حاصل کنیم نیاز است تا زمان که آب گرم باز است ولتاژ میان سیم آبی و سفید را اندازه گیری نماییم. میزان استاندارد این ولتاژ باید 5 ولت باشد و در صورتی که ولتاژ از این مقدار کمتر یا بیشتر بود نشان دهنده خراب بودن شناور تفلونیی و به طور کلی خراب بودن فلوسوئیچ می باشد.
فلوسوئیچ ها در دو نوع دو سیم و سه سیم وجود دارند و برای تست کردن فلوسوئیچ دو سیم در ابتدا باید پکیج را بر روی حالت تابستانه تنظیم نموده و شیر آب گرم را باز کرد. در صورت سالم بودن فلوسوئیچ در این حالت باید پکیج روشن شود و در صورتی که این اتفاق نیفتد نشان دهنده معیوب بودن این قطعه می باشد و نیاز به تعمیر یا تعویض توسط تعمیرکار دارد. به طور کلی اگر فلوسوئیچ سالم باشد باید با وصل کردن دو سیم متصل به آن به یکدیگر پکیج روشن گردد.
در پکیج های با برندهای مختلف صفحه نمایشی وجود دارد که در صورت بروز مشکلات مختلف در دستگاه کد خطا یا ارورهایی در این صفحه ظاهر می گردد. در صورتی که فلوسوئیچ، فلومتر، فلورگلاتور و فلوسنسور در پکیج شما دچار مشکل شود، دستگاه با توجه به مدلی که دارد ارورهای مختلفی را می دهد که تعمیرکار حرفه ای با مشاهده این ارورها تشخیص می دهد که ایراد کار از این قطعات می باشد. البته گاهی نیز ممکن است که پکیج بدون این اروری بدهد، آب مصرفی را گرم نکرده و در این مواقع نیاز است تا پکیج توسط تعمیرکار بررسی شده و عیب یابی و تعمیر گردد.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های آموزشی در زمینه تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج ، آموزش تعمیرات کولر گازی و … می باشد.برای اطلاع از نحوه برگزاری دوره ها با کارشناسان ما با شماره های : 02191009433 – 02191009433 تماس بگیرید.