تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل
تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل : چنانچه تا به حال برای خرید پکیج مراجعه کرده باشید احتمالا دو نام پکیج تک مبدل و دو مبدل ممکن است به گوش شما رسیده باشد و دچار سر در گمی شده باشید. هریک از این دو، ویژگی های خاص خود را دارند و دارای معایب و مزایای منحصر به فردی هستند. در این مقاله سعی می کنیم که با زبانی ساده به معرفی هریک و همچنین مزایا و معایب هر کدام بپردازیم و در ادامه تفاوت بین این دو نوع پکیج را بررسی کنیم چرا که آگاهی و شناخت در مورد آن ها به انتخاب بهتر شما کمک می کند.
برای شرکت در دوره آموزش تعمیرات پکیج مجتمع فن و کار با کارشناسان آموزشگاه تماس بگیرید.
پکیج های دیواری به دو منظور تامین آب گرم مصرفی و همچنین تامین سیستم گرمایشی ساختمان به کار می روند. روال کار پکیج های دیواری همان گونه که احتمالا بدانید بدین صورت است که، با کمک مبدل موجود در پکیج های دیواری، آب سرد وارد شده به دمای مورد نظر رسیده و سپس به وسیله لوله های گرمایشی در نقاط مختلف ساختمان از قبیل حمام و آشپزخانه مورد استفاده قرار گرفته و از مدار خارج می شود.
فیلم تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل
اما به این نکته توجه کنید که آبی که به منظور تامین سیستم گرمایشی ساختمان مانند رادیاتورها مصرف می شود، دارای یک مدار بسته است به این صورت که آب دائما و چرخشی توسط مبدل گرم می شود و سپس به وسیله پمپ به داخل لوله کشی های مربوط به شوفاژ ها به جریان در می آید.
این کار ادامه می یابد تا اینکه دمای هوای ساختمان و دمای آب گرم شوفاژها به میزان مورد نظری که تعیین شده است برسد. بطور کلی بر اساس تعداد مبدل های بکار گرفته شده در پکیج های دیواری، می توان آن ها را به دو گروه طبقه بندی نمود که عبارتند از پکیج تک مبدل و دو مبدل.
پکیج تک مبدل (Bithermic)
پکیج تک مبدل که به آن بی ترمیک هم اطلاق می شود، دارای یک مبدل دوبل (Double gas water heat exchanger) است که توسط آن می توان سیستم گرمایش ساختمان و آب مصرفی را کنترل نمود. این کار به وسیله یک سلکتور و یک شیر سه راهی امکان پذیر است. شیر سه راهی در این نوع پکیج ها دارای یک ورودی و دو خروجی است. طرز عملکرد پکیج تک مبدل این گونه است که آب از طریق ورودی وارد می شود و می تواند از یک و یا هر دو خروجی خارج شود.
هنگامی که تنظیمات پکیج تک مبدل بر روی حالت زمستانی قرار می گیرد، هر دو خروجی برای هر دو هدف آب گرم مصرفی و همچنین رادیاتورها به کار گرفته می شوند. به عبارت دیگر، شیر سه طرفه در یک زمان هم مسیر گردش آب درون رادیاتورها و هم پمپ گردش آب درون رادیاتورها را به حالت فعال در می آورد.
معایب و مزایای پکیج تک مبدل
- به این نکته توجه داشته باشید که پمپ فقط هنگامی که بر روی حالت زمستانی قرار می گیرد، به کار می افتد و برای حالت تابستانه که به رادیاتورها نیازی نداریم پمپ غیر فعال است. به خاطر این ویژگی پمپ دارای استهلاک کمتری است و به عمر پمپ افزوده شده و علاوه بر این برق کمتری مصرف می شود.
- آب مورد نیاز به طور مستقیم با شعله تماس بر قرار می کند و زودتر گرم می شود که این خود می تواند یکی از مزایای پکیج تک مبدل باشد.
- دارای ساختار ساده ای می باشند و احتمال خراب شدن این نوع پکیج ها کمتر است.
- در کنار تمام مزایای ذکر شده در بالا برای پکیج تک مبدل، احتمال رسوب گیری در این نوع پکیج حین مصرف زیادتر است که این امر خود به عنوان عیب دستگاه محسوب می شود.
موارد مصرف پکیج تک مبدل
با توجه به نحوه عملکرد و ساختار پکیج تک مبدل، در مناطقی که میزان املاح آب کمتر از 500 پی پی ام است از این نوع استفاده می شود چون هزینه کمتری دارد و کمتر دچار رسوب می شود.
پکیج دو مبدل (Monothermic)
نوع دیگر پکیج های دیواری که به آن پکیج دو مبدل و یا به عبارت دیگر مونوترمیک می گویند، دارای دو مبدل به نام های مبدل اصلی (Gas water heat wxchanger) و مبدل صفحه ای (Water Heat exchanger) هستند. نحوه عملکرد این مبدل ها با نوع تک مبدلی مقداری متفاوت است.
