آموزشگاه فن و کار

تفاوت پکیج دیواری و زمینی چیست؟

نویسنده: پیمان رشوند
تفاوت پکیج دیواری و زمینی

تفاوت پکیج دیواری و زمینی چیست؟ اکثر شما ممکن است با این سوال مواجه شوید که پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟ این موضوع برای اکثر خریداران یک مشکل جدی است، زیرا تنوع زیادی در بازار وجود دارد. پکیج ها نه تنها در هزینه، بلکه در حجم منطقه گرم شده، دوام، سهولت استفاده و غیره متفاوت هستند. علاوه بر این، به دلیل ویژگی های عملیاتی و سهولت کار، گزینه ایده آلی برای گرم کردن خانه می باشند. هر روز خریداران تجهیزات گرمایشی با این سوال به مشاوران مراجعه می کنند و چقدر خوب است که با یک متخصص شایسته در این زمینه مشاوره داشته باشند.

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

از آنجایی که نمی دانید قرار است با یک مشاور آماتور یا حرفه ای ملاقات داشته باشید، توصیه می کنیم قبل از رفتن به فروشگاه، ابتدا این مقاله را تا انتها ببینید تا تفاوت های آن ها تا حدودی در ذهن شما دسته بندی شوند.

در این نوشته ما پاسخی حرفه ای به این سوال ارائه می دهیم که کدام یک از پکیج ها برای خانه و آپارتمان و همچنین در چه چیزی بهتر است. از این بررسی مقایسه ای، متوجه خواهید شد که تفاوت آنها با یکدیگر چیست و این تفاوت ها در طول کار چه تأثیری دارند.

تفاوت های عمده پکیج دیواری و زمینی

برای انتخاب بین دو مدل پکیج دیواری و زمینی، باید از تفاوت های آنها آگاه باشید، و همچنین درک کنید که در عمل چگونه هستند. بنابراین، به طور خلاصه تمام پارامترها را با یکدیگر مرور می کنیم.

راندمان و مصرف برق

مدل های مدرن پکیج های زمینی دارای راندمان 88-90٪ هستند (مدل هایی با پیکربندی قدیمی – حدود 85٪). در مورد پکیج های دیواری، با راندمانی برابر با 90-94٪ روبرو هستیم. بر این اساس مصرف انرژی در پکیج های با راندمان کمتر، بیشتر است.

پکیج دیواری

ابعاد و وزن

ابعاد یکی از مهم ترین تفاوت های پکیج دیواری و زمینی می باشد. ابعاد و وزن مدل ‌های دیواری بسیار کوچکتر و سبک تر است، در غیر این صورت نصب آنها بر روی دیوار بدون خطر ریزش غیرممکن خواهد بود. سهولت ساخت نه تنها با فشردگی کلی مدل های دیواری، بلکه با موادی که مبدل حرارتی از آن ساخته شده است، حاصل می شود. برای مدل های دیواری، مبدل حرارتی فقط از فولاد ساخته شده است. مدل‌ های زمینی می‌ توانند مبدل ‌های حرارتی ساخته شده از چدن، که وزن بسیار بالاتری دارد، یا از فولاد داشته باشند.

پکیج های دیواری اغلب مینی بویلر نامیده می شوند. و این تصادفی نیست، زیرا در یک خانه نسبتا کوچک نه تنها یک مشعل، یک مبدل حرارتی و اجزای سیستم کنترل وجود دارد، بلکه یک پمپ گردش سیال، یک مخزن انبساط و سایر عناصر نیز موجود است که بدون آنها عملکرد پکیج غیرممکن می باشد. فشرده بودن پکیج دیواری مزیت اصلی و مسلم آن است. برای چنین وسیله ای، نیازی به اختصاص اتاق جداگانه ندارید، زیرا می توانید آن را در هر جایی، به عنوان مثال، در آشپزخانه قرار دهید.

