آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

مسیر یادگیری و نقشه راه طراحی سایت

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
مسیر یادگیری و نقشه راه طراحی سایت
چکیده:

حقیقت این است که برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای و تمام عیار، باید مهارت ها و تخصص های متنوعی را بیاموزید و این که ندانید یادگیری را باید دقیقا از چه مهارتی شروع کرده و به تدریج، چه مهارت های دیگری را و به چه ترتیبی در برنامه آموزشی خود قرار دهید؛ ممکن است دقت و انرژی زیادی را از شما به هدر بدهد و در نهایت، طولانی شدن پروسه یادگیری؛ شما را به کل از آموختن طراحی سایت و ورود به این شغل دلسرد و دلزده کرده و از ادامه راه منصرف نماید. در این نوشته راهنمای کاملی از نقشه راه طراحی وب دریافت می کنید.

این روزها افراد زیادی به دنبال ساجاد و ساخت یک وبسایت هستند تا در نهایت بتوانند با یادگیری سریع مهارت های لازم، وارد بازار کار پر رونق همواره رو به رشد این رشته شوند؛ اما دغدغه اصلی این افراد، مشخص نبودن مسیر یادگیری و به قولی؛ نداشتن نقشه راهِ کاربردی و اثربخش برای ورود به این حرفه می باشد.

حقیقت این است که برای تبدیل شدن به یک طراح وب حرفه ای و تمام عیار، باید مهارت ها و تخصص های متنوعی را بیاموزید و این که ندانید یادگیری را باید دقیقا از چه مهارتی شروع کرده و به تدریج، چه مهارت های دیگری را و به چه ترتیبی در برنامه خود قرار دهید؛ ممکن است دقت و انرژی زیادی را از شما به هدر بدهد و در نهایت، طولانی شدن پروسه یادگیری؛ شما را به کل از آموختن و ورود به این شغل دلسرد و دلزده کرده و از ادامه راه منصرف نماید.

هدف آموزشگاه فن و کار از نگارش این مقاله، هدایت و راهنمایی تمام کسانی است که به طراحی و ساخت وب علاقه مند هستند و دوست دارند طبق یک نقشه راه اصولی و استاندارد، صفر تا صد مهارت های مورد نیاز این شغل را آموخته و سپس با اعتماد به نفس و تخصص کافی وارد بازار کار شده و به درآمدزایی بپردازند.

آگاهی از مسیرهای یادگیری طراحی وب

اولین قدم در مسیر یادگیری و آموختن مهارت های ضروری و واجب برای این شغل، این است که دو شاخه اصلی این حوزه یعنی فرانت اند front end و بک لند back end را به درستی شناخته و بدانید هر کدام از این شاخه ها چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارند و یادگیری کدام یک از این مهارت ها بیشتر با توانمندی ها و خصیصه های اخلاقی و درونی شما سازگاری دارد.

البته ناگفته نماند که برای ورود به این عرصه نیازی نیست که حتما خود را به یادگیری یکی از مهارت های برنامه نویسی وب فرانت اند و یا برنامه نویسی وب بک اند محدود کنید؛ چرا که بسیاری از فعالان و متخصصان این حوزه، به هر دوی این مهارت های ارزنده و کاربردی تسلط دارند و به همین دلیل، می توانند در بازار کار و صنعت، درآمدهای بالاتری را درخواست کنند و همچنین پروژه های بیشتری را از سوی کارفرمایان مختلف دریافت نمایند.

این گروه از برنامه نویسان و طراحان سایت نخبه و کاربلد (که هم به برنامه نویسی فرانت اند مسلط هستند و هم به برنامه نویسی بک اند)، در اصطلاح تخصصی، فول استک Full Stack نامیده می شوند و کسانی هستند که زمان بسیار زیادی را به منظور یادگیری مهارت های طراحی و توسعه وب صرف نموده اند.

