کاربرد تابلو برق در صنعت چیست؟
کاربرد تابلو برق در صنعت چیست؟ در طراحی سیستم های قدرت معمولاً در مورد کاربرد تابلو برق ابهام وجود دارد. هدف اصلی این تابلو برق های سوئیچینگ، تامین یک گره مشترک توزیع توان در سطوح مختلف در حالی که انواع مختلفی از حفاظت را برای مدارهای مرتبط خود ارائه می دهند، است. انتخاب مناسب هر یک از اینها نیازمند دانش فنی و همچنین در نظر گرفتن کاربردهای سیستم الکتریکی است که با شرکت در دوره آموزش تابلو برق صنعتی مجتمع فن و کار یاد میگیرید که در آن چطور از این تابلو برق استفاده می شود. داشتن درک خوب به ما کمک می کند تا اهمیت و کاربرد هر کدام را در سیستم های قدرت عملی ارزیابی کنیم.
تابلو برق برای توزیع ایمن برق در سراسر تاسیسات تجاری و صنعتی استفاده می شود. تابلو برق بخشی از یک سیستم توزیع الکتریکی است که تغذیه برق را به مدارهای انشعاب تقسیم می کند در حالی که یک مدار قطع محافظ یا فیوز برای هر مدار در یک محفظه مشترک فراهم می کند.
تابلو برق چیست؟
تابلو برق یک وسیله الکتریکی است که برق را از یک منبع الکتریکی به منبع الکتریکی دیگر توزیع می کند. این جزء اصلی مورد استفاده در فرآیند توزیع برق است. از چندین تابلو برق تشکیل شده است. هر پنل الکتریکی حاوی کلیدهایی است که جریان الکتریکی را هدایت می کند. تابلو برق یک تابلوی بزرگ منفرد است یا می تواند ترکیبی از تابلوهای برق باشد که کلیدها و سایر تجهیزات کنترل قدرت روی آن نصب می شوند. هدف اصلی مجموع آن ها کنترل جریان قدرت است. جریان اصلی عرضه شده به آن را به چند تکه کوچکتر تقسیم می کند و آن را بین دستگاه ها توزیع می نماید. به طور دقیق، تابلو برق ترانسفورماتورها، پانل ها و سایر تجهیزات را تامین می کند و از آنجا برق بیشتر توزیع می شود.
یک تابلو برق از یک ژنراتور برق یا هر منبع اصلی برق دیگر تغذیه می شود. اپراتوری که روی کنترل برد کار می کند باید از برق گرفتگی محافظت شود. این توسط فیوزها و سوئیچ های نصب شده روی برد تامین می شود. مقدار برق دریافتی تابلوها باید برابر با توان توزیع شده توسط آنها باشد. کنترلهایی وجود دارند که بر این فرآیند توزیع برق نظارت میکنند. چندین کنترل اشتراک بار وجود دارد، به علاوه سنج هایی که برای کنترل منبع تغذیه روی برد نصب شده اند.
لازم به ذکر است که در مورد تابلو برق، تمام دستگاه ها به صورت جداگانه نصب می شوند و به صورت جداگانه محفظه می شوند. NEC تابلو برق را به صورت زیر می یابد:
«مجموعه ای که از همه طرف و روی آن کاملاً با ورق فلزی (به استثنای دریچههای تهویه و پنجرههای بازرسی) محصور شده و حاوی کلیدهای مدار برق اولیه، دستگاه های قطع کننده یا هر دو، با باس ها و اتصالات است. مجموعه ممکن است شامل کنترل و دستگاه های کمکی باشد. دسترسی به فضای داخلی محفظه توسط درها، روکش های قابل جابجایی یا هر دو فراهم می شود.»
ویدیوی کاربرد تابلو برق در صنعت
اجزای تابلو برق
تابلو برق دارای اجزای اصلی زیر است:
اجزای رسانای نیرو
اجزای رسانای برق تابلو برق شامل کلیدها، فیوزها، قطع کننده های مدار، عایق ها، صاعقه گیرها و غیره است.
اجزای سیستم کنترل
اجزای سیستم کنترل تابلو از تابلوهای کنترل، ترانسفورماتورهای جریان یا پتانسیل، رله ها و غیره تشکیل شده است که این قطعات بیشتر برای بررسی، کنترل و حفاظت سیستم به همراه اجزای رسانای قدرت به کار می روند.
انواع تابلو برق
انواع مختلفی از تابلو برق وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
تابلو برق با روکش فلزی
تابلو برق با روکش فلزی ساختار یک تابلو برق است که در آن تمام اجزای الکتریکی شامل گذرگاه ورودی، باس خروجی، تجهیزات اندازه گیری و کلید یا کلید قطع کننده مدار اصلی، در پارتیشن های فلزی جداگانه برای تامین امنیت، استحکام و راحتی بیشتر در تعمیر و نگهداری قرار می گیرند.
تابلو برق محصور شده فلزی
تابلو برق محصور شده فلزی شامل وسایل حفاظت مدار شامل کلیدهای مدار، فیوزهای برق و کلیدهای همجوشی همراه با تجهیزات کنترل و اندازه گیری می باشد. این دستگاه ها را می توان در محفظه های مشترک نصب کرد و نیازی به محفظه های جداگانه ندارد.
تابلو برق روی پد
تابلو برق نصب شده برای سیستم های توزیع زیرزمینی با ولتاژ 5 تا 38 کیلوولت ساخته شده است که برای کارایی بالاتر از درجه مورد نیاز است. تابلو برق نصب شده روی پد در فضای باز دارای امتیاز، مشخصات کم و ساختار قوی آن را برای توزیع ابزار، بخش بندی فیدر و اهداف حفاظت مدار عالی می کند. سوئیچ ها، فیوزها و غیره برای محافظت از بارها، محدود کردن خطاها و کاهش وقفه استفاده می شوند.
تابلو برق زیرسطحی
تابلو برق خرک یا زیرسطحی برای سیستم های توزیع برق با توان 15 تا 38 کیلوولت ابداع شده است که نیاز به اجرای کلید و لوازم جانبی آن از داخل یک طاق یا سایت پایین تر دارد. این موقعیت ها می توانند خشک یا در معرض آب باشند. تابلو برق خرک یا زیرسطحی همچنین می تواند به کاربر اجازه دهد تا کلید را از بالای زمین با دست یا با استفاده از رله کنترل کند و از قطع کننده های خلاء برای محافظت از بارها و محدود کردن خطاها استفاده کند.
کاربرد تابلو برق
- جلوگیری از انتقال شوک های الکتریکی به افراد و برق گرفتگی آن ها
- حفاظت از تجهیزات و وسایل داخلی تابلو در مقابل عوامل جوی و محیطی مختلف مانند باران و باد و برف و …
- تقسیم و توزیع مساوی و مناسب توان در مدارهای مصرفکننده
- اصلاح ضریب توان
- جلوگیری از نشتی جریان به دلیل داشتن قطع کننده های مدار و فیوزها
- تأمین کننده انرژی الکتریکی
- تابلو برق برای کارخانه های تصفیه: تابلوهای برق را می توان برای استفاده در کارخانه های تصفیه، فرمان و کنترل فرآیندهای آب زدایی لجن، بلند کردن لجن و تصفیه آب طراحی و تولید کرد. به لطف تابلوهای برق، کارخانه ها می توانند از طریق سیستم های PLC، صفحه نمایش لمسی HMI و رایانه های شخصی صنعتی به فناوری کنترل از راه دور مجهز شوند که می توانند فرآیندهای کاری را از راه دور هماهنگ، کنترل و تشخیص دهند.
سخن آخر
در نهایت، مهمترین چیزی که باید در هنگام انتخاب تابلو برق مورد توجه قرار گیرد، نیاز پروژه است. انطباق با الزامات طرح مهمترین عامل است زیرا برخی از برنامه ها وجود خواهند داشت که نیاز به تابلو برق دارند و استفاده از تابلو برق در این مکان ها سیستم را از عملکردهای احتمالی خاصی باز می دارد. یک زیرساخت صنعتی حیاتی، به عنوان مثال، یک بیمارستان یا یک کارخانه شیشه، به تداوم حیاتی نیرو نیاز دارد. در اینجا تابلو برق پیچیده تر است و قابلیت نگهداری و قابلیت اطمینان بالاتری را ارائه می دهد. در حالی که در مدارس راهنمایی، تابلوهای برق به دلیل اندازه و مزیت هزینه مناسب تر خواهند بود. بنابراین، انتخاب صحیح یک تجهیزات و نوع خاص آن برای یک سیستم قدرت ضروری است تا آن را ایمن، قابل اعتماد و مقرون به صرفه کند.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های برق مانند: آموزش برق ساختمان ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش plc و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.