آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

قابلیت BLC در دوربین مدار بسته چیست و چه تفاوتی با HLC دارد؟

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
قابلیت BLC در دوربین مدار بسته چیست و چه تفاوتی با HLC دارد

امروزه به هر مکانی که وارد می شویم دوربین های مدار بسته را در آن جا می بینیم. دوربین های مدار بسته به دلیل این که تصاویر را هم به صورت زنده در اختیار مالکان و کار فرمایان قرار می دهند و هم آن ها را ضبط می کنند تا در مواقع لازم به این فیلم ها مراجعه شود، یکی از بهترین سیستم های ضد سرقت و محفظ به حساب می آیند. دوربین های مدار بسته هم در فضا های سر پوشیده نظیر مغازه ها، پاساژها، اتاق های دفاتر و داخل پارکینگ های سرپوشیده و غیره نصب می شوند هم در فضاهای آزاد نظیر ورودی ساختمان ها و پاساژها، بیرون مغازه ها، محوطه باز شرکت ها و غیره. دوربینی که در محیط سر پوشیده یا سر باز نصب می شود نور دریافتی تقریباً ثابتی دارد و اگر با زاویه درستی نصب شود تصاویر خوب و باکیفیتی را در طول شبانه روز ثبت خواهد کرد. این درحالی است که بعضی از دوربین ها، نظیر دوربین هایی که داخل پارکینگ ها یا مقابل درب ورودی یا یک پنجره نصب می شوند نور ثابتی دریافت نمی کنند و گاهی به خاطر عدم تناسب شدت نور دو محیط بیرونی و داخلی تصاویری تاریک ضبط می کنند. در این مقاله قابلیت BLC در دوربین مدار بسته را بررسی میکنیم.

قابلیت BLC در دوربین مدار بسته

امروزه با اضافه شدن قابلیت های جدید تنظیم نور به دوربین های مدار بسته این مشکلات از بین رفته اند. یکی از قابلیت های تنظیم کننده نور محیط قابلیت BLC  است. قابلیت BLC در دوربین مدار بسته مخفف عبارت back light compensation به معنای جبران کننده نور پس زمینه است. همان گونه که از معنای این عبارت پیدا است این ویژگی باعث بهبود بخشیدن به نور تصویر برداری است. قابلیت BLC در دوربین های مدار بسته قابلیت دیجیتالی ساده ای است که در شرایط نوری خاص نور پس زمینه را متعادل سازی می کند. یعنی زمانی که شدت نور محیط تشدید یا کم می شود کیفیت تصویر را همچنان متعادل نگه می دارد. این قابلیت را با قابلیت های دیگری نظیر WDR و HLC مقایسه می کنند.

قابلیت BLC در دوربین مدار بسته چه کار می کند؟

زمانی که شدت نور دو محیط با هم زیاد است دوربین نمی تواند هر دو سطح نوری را به طور همزمان نشان دهد و در این مواقع معمولاً تصویر یا بیش از حد روشن می شود و یا بیش از حد تیره. برای مثال وقتی دوربین رو به روی یک پنجره است و نور زیادی به داخل اتاق می تابد تصاویر داخل اتاق کاملاً سیاه و تاریک نشان داده می شوند. برای این که این مشکل حل شود باید بازه پویایی دوربین مدار بسته افزایش پیدا کند اما این کار پر هزینه است. قابلیت BLC نور پس زمینه یعنی نور شدید محیط بیرونی را در نظر نمی گیرد و دیافراگم را بازتر می کند تا بتواند در تاریکی محیط داخلی تصاویر را ثبت کند. با این حرکت حیط بیرونی کاملاً سفید می شود و چیزی از بیرون محیط دیده نمی شود اما در عوض تصاویر محیط داخلی واضح تر و باکیفیت تر می شوند. با استفاده از قابلیت BLC بدون این که نیازی به افزایش بازه پویایی باشد مشکل تفاوت شدت نور محیط های مختلف حل می شود.

استفاده از دوربین های مدار بسته مجهز به قابلیت BLC در سیستم های پلاک خوان که در ورودی پارکینگ ها قرار دارند می تواند بسیار سودمند باشد. در هنگام شب، در ورودی پارکینگ ها اغلب از شما خواسته می شود که برای ثبت شماره پلاک خود چراغ های خودرو خود را خاموش کنید زیرا شدت نور مانع از این می شود که دوربین های مدار بسته پلاک شما را با جزئیات کامل ثبت کنند. دوربین های مدار بسته ای که راهنمایی و رانندگی برای ثبت پلاک خودروهای متخلف از آن ها استفاده می کند نیز باید مجهز به قابلیت BLC یا WDR باشند تا بتوانند در تاریکی شب و با وجود روشن بودن چراغ های ماشین هم تصاویر باکیفیت و واضحی ثبت کنند.

استفاده از دوربین هایی با قابلیت BLC زمانی کاربرد دارد که تصاویر محیط بیرونی با شدت نور بالا برای شما اهمیتی نداشته باشد و شما خواهان نظارت بر محیط داخلی با نور کمتر باشید زیرا همانطور که گفته شد با قابلیت BLC محیط روشن کاملاً سفید می شود و نمی توان اجسام و اشخاص مورد نظر را در آن پیدا کرد. در حقیقت قابلیت BLC به گونه ای نور را تنظیم می کند که هم روشنایی محیط بیرونی بیشتر می شود و هم روشنایی محیط تاریک. به این ترتیب محیط بیرونی کاملاً سفید می شود و در محیط داخلی جزئیات بیشتری قابل مشاهده می گردند. برخلاف WDR، BLC یک مکانیسم نرم افزاری است که با تمرکز بر محیط تاریک و نادیده گرفتن محیط پر نور نور تصاویر ثبت شده را متعادل سازی می کند. اگر تصاویر بیرون محوطه هم برای شما مهم است آن وقت باید از دوربینی با قابلیت WDR استفاده کنید زیرا قابلیت WDR موجب متعادل سازی نور بین دو محیط می شود و هیچ محیطی را حذف نمی کند. امروزه بیشتر دوربین های مدار بسته تحت شبکه و حتی برخی از دوربین های آنالوگ جدید مجهز به قابلیت BLC هستند.

قابلیت BLC در دوربین مدار بسته

یکی دیگر از مزایای دوربین های مدار بسته مجهز به قابلیت BLC این است که اگر یک فرد متخلف تلاش کرد با تاباندن نور شدید به دوربین موجب مختل شدن عملکرد آن شود و جلوی تصویر برداری واضح دوربین را بگیرد، این کار او فایده ای نخواهد داشت و همه اتفاقات با جزئیات توسط دوربین و دستگاه ضبط کننده آن ضبط خواهند شد.

تفاوت های میان BLC و WDR کدام اند؟

اولین تفاوت میان قابلیت های BLC و WDR  نوع عملکرد آن ها است. همان گونه که توضیح داده شد هنگام فعال بودن BLC محیطی که دارای شدت نور بالاتر است به نوعی حذف می شود و جزئیاتی در آن مشخص نیست اما محیط تاریک روشن تر می شود و تصاویر ثبت شده از آن باکیفیت تر و روشن تر خواهند بود. این درحالی است که زمانی که WDR دوربین مدار بسته فعال است دامنه پویایی یا دینامیک گسترش پیدا می کند و اختلاف شدت نور بین دو محیط متعادل سازی می شوند به گونه ای که در نهایت می توانیم هم تصاویر محیط پر نور را با جزئیات داشته باشیم و هم تصاویر محیط کم نور را باکیفیت مناسب ضبط کنیم. از این نظر دوربین های مجهز به WDR به دوربین های مجهز به BLC برتری دارند زیرا می توانید به کمک دوربین مدار بسته خود به هر دو محیط اشراف داشته باشید.

از آن جا که قابلیت BLC باعث وضوح تصویر برداری در محیط های تاریک می شود بهتر است در محیط هایی نظیر حیاط، کوچه یا فضاهای باز که نور ضعیفی دارند از دوربین هایی با این قابلیت استفاده شود. در حقیقت دوربین های مدار بسته دید درشب مجهز به ترکیبی از فناوری های DDR و BLC هستند. به دلیل این که در این گونه محیط ها نور کافی وجود ندارد استفاده از دوربین های مجهز به WDR در این مکان ها توصیه نمی شود.

تفاوت دیگر این است که WDR در افزایش کیفیت تصویر و متعادل سازی نور از BLC قدرتمندتر است. اگر به تصویر زیر نگاه کنید خودتان متوجه کیفیت بیشتر تصاویری که با استفاده از قابلیت WDR تصویر برداری شده اند خواهید شد.

قیمت دوربین هایی که مجهز به WDR هستند بیشتر است زیرا همان طور که قبلاً گفته شد افزایش دامنه پویایی منجر به بالا رفتن هزینه های تولید دوربین می شود. از طرفی مشخص است که دوربینی با قدرت تصویر برداری باکیفیت تر گرانتر خواهد بود. آخرین تفاوت BLC و WDR این است که WDR یک قابلیت سخت افزاری است که روی دوربین مدار بسته نصب و اجرا می شود در حالی که BLC یک قابلیت نرم افزاری است که روی سیستم دوربین مدار بسته اعمال می گردد. به هرحال هر کدام از این دوربین های مدار بسته مزایا و معایب خاص خود را دارند که شما باید با توجه به نیازها و خواسته های خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. برای مثال اگر دوربین مدار بسته خود را در یک محیط تاریک نصب می کنید و تصاویر محوطه تاریکتر برایتان اهمیت دارد، بدون توجه به این که دوربین های WDR باکیفیت تر هستند می توانید دوربین BLC تهیه کنید و هزینه کمتری بپردازید.

تفاوت های بین BLC و HLC

تفاوت های بین BLC و HLC در دوربین مدار بسته

هم قابلیت BLC و هم HLC برای جبران نور پس زمینه مورد استفاده قرار می گیرند با این تفاوت که قابلیت HLC محیط های پرنور را شناسایی می کند و با کاهش دادن شدت نور موجب مشاهده شدن جزئیات بیشتر در محیط می شود. از این نوع دوربین ها بیشتر در بزرگراه ها و جاده ها برای نظارت بر خودروها استفاده می شود. این در حالی است که BLC محیط پرنور را به طور کلی محو می کند و فقط روی محیط تاریک تمرکز می کند. هم BLC و هم HLC قابلیت های نرم افزاری هستند و از این نظر با یکدیگر تفاوتی ندارند.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب سانترال ، آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای ، آموزش نصب آیفون تصویری و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
چگونه نصاب حرفه ای دوربین مداربسته شویم؟
چگونه نصاب حرفه ای دوربین مداربسته شویم؟
علت خاموش و روشن شدن مک بوک
علت خاموش و روشن شدن مک بوک
بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری
بهترین دوربین ها برای شروع عکاسی و فیلمبرداری
نحوه نصب صحیح دوربین مدار بسته
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر