آموزشگاه فن و کار

نحوه حذف پس زمینه در فتوشاپ

نویسنده: تحریریه فن و کار
پس زمینه در فتوشاپ

ادوبی فتوشاپ یکی از محبوب ترین و کارآمد ترین نرم افزار های ادیت تصویر و عکس می باشد و همواره مورد استفاده همه افراد، چه ماهر ترین ها و چه افراد مبتدی قرار گرفته است. از دلایل محبوبیت بسیار زیاد این نرم افزار می توانیم به قابلیت های بسیار خاص و بی نهایت آن اشاره کنیم. اما مسئله بزرگی در این میان وجود دارد که در برخی موارد مانع می شود که کاربران بتوانند از این قابلیت ها به خوبی استفاده نمایند. این مانع، سختی نسبی و پیچیدگی کار با این نرم افزار می باشد. کار کردن با این نرم افزار می تواند برای افراد، به خصوص افرادی که مهارت و تجربه کافی ندارند، تا حدی سخت باشد. به همین علت است که دوره های مختلف مبتدی و حرفه ای در زمینه آموزش فتوشاپ برگزار می شود و علاقه مندان میتوانند با شرکت در این دوره ها به یادگیری تمامی نکاتی که لازم است درباره فتوشاپ بدانند بپردازند.اما در این میان، برخی افراد قصد جدی برای یادگیری کامل و جامع فتوشاپ ندارند و تنها می خواهند این کار را به اندازه رفع نیاز های خودشان بلد باشند، تا بتوانند برخی از عکس های خود را ادیت کنند و از این کار لذت ببرند. برخی افراد نیز تصمیم می گیرند خودشان به یادگیری فتوشاپ بپردازند و در این دوره های ذکر شده شرکت نکنند. در هر صورت، برای این افراد نیز مقالات و منابع مختلفی وجود دارد که می توانند با رجوع به آن ها، برخی نکات را بیاموزند و از آن ها استفاده نمایند. هدف از نوشتن این متن نیز همین است. می خواهیم در این متن به ارائه برخی راه های ساده و مبتدی برای حذف پس زمینه در فتوشاپ بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه این متن با ما همراه شوید.

نحوه حذف پس زمینه در فتوشاپ

حذف کردن پس زمینه یکی از رایج ترین کار هایی است که به طور معمول مورد نیاز افراد می باشد. تمامی افرادی که با تلفن همراه و کامپیوتر سر و کار دارند، گاهی برایشان پیش می آید که لازم دارند پس زمینه یک عکس را حذف نمایند و یا حتی آن را جایگزین نمایند. خوب است بدانید برای انجام این کار، یعنی حذف کردن پس زمینه تصاویر، یکی از معیار های مهم خود عکس و نوع آن می باشد. بنابراین، می توان گفت به همین علت است که تصاویر را به دو دسته تقسیم می کنیم و سپس با توجه به دسته ای که در آن قرار گرفته اند به حذف پس زمینه آن ها اقدام می کنیم. دسته بندی تصاویر به این گونه هست که شما باید در نظر بگیرید تصویر مورد نظرتان از چه مقدار پیچیدگی برخوردار است. منظور از این امر این است که آیا پس زمینه تصویر شما بسیار ساده و متشکل از یک یا دو رنگ می باشد، و یا پیچیده و متشکل از رنگ های متعدد؟

در ابتدا ما می خواهیم به ارائه روش های کاربردی برای حذف پس زمینه از عکس های نسبتا ساده بپردازیم. نکته ای که خوب است در این بخش ذکر کنیم این است که برای تمامی نکات ذکر شده در این بخش، سعی شده که به طور مبتدی بیان شوند تا تمامی افراد، چه کسانی که از مهارت کافی برخوردارند و چه تازه کار هایی که برای انجام برخی مراحل هنوز مشکل دارند، بتوانند به راحتی از این نکات استفاده کنند و با هیچ مشکلی مواجه نشوند. مطلب دیگری که خوب است آن را هم در این بخش ذکر کنیم، این است که ما چندین روش متعدد برای حذف کردن پس زمینه به شما ارائه خواهیم داد، بنابراین، اگر نتوانستید با یکی از روش ها ارتباط بر قرار کنید و از آن به راحتی استفاده کنید، می توانید سراغ روش بعدی بروید و آن را امتحان کنید. پس اگر یک روش برایتان جواب نداد، اصلا نگران نشوید و خیلی ساده سراغ روش های بعدی بروید تا به نتیجه دلخواهتان دست یابید.

قبل از این که سراغ یادگیری روش های حذف پس زمینه در فتوشاپ برویم، خوب است بدانید برای انجام این کار نیاز دارد یک سری پیش زمینه ها را بلد باشید تا بتوانید مراحل مورد نظر را به راحتی انجام دهد. همان طور که پیش تر نیز گفتیم این متن طوری نوشته شده است که برای تمامی افراد، حتی مبتدی ترین ها نیز مناسب و قابل استفاده باشد. به همین علت ما در این بخش، به ارائه دادن توضیحاتی درباره پیش نیاز های ذکر شده می پردازیم تا شما بتوانید با استفاده از آن ها به راحتی به ادیت تصویر مورد نظرتان بپردازید.

پیش نیاز هایی که برای حذف پس زمینه تصویرتان باید بدانید

  1. در مرحله اول تنها لازم است نرم افزار فتوشاپ را باز کنید و تصویر مورد نظر را نیز انتخاب کنید تا برای کار بر روی آن آماده شوید.
  2. در این مرحله لازم شما قفل لایه عکس را غیر فعال نمایید. انجام این کار بسیار ساده است و می توانید به راحتی به رفتن به پالت لایه ها، یعنی layers و کلیک کردن بر روی آیکون قفل در آن قسمت به انجام این کار بپردازید. البته، اگر موفق نشدید از این طریق، یعنی با کلیک کردن قفل را بردارید، می توانید به راحتی با گرفتن و یا به اصطلاح درگ کردن آیکون قفل، و منتقل کردن آن بر روی آیکون سطل زباله، به غیر فعال کردن آن بپردازید.

حال اگر این مراحل را انجام داید، آماده اید که با روش اول برای حذف پس زمینه آشنا شوید.

استفاده از قابلیت Color Range

خوب است بدانید، این روش بیشتر در مواقعی به کار می آید که تصویر مورد نظر شما جزو آن دسته ای باشد که پس زمینه ساده ای دارد و پس زمینه اش تنها از یک رنگ و یا نهایتا از دو رنگ تشکیل شده است.

  1. برای شروع، لازم است از قسمت منو به نوار select مراجعه کنید. در این بخش برای شما لیستی آبشاری باز می شود که باید از آن لیست به انتخاب گزینه Color Range بپردازید.
  2. با انجام این کار، نرم افزار یک انتخا گر رنگ به شما می دهد که تنها کافیست بر پس زمینه تان کلیک کنید تا آن رنگ را انتخاب کند. در این مرحله پنجره ای نیز برای شما باز می شود که می توانید در آن تصویرتان را ببینید. هنگامی که شما با استفاده از انتخاب گر رنگ، رنگ پس زمینه را انتخاب می کنید، در پنجره باز شده می بینید که رنگ سوژه اصلی به رنگ سیاه در می آید و باقی تصویر، یعنی پس زمینه سفید رنگ نمایش داده می شود. نکته ای که در این بخش لازم است ذکر کنیم این است که اگر رنگ پس زمینه در خود س.ژه نیز وجود داشته باشد، در این مرحله آن بخش ها نیز انتخاب خواهند شد.

در پنجره باز شده، شما با چنین بخشی نیز سر و کار خواهید داشت که تنظیم درست و با دقت آن بسیار حائز اهمیت است. در واقع، عملکرد این بخش به این صورت است که به شما اجازه می دهد بتوانید رنگ های تیره تر و یا روشن تر از پس زمینه تان را نیز حذف نمایید. انجام با دقت این بخش بسیار مهم است چرا که با تنظیم درجه اشتباهی از این قابلیت، بخش هایی از تصویر و سوژه اصلی نیز ممکن است پاک شوند.

  1. هنگامی که شما تمامی مراحل ذکر شده را به خوبی انجام دهید و تایید نمایید، با تصویری روبرو می شوید که در آن دور سوژه اصلی خط چین کشیده شده است. در این بخش شما می توانید به راحتی با فشردن دکمه دلیت بر کیبورد، پس زمینه را پاک نمایید که با انجام این کار، رنگ پس زمینه ناپدید خواهد شد و جای آن تصویری شطرنجی مانند نمایان خواهد شد. هنگامی که این حالت پدیدار گردد شما می توانید با خیال راحت به ذخیره کردن تصویر مورد نظرتان بپردازید. چرا که حذف پس زمینه را موفقیت آمیز انجام داده اید.

حذف پس زمینه در فتوشاپ

 

 استفاده از Magic Wand Tool

این روش، برای مواردی مناسب است که در تصویر مورد نظر شما، سوژه و پس زمینه تقریبا هم رنگ و یا یک تکه هستند.

  1. برای شروع، تنها کافیست مجیک وند magic wand را فعال نمایید. (این ابزار در قسمت جعبه ابزار موجود است و با کلیک بر آن می توانید آن را فعال کنید.)
  2. زمانی که مجیک وند را فعال کردید می توانید به سادگی با کلیک بر روی پس زمینه، کل پس زمینه را انتخاب نمایید. البته در برخی موارد پیش می آید که محل انتخاب شده مورد تایید شما نیست. فرضا همه قسمت هایی که باید انتخاب نشده اند. شما می توانید با نگه داشتن دکمه شیفت، به انتخاب مناطق جا مانده بپردازید. و یا در برخی موارد مناطقی انتخاب شده اند که جز پس زمینه نیستند و شما می خواهید آن ها را از حالت انتخاب شده خارج نمایید. می توانید به راحتی با فشردن دکمه آلت به انجام این کار بپردازید.
  3. در این مرحله، تنها کافیست شما دکمه دلیت را بر کیبوردتان بفشارید. به همین سادگی شما پس زمینه عکستان را حذف کردید!