پکیج زمینی

مدل های زمینی، اعتماد به سایز خود را القا می کنند. این دقیقاً همان چیزی است که یک پکیج قدرتمند باید باشد و توانایی گرم کردن یک ساختمان با مساحت بزرگ را فراهم کند. با این حال، ابعاد پکیج های زمینی اغلب به یک مشکل برای صاحبان آنها تبدیل می شود. گاهی اوقات، برای آوردن چنین دستگاه بزرگی به اتاق، باید درها را از بین ببرید.

تجهیزات

پکیج دیواری نصب شده در کارخانه، به طور معمول، نه تنها خود دستگاه گرمایش، بلکه یک پمپ گردش خون، مخزن انبساط، عناصر سیستم کنترل، تمام سنسورها و دریچه های لازم را نیز شامل می شود. علاوه بر این، همه اینها در خود پکیج پنهان است.

با خرید پکیج دیواری، یک پکیج مینیاتوری برای استفاده خود به دست می آورید، یعنی حداقل مجموعه ای که پس از اتصال به سیستم گرمایشی، می تواند کار تمام عیار گرمایش خانه شما را آغاز کند.

پکیج زمینی

البته در صورت تمایل می ‌توانید انواع ترموستات‌ ها و تنظیم‌ کننده‌ های اتاق، سنسورهای دمای فضای باز، ماژول GSM ارتباطات و موارد دیگر را نیز خریداری کنید و سیستم گرمایشی خانه خود را بهبود بخشیده و راحتی کنترل آن را افزایش دهید.

توجه “باز و بسته کردن و تعمیر پکیج نیازمند دانش این حرفه است و اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید آن را به متخصص مربوطه بسپارید و یا خودتان می توانید با شرکت در دوره آموزش تعمیرات پکیج آن را بصورت حرفه ای یاد بگیرید.”

پکیج زمینی معمولاً فقط یک دیگ بخار است. پمپ های گردش سیال، مخزن انبساط و بسیاری از تجهیزات مرتبط دیگر در بسته تحویل گنجانده نشده است و شما باید هر آنچه را که نیاز دارید را جداگانه خریداری کنید.

نصب آسان

نصب کدام پکیج راحت تر است؟ دیواری یا زمینی؟ از نظر سهولت نصب، پکیج دیواری پیشرو است. در مورد پکیج زمینی باید کل دیگ بخار را تجهیز کنید زیرا علاوه بر خود دیگ باید پمپ های سیرکولاسیون، مخزن انبساط و شاید هم دیگ را نصب کنید. حجم کار، همانطور که ممکن است تصور کنید، بسیار متفاوت است، هزینه کار نیز به همان اندازه متفاوت خواهد بود.

طول عمر

هنگام خرید هر تجهیزاتی قاعدتاً خواسته ما این است که می‌خواهیم زمانی طولانی برای ما کار کند. این به طور کامل برای پکیج ها اعمال می شود. چه نوع پکیجی خانه ما را به طور منظم برای سال های طولانی گرم می کند؟

عمر پکیج در درجه اول با طول عمر مبدل حرارتی آن تعیین می شود. هیچ اتفاق نظری در مورد اینکه کدام مبدل حرارتی از کدام ماده بهتر است وجود ندارد بلکه هرکدام مزایا و معایب خود را دارد.

انواع پکیج

در مدل های خارجی معمولا مبدل های حرارتی چدنی نصب می شوند. چدن کمتر در برابر خوردگی حساس است، اما در عین حال شکننده است، به این معنی که خطر ریزترک در هنگام حمل و نقل وجود دارد. علاوه بر این، تغییرات ناگهانی دما را تحمل نمی کند. هنگام استفاده از آب سخت به عنوان خنک کننده، مبدل حرارتی آهن خام به آرامی در نتیجه تشکیل رسوب و در نتیجه گرمای بیش از حد موضعی مواد تجزیه می شود.

مبدل های حرارتی چدنی برای پکیج های دیواری مناسب نیستند، زیرا بسیار سنگین هستند. ترجیح داده شده ترین ماده در این مورد فولاد است. فولاد از شوک در هنگام حمل و نقل نمی ترسد، اما در حین کار بسیار خورده می شود.

