آموزشگاه فن و کار

آموزش شست و شوی پنل داخلی و خارجی کولر گازی

نویسنده: پیمان رشوند
آموزش شست و شوی پنل داخلی و خارجی کولر گازی

چرخش فصل ها و سرد و گرم شدن زمین یکی از جذابیت هایی است که در دنیا وجود دارد و سازگاری با این دماها از مسائلی است که بشر بسیار به آن اهمیت می دهد. در فصل تابستان و در کشور ما که این گرمای هوا گاهی طاقت فرسا می شود، استفاده از سیستم های سرمایشی مختلف رونق فراوانی داشته و از انواع مختلف این سیستم ها در ساختمان های مختلف نصب می گردند. کولرهای آبی، پنکه، فن کوئل، شوفاژ، چیلر و کولرهای گازی از جمله این وسایل بوده و هر یک دارای ویژگی های متفاوتی می باشند. کولر گازی را می توان از جمله سیستم های سرمایشی محبوب در میان افراد دانست که به علت مزایای بسیاری که دارد مورد استفاده بسیاری از افراد قرار گرفته است. گاهی ممکن است کیفیت خنک کردن کولر گازی به علت وجود رسوبات در لوله های دستگاه و کثیف شدن پنل های داخلی و خارجی آن کم شود. در این گونه مواقع نیاز به شست و شوی لوله های دستگاه با دستورالعمل های خاصی می باشد. در این مطلب به آموزش شست و شوی پنل داخلی و خارجی کولر گازی پرداخته شده است.

آموزش شست و شوی پنل داخلی و خارجی کولر گازی

مشکل کثیف بودن لوله های کندانسور

در بسیاری از مواقع دیده می شود که عملکرد کولرهای گازی با اختلال مواجه شده و فضای اطراف را به خوبی خنک نمی کنند. این مشکل می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که از جمله دلایل مهم برای آن می توان به کثیف بودن کویل های اواپراتور و فیلترهای کولر گازی اشاره کرد. نیاز است تا در سرویس کردن کولر گازی که به صورت دوره ای صورت می گیرد پنل داخلی و خارجی دستگاه به طور کامل مورد شست و شو واقع گردد. شست و شوی پنل داخلی و خارجی کولر گازی نیاز به مهارت داشته و در ادامه به آموزش این کار پرداخته شده است.

شست و شوی پنل داخلی کولر گازی

شست و شوی پنل داخلی کولر گازی

همانطور که می دانید کولرهای گازی دارای دو پنل داخلی و خارجی می باشند. پنل داخلی در داخل ساختمان نصب شده و شامل اجزای مختلفی می گردد، پنل خارجی نیز در فضای خارجی مانند حیاط یا پشت بام نصب شده و در این دو پنل چرخه تبرید انجام شده و خنک سازی انجام می گیرد. جهت شست و شوی پنل داخلی اقداماتی باید انجام گیرد که به آنها اشاره شده است:

  • قطع کردن برق: برای شست و شوی پنل کولر گازی اولین اقدامی که باید صورت گیرد قطع کردن برق ورودی دستگاه از فیوز مینیاتوری است. حتما باید از قطع بودن برق کولر گازی اطمینان حاصل نمود چرا که در صورتی که با وجود متصل بودن برق شست و شو صورت گیرد امکان بروز برق گرفتگی وجود خواهد داشت. برای قطع برق می توان دوشاخه دستگاه را از پریز جدا کرده و یا فیوز مربوط به کولر گازی را از قسمت فیوز اصلی قطع نمود.

 

  • باز کردن قاب پنل داخلی: پس از قطع کردن برق نیاز است تا قاب های مختلف پنل داخلی باز گردند. در ابتدا باید درب فیلترها را با دقت باز نموده و فیلترها را به طور کامل از دستگاه خارج نموده و با فشار آب زیاد آن ها را شست و شو دهید تا این فیلترها از ذرات گرد و غبار و آلودگی هایی که بر رویشان نشسته است کاملا پاک گردند. در ادامه باید پیچ هایی که مربوط به قاب اصلی می باشند را باز نموده و زبانه خارهای دستگاه را از قسمت بالا و پایین آزاد نمایید. علاوه بر آن نیاز است تا سنسور کولر گازی را که وظیفه چک کردن دمای محیط را دارد بیرون آورده و آن را به دقت بشویید. در نهایت می توانید قاب را به طور کامل از روی اواپراتور خارج نمایید.شست و شوی پنل داخلی کولر گازی

 

  • نصب کردن کاور آویز: احتمال این که در حین شست و شوی پنل داخلی کولر گازی، آب به دیوارهای ساختمان برخورد کرده و موجب خراب شدن دیوار گردد بسیار زیاد است. در نتیجه برای جلوگیری از این مشکل نیاز است تا از کاورهای مخصوصی که برای این کار وجود دارد استفاده نمایید. برای نصب آن باید دقت کرد که کاور از قسمت پشت به دیوار چسبیده باشد و لبه خارجی آن در زیر پنل قرار گیرد.

