معرفی تجهیزات بی سیم هوشمند سازی خانه : وقتی در خانه نیستید، تردیدهای کوچک آزاردهنده می تواند ذهن شما را درگیر کند. آیا قهوه ساز را خاموش کردم؟ آیا زنگ امنیتی را تنظیم کردم؟ آیا بچه ها در حال انجام تکالیف خود هستند یا تلویزیون تماشا می کنند؟
با یک خانه هوشمند، می توانید همه این نگرانی ها را با یک نگاه سریع به گوشی هوشمند یا تبلت خود برطرف کنید. شما می توانید دستگاه ها و لوازم خانگی خود را به هم متصل کنید تا بتوانند با یکدیگر و با شما ارتباط برقرار کنند. برای یادگیری این حرفه می توانید در دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان مجتمع فنی پایتخت شرکت کنید.
فهرست مطالب :
هر وسیله ای در خانه شما که از برق استفاده می کند می تواند در شبکه خانگی شما و به دستور شما قرار گیرد. فرقی نمیکند این فرمان را با صدا، کنترل از راه دور، تبلت یا تلفن هوشمند بدهید، خانه واکنش نشان میدهد. بیشتر کاربردها مربوط به روشنایی، امنیت خانه، سینمای خانگی و سرگرمی و تنظیم ترموستات است.
خانه هوشمند به یک راه اندازی خانگی مناسب اشاره دارد که در آن لوازم و دستگاه ها را می توان به طور خودکار از راه دور از هر نقطه با اتصال به اینترنت و با استفاده از تلفن همراه یا دستگاه های شبکه ای دیگر کنترل کرد. دستگاه های یک خانه هوشمند از طریق اینترنت به هم متصل هستند و به کاربر اجازه می دهند تا عملکردهایی مانند دسترسی امنیتی به خانه، دما، روشنایی و سینمای خانگی را از راه دور کنترل کند.
همانطور که در ادامه به آن می پردازیم، شاهد پیشرفت های تکنولوژیکی زیادی برای امنیت خانه خود هستیم. برای مثال، اتوماسیون خانگی و هوشمند سازی آن به خانه های ما کمک میکند تا راحت تر و سازگارتر با دستگاه های هوشمند ما باشند. به طور کلی دو نوع روش برای هوشمند سازی خانه وجود دارند که عبارتند از روش سیمی و وایرلس یا به عبارت دیگر بی سیم. در این مقاله سعی شده که به بررسی هوشمندسازی خانه بصورت بی سیم پرداخته شود.
دستگاه های یک خانه هوشمند به یکدیگر متصل هستند و می توان از طریق یک نقطه مرکزی مانند تلفن هوشمند، تبلت، لپ تاپ یا کنسول بازی به آن ها دسترسی داشت. قفل درها، تلویزیون ها، ترموستات ها، مانیتورهای خانگی، دوربین ها، چراغ ها و حتی وسایلی مانند یخچال را می توان از طریق یک سیستم اتوماسیون خانگی کنترل کرد. این سیستم بر روی یک تلفن همراه یا سایر دستگاه های شبکه نصب شده است و کاربر می تواند برنامه های زمانی برای اعمال تغییرات خاص ایجاد کند.
لوازم خانگی هوشمند دارای مهارت های خودآموزی هستند تا بتوانند برنامه های صاحب خانه را یاد بگیرند و در صورت نیاز تنظیمات را انجام دهند. خانه های هوشمند مجهز به کنترل روشنایی، به صاحبان خانه اجازه می دهد مصرف برق را کاهش دهند و از صرفه جویی در هزینه های مرتبط با انرژی بهره مند شوند. برخی از سیستم های اتوماسیون خانگی در صورت مشاهده هرگونه حرکتی در خانه به صاحب خانه در صورت عدم حضورشان هشدار می دهند، در حالی که برخی دیگر می توانند در صورت بروز موقعیت های قریب الوقوع با مقامات – پلیس یا آتش نشانی – تماس بگیرند.
پس از اتصال، خدماتی مانند زنگ درب هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند، و لوازم هوشمند همه بخشی از فناوری اینترنت اشیا (IOT) هستند، شبکه ای از اشیاء فیزیکی که می توانند اطلاعات الکترونیکی را جمع آوری و به اشتراک بگذارند.
در این بخش به بررسی مزایا و معایب خانه های هوشمند پرداخته شده است:
امروزه، اتصال به Wifi رایج است و لذت بردن از اینترنت را بسیار آسان تر و کارآمد می کند. با این حال، زمانی فرا رسید که مردم این فناوری را در اتوماسیون خانگی ادغام کردند و خانه های هوشمند را هوشمندتر از همیشه کردند. وجود اتوماسیون خانگی بی سیم به صاحبان خانه ها اجازه می دهد تا کارهای جزئی را سریعتر و راحت تر انجام دهند. به طبع هر کاری مزایا و معایب خاص خود را دارد که در اینجا به بررسی آن ها می پردازیم.
به طور کلی می توان گفت که سیستم هوشمند بی سیم دارای انواع مختلفی است که رتبه بندی دارند. قابل ذکر است که از میان معروف ترین آن ها که عبارتند از: Zway، ZigBee، WiFi، Bluetooth، Wemo، و Nest؛ سیستم WiFi مقرون به صرفه تر است و برای اکثر افراد بیشتر در دسترس می باشد، به همین خاطر، در خانه های هوشمند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
کنترلر بی سیم: داشتن یک راه اندازی بی سیم به شما این امکان را می دهد که دستگاه های هوشمند خود را به صورت مجازی و از هر نقطه در خانه کنترل کنید. حتی اگر در رختخواب هستید، همچنان می توانید دستگاه های هوشمند خود را با فشار دادن یک دکمه روی موبایل خود کنترل کنید.
عدم وجود سیم: برخلاف اتوماسیون خانگی با سیم، داشتن یک راه اندازی بی سیم شما را از در هم پیچیدن کابل ها یا حتی فضای پر از کابل و سیم نجات می دهد. اگر چندین دستگاه دارید، برای شروع اتصال به آن ها نیازی به افزودن کابل یا هاب جدید نخواهید داشت.
تجهیزات کمتر: به سوی تجهیزات بی سیم رفتن به این معنی است که برای داشتن یک خانه هوشمند کاملاً کاربردی به کمترین میزان تجهیزات نیاز دارید. برای اینکه دستگاه های شما به درستی کار کنند، نیاز به خرید تعداد زیادی سوئیچ، هاب و کابل نخواهید داشت.
نصب آسان تر: تجهیزات و کابل های کمتری که برای راه اندازی مورد نیاز است، به این معنی است که نصب بسیار ساده تر است. برای اینکه این کار در کمترین زمان ممکن انجام شود، نیازی به استخدام یک متخصص ندارید. دفترچه های راهنما برای شما کافی است تا هر جزء و قطعه را نصب کنید و آن را به کار بیاندازید.
هزینه کمتر: تجهیزات کمتر مورد نیاز، به جز موضوع نیاز به متخصصان، می تواند منجر به کاهش هزینه کلی یک سیستم بی سیم شود. فقط برای داشتن یک خانه خودکار کاربردی، تا زمانی که دستگاه های مناسب را در اختیار داشته باشید و آنها را بر اساس راهنمای موجود ادغام کنید، نیازی به خرج کردن پول زیادی ندارید. به علاوه، اگر قصد دارید دستگاه های جدیدی را نیز اضافه کنید، هیچ هزینه اضافی را متحمل نمی شوید.
طول عمر تجهیزات: داشتن یک راه اندازی بی سیم می تواند باعث صرفه جویی زیادی در هزینه شما شود، در درجه اول به دلیل طول عمر تجهیزات. تقریباً عدم نیاز به سیم و سوئیچ برای کار کردن می تواند به معنای طول عمر بیشتر اتصال باشد. لازم نیست نگران زنگ زدگی و خرابی کابل ها یا خوردگی پورت یکی از سوئیچ های خود باشید.
خطر امنیتی: اتوماسیون خانگی بی سیم میتواند در مقایسه با راه اندازی با سیم، خطر امنیتی مهم تری ایجاد کند. عمدتاً به دلیل ماهیت بی سیم آن، هکرها این شانس را خواهند داشت که از طریق آدرس شبکه بی سیم، سیستم شما را هک کنند و به داده های شما دسترسی داشته باشند یا حتی شروع به کنترل دستگاه های شما کنند. بنابراین، مهم است که اقداماتی را برای ایمن سازی سیستم خود انجام دهید.
نقاط سیاه: راه اندازی بی سیم نیز مستعد ایجاد لکه های سیاه در داخل خانه شما است. به این معنی که اگر یک نقطه سیاه در اتاق نشیمن شما وجود داشته باشد، ممکن است برای کنترل دستگاه نصب شده در اتاق نشیمن خود مشکل داشته باشید. این مشکل را می توان با نصب یک دستگاه مشبک در یک اتاق برطرف کرد تا بتوانید لکه های سیاه احتمالی در آن ناحیه را از بین ببرید.
قابلیت اطمینان: اتصال بی سیم در درجه اول به اینترنت و اتصالات WiFi ثابت متکی است. این بدان معناست که اتصالات بی سیم مستعد سرعت پایین، بافر کردن و قطع شدن هستند و اگر اتصال WiFi شما ناپایدار باشد، دستگاه های هوشمند شما می توانند آفلاین شوند.
اشتباهات رمز عبور: یکی از مشکلات مهمی که ممکن است هنگام راه اندازی هوشمند سازی خانه بی سیم با آن مواجه شوید، اشتباه در تغییر رمز عبور است. اگر گذرواژه شبکه خود را به رمز عبور جدید تغییر دهید، دستگاه های هوشمند شما قطع می شوند. بنابراین، شما باید یک به یک به اینترنت دسترسی داشته باشید تا آن ها دوباره کار کنند. اگر حداقل 6 تا 10 دستگاه هوشمند دارید، حتی ممکن است لازم باشد آنها را دوباره به صورت دستی وصل کنید.
اگر تا به امروز قصد داشته اید که یک خانه هوشمند بی سیم داشته باشید، مهم است به یاد داشته باشید که اکثر لوازم خانگی و الکترونیکی مدرن به گونه ای ساخته شده اند که برای خانه های هوشمند سازگار باشند.
در اینجا چند دستگاه هوشمند وجود دارد که می توانید آن ها را برای خانه ای هوشمندتر (و کم مصرف تر) نصب کنید:
قفل های امنیتی: قفل های هوشمند در حال حاضر در بازار موجود هستند. یکی از ویژگی های کلیدی که باعث می شود شما این را بخرید، قابلیت قفل خودکار است. هنگامی که تشخیص داد شما از اتاق یا خانه خود خارج می شوید، به طور خودکار خود را قفل می کند.
ترموستات های هوشمند: ترموستات های هوشمند می توانند با تنظیم خودکار دمای اتاق یا خاموش کردن کامل آن به محض اینکه کسی داخل اتاق نیست، از قبض برق شما صرفه جویی زیادی کند.
چراغ های هوشمند: همانند ترموستات های هوشمند، چراغ های هوشمند نیز به محض ورود یا خروج شخصی به اتاق، به طور خودکار تنظیم می شوند و در نتیجه به شما در صرفه جویی در مصرف برق کمک می کنند. همچنین می توانید چراغ ها را از راه دور خاموش یا کمنور کنید، که کنترل چراغ های اطراف خانه را راحت می کند.
دوربین های امنیتی. دوربین های هوشمند به شما کمک می کنند تا هر گونه مزاحم احتمالی را در خانه خود شناسایی کنید. هنگامی که حرکات را در خانه تشخیص دادند، بهخصوص در جاهایی که به ندرت باید حرکت را مشاهده کرد، بهطور خودکار برای شما اعلان ارسال می کنند. آن ها حتی می توانند کلیپ ویدیویی حرکت گرفته شده را ضمیمه کنند و به شما این امکان را می دهند تا فوراً آن را مرور کنید. برخی نیز به شما اجازه می دهند از طریق آن ها با فردی که شناسایی می شود صحبت کنید.
سنسور گاز: به هنگام نشت گازهای سمی هشدار داده و شیر گاز را قطع می کند.
سنسور نشت آب: نشتی آب را شناسایی می کند و شیر آب را قطع می نماید.
ماژول IR: کاربرد این وسیله در کنترل نمودن تجهیزاتی که دارای ریموت مادون قرمز می باشند است مثل تلویزیون، ریسیور، کولر گازی و غیره.
مگنت درب و پنجره: به منظور کنترل سیستم امنیتی به هنگام باز شدن درب و پنجره ها و نیز دیگر سنسورها بکار برده می شود.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که یک سیستم بی سیم برای اتوماسیون خانگی بهتر است زیرا به شما امکان می دهد تمام دستگاه های خود را از طریق یک پانل کنترل متمرکز مانند یک هاب هوشمند متصل و مدیریت کنید. اگرچه سیستم های سیمی کمتر مستعد هک شدن هستند، سیستم های بی سیم راحت تر، مقرون به صرفه تر هستند و به تجهیزات کمتری نیاز دارند.
مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های برق مانند: آموزش برق ساختمان ، آموزش تابلو برق صنعتی ، آموزش برق صنعتی ، آموزش سیم پیچی موتور ، آموزش PLC و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.