در ادامه، قصد داریم مسیر یادگیری طراحی وب برای کسانی که قصد دارند به یک متخصص در زمینه برنامه نویسی فرانت اند یا بک اند یا هر دو (فول استک) تبدیل شوند را به طور کامل تشریح کرده و دقیقا مشخص نماییم که برای کسب تسلط کافی به این مشاغل، آموختن چه مهارت هایی ضروری و لازم است.

یادگیری برنامه نویسی وب فرانت اند و مهارت های مورد نیاز آن

به طور خلاصه اگر بخواهیم شغل و حرفه برنامه نویسی فرانت اند front end را توضیح دهیم؛ باید بگوییم، آن دسته از متخصصان و برنامه نویسان که به طراحی جلوه های ظاهری و بصری سایت (که به قولی، برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت به طور کامل قابل مشاهده هستند) می پردازند؛ برنامه نویس فرانت اند نامیده می شوند.

به این گروه از متخصصان، برنامه نویس یا توسعه دهنده وب سمت کاربر یا client side نیز گفته می شود. برای تبدیل شدن به یک فرانت اند کار، یادگیری مهارت های سه گانه HTML و CSS و جاوا اسکریپت ضروری و لازم است؛ زیرا این سه ابزار که خود نوعی زبان برنامه نویسی هستند ( زبان html بیشتر یک زبان نشانه گذاری Markup و زبان css یک زبان استایل نویسی و فرم دهی به شمار می آید) ؛ در کنار هم یک پکیج کامل و جامع را تشکیل داده و امکان طراحی صفر تا صد یک وب سایت را به آسانی برای متخصصان و کارشناسان این حوزه فراهم می کنند.

یادگیری برنامه نویسی وب فرانت اند و مهارت های مورد نیاز آن

مسیر یادگیری برنامه نویسی فرانت اند

هر یک از زبان های نشانه گذاری و استایل دهی و برنامه نویسی HTML  و CSS و جاوا اسکریپت، امکانات و قابلیت های مخصوص به خود را دارند که یادگیری آن ها در کنار یکدیگر، امکان طراحی سایت را به برنامه نویسان فرانت اند می دهد.

در ادامه قصد داریم تا هر یک از این زبان های قدرتمند و محبوب را به صورت جداگانه بررسی کرده و توضیح دهیم چرا یادگیری این سه زبان، از اصلی ترین مراحل در مسیر یادگیری طراحی وب هستند.

  • یادگیری زبان نشانه گذاری و برنامه نویسی HTML

زبان HTML نوعی زبان نشانه گذاری است که به طور عمده برای قرار دادن محتوا و کانتنت در یک وب سایت به کار می رود. این زبان همچنین قابلیت این را دارد که هدر Header و پاراگراف ها و table ها یا جدول ها را درون محتوای یک وب سایت به شیوه ای اصولی و با کدهای بهینه و استاندارد قرار دهد‌.

زبان برنامه نویسی HTML ضمنِ برخورداری از قابلیت هایی که پیش تر ذکر کردیم؛ به طور کامل امکان نشانه گذاری یا Markup را برای طراحان وب فراهم می کند که به وسیله این قابلیت، ساختار کلی یک صفحه از وب سایت تولید و بهینه سازی می شود. لازم به توضیح است زبان نشانه گذاری HTML به طور عمده از تگ ها استفاده می کند تا به طور دقیق، ساختار یک صفحه از وب و المان های تشکیل دهنده آن را معین نماید.

بنابراین؛ با توجه به اهمیت بالای این زبان و کاربردهای عالی آن، اقدام به شرکت در دوره های آموزش HTML و CSS را می توان یکی از اصلی ترین و مهم ترین اقدامات در مسیر یادگیری طراحی وب دانست.

  • یادگیری زبان استایل نویسی و برنامه نویسی CSS

زبان CSS که نوعی زبان مخصوص استایل نویسی در وب به شمار می آید، به متخصصان فرانت اند اجازه می دهد که به طور تمام و کمال به محتواها و آن بخش از یک وب سایت که برای کاربران قابل مشاهده می باشد، استایل و ظاهر خاص و منحصر به فردی بدهند.

ایجاد تغییر در رنگ های به کار رفته در بخش های مختلف یک وب سایت، فونت نوشته ها و هدینگ های مختلف، حاشیه ها و مرز بندی ها، ابعاد و سایز بندی المان های گوناگونِ قرار داده شده در بخش های متنوع وب سایت و به طور کلی، نحوه چیدمان و ظاهر المان ها؛ همگی جزو قابلیت های زبان CSS هستند.

لازم به توضیح است که دو زبان HTML و CSS به گونه ای مکمل هم هستند و یادگیری هر دوی این زبان ها از اقدامات ضروری در نقشه راه یادگیری طراحی وب به شمار می آید. علت این امر، محدود بودن زبان HTML به تعیین ساختار (و به قولی، چارچوب کلی صفحات وب) می باشد.

به عبارت دیگر، اگر برای طراحی یک وب سایت فقط به استفاده از تگ ها و کدهای در دسترس و موجود در زبان نشانه گذاری HTML بسنده و اکتفا کنید؛ در نهایت صفحات وب طراحی شده توسط شما، ظاهر و جلو زیبا و کاربر پسند و مورد قبولی نخواهند داشت.

به همین دلیل، شما به عنوان یک طراح وب و یا کسی که می خواهد به زودی وارد این عرصه شود، وظیفه دارید از یک زبان برنامه نویسی و به عبارت دیگر، یک زبان استایل نویسی مناسب (یعنی زبان CSS و قابلیت های فراوان آن) بهره بگیرید تا صفحات وب طراحی شده تان را زیباتر کرده و آن ها را مطابق درخواست مشتریان و کارفرمایان (صاحبان سایت ها) به گونه ای که مورد پسند کاربران و مخاطبان وب سایت ها واقع شود؛ فرم دهی کرده و استایل های خاصی به این صفحات بدهید.

  • یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت JavaScript

شاید تصور کنید یادگیری HTML و CSS برای طراحی کردن یک وبسایت عالی و کاربر پسند و تعاملی کافی باشد، اما در واقعیت این چنین نیست. چرا که این دو زبان دارای امکانات و قابلیت های محدودی هستند که فقط شرایط را برای طراحی وب سایت ها و صفحات وب به شکل ایستا یا static را فراهم می کنند و برای پویا و داینامیک کردن سایت ها، باید به دنبال یادگیری و آموزش جاوا اسکریپت باشید که یک زبان شئ گرا و تفسیری و در عین حال، سطح بالا و داینامیک می باشد.

(نکته: سایت های ایستا و غیر پویا در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند؛ چرا که علایق و سلایق کاربران و مخاطبان وب سایت ها به سمتی رفته است که تقریبا همه آن ها سایت های پویا و تعاملی و داینامیک را می پسندند. علت این امر به بالا رفتن میزان استفاده کاربران از اینترنت و روزانه بازدید کردن از ده ها سایت و اپلیکیشن متنوع و به کارگیری آن ها برای اهداف اموزشی، سرگرمی، تفریحی و … می باشد.

به عبارت دیگر، کاربران امروزی اینترنت با سایت های ساده و استاتیک که امکانات کمی دارند؛ به خوبی ارتباط برقرار نکرده و دوست دارند بیشتر به سراغ وب سایت هایی بروند که پویا و داینامیک هستند و به آن ها حس و حال بهتری را منتقل می کنند (بهبود تجربه کاربری یا UX سایت).

لازم به توضیح است که مزایا و کاربردهای یادگیری زبان محبوب و جهانی جاوااسکریپت با کتابخانه ها یا library های متنوع آن، محدود به پویا و تعاملی تر کردن وب سایت ها نمی شوند و شما می توانید پس از یادگیری این زبان (و در کنار آن، اقدام برای شرکت در دوره هایی مانند آموزش ایجکس و جی کوئری تخصصی و حرفه ای) تبدیل به یک برنامه نویس سمت سرور (یا سرور ساید) حرفه ای و مجرب شوید و در زمینه های متنوع (مانند طراحی وبسایت، اپلیکیشن ها و بازی و برنامه های موبایل و برنامه های وب و دسکتاپ؛ ساخت رابط های کاربری بهینه و استاندارد، بهبود و توسعه فریم ورک ها و …) مشغول به کار شده و به درآمدهای بسیار خوبی دست یابید.