در این نوع پکیج، هنگامی که هدف ما گرمایش محیط یا به عبارتی گرم کردن رادیاتورها باشد، از مبدل اصلی استفاده می شود. اما از سوی دیگر، هنگامی که فردی شیر آب گرم را باز می کند، به وسیله پمپ، آبی که توسط مبدل اصلی گرم شده است به مبدل های صفحه ای می رسد و در نهایت آب گرم مصرفی بدین صورت تامین می شود.
می توان گفت که ما بین دو مبدل اصلی و صفحه ای موجود، در واقع یک مدار کوچک شکل گرفته و هنگامی که پکیج روشن می شود، آب گرمی که در این مدار وجود دارد، مبدل صفحه ای را گرم می نماید. زمانی که آب سرد را باز می کنیم، آب سرد وارد دستگاه شده سپس از درون مبدل صفحه ای عبور کرده و گرم می شود. در آخر آب گرم شده به درون شبکه لوله کشی هدایت می شود.
معایب و مزایای پکیج دو مبدل
پکیج های دو مبدل به نسبت پکیج های تک مبدل دارای مزایای بیشتری هستند. این مزایا و معایب بصورت زیر هستند:
- رسوب گذاری کمتر در مقایسه با نوع تک مبدل مهم ترین مزیت پکیج دو مبدل به شمار می رود. از آن جا که در نوع دو مبدل، زمانی که فرد به آب گرم نیاز داشته باشد، آب در محلی به جز مبدل اصلی و همچنین به دور از تماس مستقیم با شعله گرم می شود، و علاوه بر آن عمده ترین علت تشکیل رسوب بخاطر تماس مستقیم آب با شعله است، در نتیجه چنانچه در پکیج دو مبدل رسوبی هم شکل بگیرد هزینه های مربوط به مبدل صفحه ای یا ثانویه در مقایسه با مبدل اصلی بسیار کمتر است.
- دارای راندمان بالایی است.
- از دیگر مزایای آن ها می توان به عدم نوسان دمای آب گرم و در دسترس بودن یکنواخت آب گرم اشاره کرد.
- قابل ذکر است که در پکیج های دو مبدل، چون دائما پمپ در حال کار است، میزان استهلاک بیشتری را شاهد خواهیم بود. علاوه بر این قطعات مصرفی اضافی دیگری نسبت به پکیج تک مبدل داریم که احتمال خرابی آن ها وجود دارد. از جمله این قطعات می توان به شیر سه طرفه و با شیر برقی اشاره نمود.
موارد استفاده پکیج دو مبدل
همان گونه که پیش تر گفته شد، در پکیج های دو مبدل از یک مبدل صفحه ای به منظور گرم کردن آب مصرفی استفاده می شود. به همین خاطر، در این نوع پکیج ها رسوب کمتری شکل می گیرد. بنابراین مبدل عمر بیشتری می کند. عموما پیشنهاد می شود که در مناطقی که آب سختی زیادی دارداز پکیج های دو مبدل استفاده شود.
تفاوت پکیج تک مبدل و دو مبدل
پیش تر به معرفی هر دو نوع پکیج تک مبدل و دو مبدل پرداختیم و معایب و مزایای هر کدام را بررسی کردیم. با این حال در این قسمت به منظور جمع بندی کلی این موضوع به بررسی تفاوت های پکیج تک مبدل و دو مبدل خواهیم پرداخت.
همانطور که می دانیماین دو نوع پکیج دارای تعداد مخازن متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. در پکیج تک مبدل دو لوله جهت آب گرم وجود دارد یکی برای آب گرم مصرفی و یکی برای رادیاتورها که هر دو از درون یک مخزن عبور می کنند در نتیجه میزان تشکیل رسوب در این نوع بیشتر خواهد بود.
اما در پکیج دو مبدل، هر دو بخش آب گرم مصرفی و گرمایش رادیاتورها از یکدیگر جدا هستند بنابراین میزان فشار حرارتی که بین دو مخزن تقسیم می شود. می توان گفت که تفاوت این دو پکیج به زمان استفاده از آب گرم بر می گردد اما میزان گرم کردن آب و در نتیجه کارایی هردو پکیج یکسان است. این کار منجر به دریافت استانداردهای مورد نظر می شود.
کلام آخر
نکته بسیار مهم و کلیدی اینجاست که در پکیج های دیواری، زمان هایی هستند که پکیج در حالت آماده به کار به سر می برد و هیچ کدام از مدارات آب گرم فعالیت نمی کنند (در حالت تابستانه قرار دارد و یا به دمای مورد نظر محیط هنگام تنظیم شوفاژ رسیده رسیده و شعله قطع شده است).
در این هنگام، پکیج طبق فرمان برد اعمال شده، فعال می شود و در نتیجه این عمل، آب مدار شوفاژ که در مبدل صفحه ای وجود دارد را گرم می کند. این امر باعث می شود زمانی که ما شیر آب گرم را باز می کنیم تا زمانی که شعله روشن شود و آب گرم مورد نیاز را تامین کند، به مدت چند ثانیه جریان آب گرم را جبران کند.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش نصب پکیج ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. جهت شرکت در دوره و یا اطلاع از زمان برگزاری دوره ها با شماره های : 02191009433 – 02191009433 تماس بگیرید.