 

  • شست و شوی اواپراتور: در انتها می توان عملیات شست و شوی پنل داخلی را آغاز نمود. باید توجه داشت که قسمت راست پنل داخلی برد الکترونیکی دستگاه و سیستم برق آن نصب شده است و در هنگام شست و شو باید از رسیدن آب به این قسمت ها جلوگیری نمود. پوشاندن این قسمت با استفاده از چسب یا پلاستیک می تواند روش خوبی برای جلوگیری از رسیدن آب به این قسمت باشد. استفاده از بخارشوی برای شست و شو می تواند برای این کار بسیار مناسب باشد. برای شست و شوی کویل های کولر گازی می توانید از یک برس نرم و یا مسواک استفاده کرده و به شکل عمودی بر روی کویل ها بکشید تا تمیز شوند.

 

در انتها نیاز است تا فیلترها و سنسوری را که تمیز نموده اید در سر جای خود قرار داده و درب پنل را بسته و پیچ آنها را محکم نمایید. قطعات قرار گرفته بر روی دستگاه حتما باید کاملا خشک بوده و دارای رطوبت نباشند. می توان پس از نیم تا یک ساعت پس از پایان شست و شو، کولر گازی را روشن نمود.

شست و شوی پنل خارجی کولر گازی

شست و شوی پنل خارجی کولر گازی

پس از این که شست و شوی پنل داخلی انجام شد نیاز است تا پنل خارجی و کندانسور دستگاه نیز به طور کامل تمیز گردند. در صورتی که تخصصی در رابطه با سرویس کردن و شست و شوی کولر گازی ندارید به هیچ عنوان اقدام به این کار نکرده و از تخصص یک تعمیرکار کولر گازی حرفه ای استفاده نمایید. در صورتی که کندانسور یا پنل خارجی کولر گازی کثیف باشد باعث می شود تا باد کولر گازی خنک نباشد. برای شست و شوی پنل خارجی نیز نیاز است تا برق کولر گازی قطع بوده تا موجب اتصالی و برق گرفتگی نگردد.

امکان شست و شوی پنل خارجی کولر گازی بدون باز کردن آن وجود دارد و افراد مبتدی می توانند بدون این که نیازی به باز کردن درب پنل داشته باشند تا حدودی این شست و شو را انجام دهند. برای انجام این کار می توانید از دستگاه های کارواش خانگی استفاده کرده و قسمت پشتی و کنار کندانسور را که شبیه به رادیاتور ماشین می باشد با استفاده از شلنگ پر فشار بشویید. موتور فن بیرونی در برابر آب کاملا عاق بوده و با رسیدن آب به آن مشکلی پیش نمی آید. پس از انجام شست و شو نباید حدود 1 تا 2 ساعت کولر گازی را روشن کرد و پس از گذشت این مدت زمان با روشن کردن دستگاه می توان از باد خنک آن بهره مند شد.

در این روش باید به این نکته توجه داشت که در هنگام استفاده از کارواش با فشار زیاد فین های دستگاه خم نگردند چرا که این خم شدن می تواند به کولر گازی آسیب رسانده و عملکرد آن را با اختلال مواجه سازد.

اما علاوه بر روش گفته شده می توان با استفاده از باز کردن درب پنل خارجی کولر گازی نسبت به شست و شوی آن اقدام کرد. این روش برای افرادی که دارای تخصص در این کار می باشند مناسب بوده و افراد مبتدی می توانند سبب آسیب رساندن به دستگاه گردند. برای این کار باید درب بالایی کندانسور را باز نموده و تمامی کویل ها را با دقت و فشار زیاد آب بشویید. در ادامه نیاز است تا جعبه برق کنار کندانسور نیز تمیز شود و گرد و غبار موجود بر روی آن کاملا پاک گردد. پیچ های مختلفی که سیم ها با استفاده از آنها محکم نگه داشته می شوند باید با پیچ گشتی محکم گردند؛ این کار باعث می شود تا زمانی که دستگاه می لرزد این پیچ ها بر اثر لرزش باز نگردند. در نهایت باید درب بالایی پنل را محکم بسته تا در هنگام کار کردن دستگاه لرزش و صدای اضافی تولید نگردد.

در نهایت باید گفت که سرویس کردن کولر گازی و شست و شوی پنل داخلی و خارجی آن می تواند از بروز خرابی و مشکلات مختلف در دستگاه جلوگیری نماید. نکته ای که باید در نظر داشت این است که در صورت عدم تخصص در این کار نیاز است تا از یک تعمیرکار با تجربه در این کار استفاده کرده و به هیچ عنوان اقدام خودسرانه ای انجام ندهید چرا که علاوه بر آسیب به دستگاه می تواند باعث بروز خطراتی مانند برق گرفتگی و اتصالی گردد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش تعمیرات پکیج ، آموزش نصب پکیج ، آموزش تعمیرات موتورخانه ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات
phone icon 021-91009433 / 09058520960