بطور کلی مسیر یادگیری طراحی فلرامت اند سایت شامل سه مهارت اصلی html – css و javascript می باشد. و شاخه های غیر ضروری ولی تکمیلی در تصویر زیر قابل مشاهده است:

مسیر یادگیری فرانت

مسیر یادگیری برنامه نویسی بک اند و مهارت های مورد نیاز آن

به طور کلی یادگیری زبان های نشانه گذاری و استایل نویسی  جاوااسکریپت باعث می شود شما ظاهر و جلوه های بصری سایت (فرانت اند) را به خوبی طراحی کرده و در صورت نیاز تغییرات لازم را هم روی این بخش از وب سایت اعمال کنید. اما هر وبسایت دارای یک بخش بک اند نیز می باشد که نیاز به برنامه نویسی بهینه با استفاده از کدهای متنوع (در زبان های برنامه نویسی PHP و جاوا و پایتون) دارد.

برنامه نویسی وب بک اند به وبسایت ها کمک می کند که درخواست ها و request های مخاطبان را به شکل صحیح و بدون کم و کاست اجرا نمایند. این نوع برنامه نویسی همچنین مربوط به مسائل سمت سرور یک سایت (مانند موارد فنی سرور و برنامه های سرور، پایگاه داده و …) می باشد.

برای این که بتوانید مسیر یادگیری طراحی وب را ادامه داده و به سطوح پیشرفته تری در این حوزه دست یابید؛ آموختن یک یا چند تا از زبان های برنامه نویسی مورد استفاده در بک اند و سمت سرور ضروری و حیاتی است.

علاوه بر این سه زبان اصلی، زبان هایی مانند MySQL  (که مربوط به بررسی و کنترل دیتاها در پایگاه داده یا دیتا بیس می باشد) و جاوااسکریپت نیز در حال حاضر به صورت فزاینده ای در برنامه نویسی وب بک اند مورد استفاده قرار می گیرند.

  • یادگیری زبان برنامه نویسی PHPو MYSQL

آموختن PHPو MYSQL شما را قادر می سازد که به بهترین شکل ممکن بین کاربران و پایگاه داده (Database) و سرور یک وبسایت، ارتباطی موثر و بهینه برقرار کنید تا در نهایت عملکردهای گوناگون یک سایت مانند ثبت نام در بخش های مختلف، ارسال و دریافت ایمیل و پیام و کامنت (دیدگاه) از سوی کاربران و برعکس و سایر عملیات ها، به شکلی صحیح و بهینه و بدون نقص و خطا انجام شوند.

قابلیت های پیشرفته این دو زبان سبب شده است این روزها شرکت در دوره های آموزش PHP و MYSQL برای تمام کسانی که می خواهند در پروژه های وب بزرگ و گسترده با مقیاس بالا (مشابه سایت هایی از قبیل ویکی پدیا، فیس بوک و ….) شرکت کنند، به یک ضرورت غیر قابل انکار تبدیل شده است؛ چرا که این زبان ها علاوه بر برقراری ارتباط سریع و بهینه بین سرور و کاربران و دیتا بیس یک سایت؛ قادر هستند دیتاهای کاربردی و مفید را (از طریق استفاده از اسکریپت ها) از کاربران و بازدیدکنندگان یک وبسایت یا اپلیکیشن ها دریافت کرده و پس از این که اطلاعات به شیوه ای اصولی پردازش و بررسی و تحلیل شدند؛ این دیتاها را به کاربران سایت بازگردانند.

  • یادگیری زبان پایتون python

کاربردهای پایتون (که یک زبان محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان بوده و بسیاری از افراد تازه کار و مبتدی در کد نویسی بک اند به سراغ آموختن آن می روند) به طراحی و توسعه وبسایت محدود نبوده و برای کاربردهای متنوع دیگر از جمله طراحی اپلیکیشن های موبایل، ماشین لرنینگ machine learning ، ساخت انواع و اقسام هوش مصنوعی و ربات های مجهز به AI و بسیاری اهداف مهم دیگر به کار گرفته می شود.

زبان پایتون از محبوب ترین و پرکاربردترین زبان های سمت سرور در دنیا به شمار می آید که استانداردهای نوشتاری و syntax مربوط به آن بسیار بهینه بوده و حتی از سایر زبان ها مانند PHP بهتر عمل می کند.

به علاوه؛ اقدام برای یادگیری و آموزش برنامه نویسی پایتون این روزها به کاری بسیار ساده و سریع تبدیل شده است چرا که منابع و مراجع بسیار معتبری برای یادگیری تخصصی و حرفه ای این زبان ارزشمند و کتابخانه های فراوان آن وجود دارد که یکی از بهترین این منابع، آموزشگاه های فنی و حرفه ای بنام و مشهور مانند موسسه فن و کار است.

  • یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا Java

جاوا یکی از قدیمی ترین و در عین حال پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی بک اند سمت سرور (به ویژه با بهره گیری از فریم ورک spring و قابلیت های فراوان آن) به شمار می آید که می توان از آن برای طراحی و توسعه وب سایت های مختلف استفاده کرد‌.

البته ذکر این نکته ضروری است که برای یادگیری جاوا در مقایسه با سایر زبان های مهم برنامه نویسی بک اند باید زمان و انرژی و تمرکز بیشتری صرف کنید؛ به گونه ای که اگر بگوییم فقط با انجام تمرین های عملی متعدد، قادر به آموختن مباحث سخت و پیچیده این زبان می شوید؛ اغراق نکرده ایم.

با توجه به این مسئله، توصیه می کنیم برای این زبان بروید.

بصورت کلی زبان های برنامه نویسی و فریم ورک هایی که می توانید با آنها بک اند یک ساید را طراحی کنید در تصویر زیر گنجانده شده است و فرد می تواند بسته به علاقه خود در هر کدام از این شاخه ها متخصص شود.

مسیر یادگیری طراحی بک اند

در این نویشه سعی کردیم مسیر و نقشه راه یادگیری طراحی وب و توسعه آن را به صورت شفاف و واضح برای شما کاربران محترم توضیح دهیم و به سوالاتی از قبیل این که چگونه متخصص طراح سایت شویم یا بهترین زبان برنامه نویسی وب برای مبتدی ها چیست؛ پاسخ دهیم.

به علاوه؛ در این مقاله به طور کامل به بررسی زبان های مورد نیاز برای برنامه نویسی وب فرانت اند (شامل اچ تی ام ال ، سی اس اس و جاوااسکریپت) و برنامه نویسی وب بک اند (شامل زبان های جاوا و پایتون و پی اچ پی و …) و ویژگی ها و قابلیت های هر کدام از این زبان ها و ضرورت یادگیری آن ها پرداختیم.

این مقاله مناسب تمامی کسانی است که دوست دارند یادگیری طراحی وب را به شکلی اصولی و حرفه ای آغاز کنند. پس اگر بین دوستان و آشنایان خود چنین افرادی را سراغ دارید؛ حتما این مقاله را با آن ها به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)
X بستن
پربازدیدترین مقالات
معرفی فتوشاپ و کاربردهای آن
معرفی فتوشاپ و کاربردهای آن
تشریح کامل مدل osi
تشریح کامل مدل OSI و نحوه کار آن
پس زمینه در فتوشاپ
نحوه حذف پس زمینه در فتوشاپ
مسیر یادگیری و نقشه راه طراحی سایت
مسیر یادگیری و نقشه راه طراحی سایت
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر