آموزشگاه فن و کار

نحوه کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه

نویسنده: تحریریه فن و کار
نحوه کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه

نحوه کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه نسبت به دوربین های مدار بسته آنالوگ متفاوت بوده و در انتقال تصاویر نیز عملکرد بهتری دارد.برای نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه به اطلاعات تخصصی نیاز نبوده و در صورت آشنایی با شبکه های کتمپیوتری، کابل کشی و انواع کابل های شبکه مورد استفاده در دوربین های مدار بسته IP، این نوع دوربین های مدار بسته را نصب کنید.

البته اگر میخواهید بصورت نصب و تعمیر انواع دوربین مدار بسته را بصورت حرفه ای یاد بگیرید میتوانید در دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته مجتمع فن و کار ثبت نام کنید. در ادامه بب معرفی کابل های شبکه و انواع آن، روش های نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه توضیح داده شده است.

آموزش نصب دوربین مدار بسته

معرفی کابل های دوربین مدار بسته تحت شبکه

از کابل های شبکه برای منتقل کردن تصاویر دوربین های تحت شبکه به دستگاه ضبط تصویر NVR استفاده می شود.این کابل ها به صورت 4 جفت سیم به هم تابیده شده می باشند که 2 رشته سیم وظیفه انتقال اطلاعات، 2 رشته سیم اطلاعات را دریافت کرده و 4 رشته بعدی برای جلوگیری از نویز های احتمالی وارد به سیگنال های تصویر دوربین مدار بسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل های شبکه در رنگ های نارنجی و نارنجی سفید، سبز و سبز سفید، آبی و آبی سفید، قهوه ای و قهوه ای سفید وجود دارند.

دسته بندی کابل های شبکه بر اساس فرکانس

هر یک از کابل های شبکه قادر به پشتیبانی از حد خاصی فرکانس می باشند. در نتیجه حجم خاصی از اطلاعات از منتقل می کنند. کابل های شبکه را بر اساس فرکانس و تعداد رشته سیم های مورد استفاده در هر کابل شبکه را در دسته  یا CATEGORY تقسیم شده و با کابل های CAT شناخته می شوند. این دسته بندی شامل CAT1 الی CAT8 بوده که در ادامه مهم ترین و پر کاربرد ترین نمونه های آن معرفی می شوند:

انواع کابل های شبکه بر اساس فرکانس

  • CAT3
  • CAT5
  • CAT6
  • CAT7

CAT3

حداکثر فرکانسی که توسط کابل های CAT3 پشتیبانی می شود به اندازه 10 مگا هرتز بوده که امکان انتقال اطلاعات را تا 10 مگا بیت در ثانیه فراهم می کند. استفاده از این کابل ها به دلیل حجم زیاد منتقل شده بین دوربین تحت شبکه و دستگاه ضبط تصویر، منسوخ شده است.

CAT5

این کابل ها نسبت به کابل CAT3 از محدوده فرکانسی بیشتری پشتیبانی می کنند و تا فرکانس 100 مگا هرتز را پشتیبانی کرده و انتقال داده و اطلاعات را تا 100 مگا بیت در ثانیه انجام می دهند. این کابل ها برای استفاده در شبکه های سطح متوسط مناسب می باشند.

نوع پیشرفته تر این کابل ها که سرعت بیشتری داشته و در حدود یک گیگا بایت بر ثانیه بوده و با نام CAT5E شناخته می شوند. هم چنین از مقاومت بیشتری در برابر نویز ها و تداخلات مغناطیسی نسبت به نمونه عادی این دسته برخوردارند.

CAT6

کابل های CAT6  دارای پهنای باند 250 مگا هرتز بوده و با معرفی نمونه ارتقا یافته و پیشرفته تر آن با نام CAT6E در پارامتر های مخابراتی انتقال اندکی تفاوت داشته و می تواند 500 مگا هرتز با یک گیگا بایت انتقال داده ایجاد شود. اما تفاوتی در میزان تضعیف سیگنال وجود ندارد.

کابل های دسته CAT6  نسبت به کابل های CAT5 از مکانیزم نویز گیری پیشرفته ای به دلیل وجود فویل بین هر دو زوج سیم، برخوردار می باشند. هم چنین به دلیل افزایش قطر کابل های دسته CAT6 افزایش یافته و نسبت نه نمونه قبلی آن، افت ولتاژ تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است و برای مسافت های طولانی مناسب می باشند.

CAT7

حداکثر فرکانسی که کابل های CAT7 قادر به پشتیبانی از آن می باشد، 600 مگاهرتز بوده و اطلاعات و تصاویر را با سرعت 10 گیگا بایت در ثانیه انجام می شود.

از بین کابل های دسته CAT، کابل های CAT5 و CAT6 برای نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته IP مناسب می باشند.

دسته بندی کابل های شبکه بر اساس لایه های حفاظتی

دسته بندی کابل های شبکه بر اساس پوشش ظاهری و تعداد لایه های حفاظتی در برابر نویز بوده که بسته به محیط مورد استفاده در انواع متفاوتی تولید می شوند:

انواع کابل های شبکه بر اساس لایه های حفاظتی

  • کابل UTP
  • کابل U-FTP
  • کابل F-FTP
  • کابل S-FTP
  • کابل SF-UTP
  • کابل S-UTP
  • کابل F-UTP

کابل UTP

این کابل شبکه بدون غلاف محافظ بوده و در محیط های داخلی نصب می شوند. محیط هایی که هیچ آلودگی نویزی نداشته و نصب به آسانی انجام می شود.

کابل U-FTP

کابل U-FTP دارای فویل محافظ بوده و برای محیط های دارای نویز مناسب است.

کابل F-FTP

در این نوع کابل، زوج سیم ها و کل سیم ها درون فویل های جدا پیچیده و محافظت می شوند. به دلیل بالا بودن حفاظت آن ها از نویز، در محیط هایی که نویز بسیار زیادی دارند، کاربرد دارد.

کابل S-FTP

در این نوع کابل زوج سیم ها توسط فویل محافظت شده و مجموعه سیم ها نیز درون شیلد بافته شده هستند. این کابل در محیط هایی با نویز زیاد که احتمال آسیب فیزیکی نیز وجود دارد مناسب است.

کابل SF-UTP

در این نوع کابل ها، مجموعه سیم ها دارای غلاف محافظ بوده و درون فویل و شیلد پیچیده شده اند.

کابل S-UTP

کابل شبکه روکش دار بدون غلاف محافظ بوده که برای محیط هایی که امکان آسیب فیزیکی به کابل وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل F-UTP

در این نوع کابل زوج سیم ها هیچ حفظ یا پوششی نداشته اما مجموعه سیم ها توسط فویل محافظت می شوند.

روش های کابل کشی دوربین تحت شبکه

در دوربین های مدار بسته تحت شبکه از دو روش برای ذخیره تصویر استفاده می شود. در روش اول از دستگاه NVR برای ضبط و بازبینی تصاویر استفاده می شود. در روش دوم یک کامپیوتر یا سرور  به منظور ذخیره داده مورد استفاده قرار می گیرد. روش دوم معمولا در شرکت ها یا سازمان های بزرگ در جهت تجزیه و تحلیل تصاویر از طریق نرم افزار های مربوطه استفاده می شود. دو روش کلی برای نصب و کابل کشی دوربین های مدار بسته تحت شبکه وجود دارد که باید متناسب با نیاز خود، از یکی از روش های زیر استفاده کنید.

نحوه کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه

نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با استفاده از دستگاه NVR

در قدم اول از آغاز نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با استفاده از دستگاه NVR باید مسیر کابل کشی و محل دقیق نصب دوربین های مدار بسته مشخص شود. در ادامه محل عبور کابل ها را به دقت بررسی کنید، در صورتی که امکان سوراخ کردن دیوار وجود نداشته باشد، مسیر مناسبی را برای کابل کشی جایگزین نمایید.

حال با توجه به محل نصب دوربین مدار بسته IP، شروع به نصب داکت برق، لوله فلکسی یا لوله فلزی در نقاط مشخص شده مسیر کابل کشی می کنیم. در ادامه با تعیین محل هر دوربین، میزان کابل شبکه و کابل برق مورد نیاز خود را اندازه گرفته و متر کنید. توجه داشته باشد که کابل ها را بیشتر از مقدار اندازه گرفته شده برش دهید تا با کوتاه بودن طول کابل روبرو نشوید. هم چنین مقداری کابل اضافه در سمت دستگاه NVR در نظر بگیرید که در صورت جا به جایی دستگاه در طول مدت، با مشکلی مواجه نشده و بتوان آن را به راحتی منتقل کرد.

حال نوبت به قرار دادن کابل ها درون داکت یا لوله فلکسی می باشد. در کنار محل نصب هر دوربین یک باکس پلاستیکی برای آداپتور  و اتصالات آن به منظور تامین برق دوربین مدار بسته تحت شبکه قرار دهید. حالت دیگر استفاده از منبع تغذیه مرکزی برای تامین برق بدون نیاز به قرار دادن باکس پلاستیکی می باشد که حالت دوم در صورت POE نبودن سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.

دوربین های مدار بسته را در محل در نظر گرفته شده نصب کنید.سوکت RJ45 را از یک سر به سر کابل شبکه و از طرف دیگر در سمت دستگاه NVR، آن را به دوربین و دستگاه NVR وصل کنید.  توجه کنید که اگر دستگاه NVR تک پورته است، کابل شبکه به سوئیچ POE متصل گردد و در صورتی که دستگاه چند پورته می باشد، هر کابل به پورت مربوطه متصل شود.

اگر سیستم مدار بسته POE نباشد، باید دو مرحله زیر را انجام دهید:

  • اگر از آداپتور استفاده می کنید، فیش آن را به دوربین متصل نمایید و اگر از منبع تغذیه مرکزی استفاده می کنید باید فیش نری و مادگی را به سر کابل برق متصل نمایید. هم چنین کابل برق را به اتصالات آداپتور متصل نمایید.
  • پس از متصل کردن منبع تغذیه به برق، فیش ها راب ررسی کرده و دستگاه NVR را به برق وصل کرده و روشن می کنیم.

نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با  استفاده از سرور

در روش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه با استفاده از سرور، کافی است پس از انجام کابل کشی مطابق مراحل گفته شده در روش قبل، خروجی سوئیچ POE را به سرور یا کامپیوتر وصل کنید.

در مرحله بعد، آدرس IP دوربین مدار بسته را از دفترچه راهنمای آن پیدا کرده و سپسIP  کارت شبکه کامپیوتر را با IP دوربین مدار بسته جایگزین کرده و تغییر می دهیم. حال با وارد شدن به قسمت تنظیمات دوربین مدار بسته تحت شبکه، نامک کاربری و رمز عبور پیش فرض را وارد می کنیم.

حال نوبت به تغییر IP دوربین به رنج شبکه بوده و به منظور حفظ اطلاعات و مسائل امنیتی توصیه می شود رمز عبور دوربین را تغییر دهید. پس از انجام این مراحل تنظیمات کارت شبکه را به حالت اول برگردانید.

در ادامه نرم افزار های نظارتی مدیریت تصاویر که از سمت شرکت سازنده دوربین مدار بسته ارائه شده است را نصب می کنیم. این نرم افزار ها امکانات گسترده ای برای کاربر داشته و به راحتی نصب می شوند.

5/5 - (1 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
phone icon 021-91009433 / 09058520960