پس کدام مبدل حرارتی بهتر است؟ از آنجایی که دیگ نیازی به حمل و نقل زیاد نیست، مقاومت در برابر خوردگی را می توان عاملی در نظر گرفت که بیشترین تأثیر را بر عمر مفید این عنصر ساختاری دارد. از این می توان نتیجه گرفت که از یک پکیج زمینی با یک مبدل حرارتی چدنی می توان انتظار مدت عمر طولانی تری داشت.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش نصب پکیج ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

کیفیت مایع خنک کننده

عمر مفید پکیج به طور مستقیم به کیفیت مایع خنک کننده بستگی دارد. استفاده از آب با سختی زیاد به عنوان خنک کننده منجر به تشکیل رسوب در داخل مبدل حرارتی می شود. مقیاس به نوبه خود دلیل کاهش قابل توجه راندمان پکیج و در نتیجه افزایش مصرف سوخت است.

پکیج های زمینی و دیواری از مقیاس، تقریباً به همان میزان رنج می برند، فقط سطح دشواری حل مشکل موجود متفاوت است. سادگی جداسازی و شستشوی مبدل حرارتی فولادی پکیج دیواری به شما این امکان را می دهد که به سرعت کارایی تجهیزات گرمایش را مستقیماً در محل نصب، بازیابی کنید.

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

شستن مبدل حرارتی چدنی پکیج زمینی دشوار است و علاوه بر این، همیشه امکان پذیر نیست، چرا که بسیاری از تولید کنندگان اصرار دارند که جداسازی و مونتاژ آن باید منحصراً در کارخانه انجام شود. اغلب، یک مبدل حرارتی چدنی معیوب یا کوچک شده فقط باید تعویض شود و این قطعه به هیچ وجه ارزان نیست.

حامل حرارت و خواص آن

در اینجا، دوباره، انتخاب بستگی به محل نصب سیستم گرمایش و تعداد دفعات استفاده از آن دارد:

پکیج های زمینی می توانند با هر خنک کننده ای  همچون ضد یخ کار کنند. بنابراین اگر نیاز به گرم کردن خانه تابستانی یا خانه ای دارید که دائماً در آن زندگی نمی کنید، باید تنظیمات کف را با ضد یخ به عنوان خنک کننده انتخاب کنید. به این ترتیب نمی توانید از یخ زدن یا کاهش فشار سیستم بترسید.

وسایل دیواری نمی توانند با ضد یخ کار کنند. دلیل آن در ویسکوزیته و سیال بودن ماده و همچنین تأثیر منفی آن بر وضعیت مبدل های حرارتی فولادی یا مسی است که فقط در مدل های سوار شده استفاده می شوند.

اگر روی این معیار تمرکز کنید و تصمیم بگیرید که مدل زمینی یا دیواری پکیج را انتخاب کنید، کدام واحد معقول تر است، آنگاه سازه های زمینی قطعا برنده می شوند.

کدام پکیج برای خانه و آپارتمان بهتر است؟

ارائه یک ارزیابی جهانی دشوار است، زیرا موقعیت هر فرد است، اما اساساً در عمل اینگونه اتفاق می افتد:

  • پکیج های زمینی برای گرم کردن بخش خصوصی (خانه ها، کلبه ها) خریداری می شود.
  • پکیج دیواری برای آپارتمان ها با توجه به اندازه کوچک و جذابیت خارجی آن مورد استفاده قرار می گیرد.

از هر نظر، اتاق ‌های مخصوص پکیج زمینی به‌طور واضح، قابل اطمینان‌ تر هستند، زیرا مبدل ‌های حرارتی بادوام ‌تری دارند و حتی در دمای بسیار پایین در فضای باز نیز کار حساس نیستند.

اما اگر در فضای محدود و کوچکی زندگی می کنید و در منطقه ای زندگی می کنید که یخبندان شدید در آن نادر است، نصب پکیج دیواری منطقی تر است، علاوه بر این، ارزان تر خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
phone icon 021-91009433 / 09058520960