استفاده از Quick Selection Tool

می توانیم بگوییم این ابزار شباهت بسیار زیادی به مجیک وند که در روش قبلی ذکر کردیم دارد، و تقریبا عملکرد یکسانی را اجرا می کند. تفاوتی که این ابزار با مجیک وند دارد این است که شما با کلیک کردن بر یک نقطه، همان نقطه را انتخاب می کنید، سپس می توانید به راحتی با درگ کردن، به انتخاب مناطق کناری و مجاور نقطه انتخاب شده بپردازید. البته، لازم به ذکر است که خود این ابزار این اقدامات را به طور خودکار برای شما انجام خواهد داد.

  1. برای شروع، تنها کافیست از قسمت جعبه ابزار، Quick Selection Tool را انتخاب نمایید.
  2. در این بخش شما می توانید سایز مورد نظر را برای انتخاب گرتان انتخاب نمایید تا بتوانید به راحتی و دقیق تر با آن کار کنید. همچنین در این بخش، گزینه های مختلفی برای شما فعال می گردد که هر یک عمل خاصی را برای شما انجام می دهند. فرضا با انتخاب آن ها می توانید مناطق جدید را انتخاب کنید و یا با استفاده از گزینه دیگری می توانید برخی از مناطق انتخاب شده را، از حالت انتخاب شده خارج نمایید و یا به اصطلاح آن را Deselect کنید. یعنی لغو انتخاب. به علاوه شما می توانید در این بخش میزان سختی انتخاب گر را فعال کنید. اگر این مورد را بر ارقام کم تنظیم نمایید، حساسیت انتخاب گرتان کمتر خواهد بود و اگر آن را بر ارقام بالاتر تنظیم نمایید حساسیت انتخاب گرتان بیشتر خواهد شد.
  3. حال، پس از آن که تنظیمات ابزار را به شکلی که می خواهید تنظیم کردید، آماده انجام کار هستید. در این روش، بر خلاف روش های قبلی، به انتخاب پس زمینه نمی پردازیم. بلکه به انتخاب سوژه اصلی تصویر می پردازیم. خود این ابزار قابلیت آن را دارد که نقطه ای که شما بر آن کلیک می کنید را به طور خودکار کاملا انتخاب نماید. اما اگر این اتفاق رخ نداد می توانید با استفاده از گزینه هایی که در مراحل قبلی ذکر کردیم، به انتخاب دقیق سوژه مورد نظرتان بپردازید.
  4. در این مرحله تنها کافیست که شما دو دکمه Ctrl و X را همزمان فشار دهید. با این کار مناطق انتخاب شده که در این آموزش سوژه اصلی تصویر بوده است پاک می شود. نکته ای که در این بخش اهمیت زیادی دارد این است که شما سوژه تان را به خوبی و به طور کامل انتخاب کرده باشید.
  5. حال شما باید به قسمت منو بروید، پنجره فایل را باز کنید و از آن بخش گزینه new را کلیک کنید. با انجام این اقدام یک پنجره برای شما باز می گردد. اگر دقت کنید، در این بخش دقیقا سوژه تصویر شما ذخیره شده است. چرا؟ چون شما در مرحله قبل، با فشردن دو دکمه کنترل و ایکس، تصویرتان را cut کردید. با کات کردن تصویر، شما در واقع تمامی اطلاعات آن تصویر را در کلیپ بورد نرم افزار ذخیره کرده اید. این یعنی سوژه مورد نظر شما درست همان طور که شما می خواهید، بدون پس زمینه اش ذخیره شده است. بنابراین، تنها کافیست دکمه ok را بفشارید.
  6. مجددا، در این بخش شما باید دو دکمه Ctrl و V را همزمان بفشارید. این کار باعث می شود سوژه تان را که در مراحل قبلی کات کرده بودید، مجددا پیست نمایید. تصویر جدید، سوژه شماست که بدون پس زمینه اش جلوی شما ظاهر شده است. به همین سادگی، کار انجام شد!

روش تلفیقی

این روش، مجموعه ای از تمامی ابزار هایی که در مراحل پیش ذکر کردیم. این روش بیشتر برای مواردی مناسب است که پس زمینه پیچیده ای دارند و برای انتخاب کردن آن نیاز به دقت بیشتری می باشد. استفاده از این روش مقداری از خلاقیت شما را می طلبد تا با استفاده از آن و تمامی روش ها و ابزار های معرفی شده، به سادگی به حذف پس زمینه تصویرتان بپردازید.

استفاده از Channels

این روش پیچیدگی بیشتری دارد و به همین دلیل نیز برای عکس های خیلی پیچیده تر مناسب است. برای مثال برای تصاویری که نیاز هست در آن ها پس زمینه و تار های ظریف مو را از یک دیگر جدا نمایید.

  1. فتوشاپ را باز نمایید، و تصویر مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
  2. از قسمت پالت chanels، باید شروع به کار کنید. این پالت دقیقا کنار پالت لایه ها و یا همان layers قرار دارد.
  3. در این بخش منوی لایه ها برای شما باز می شود که می توانید چهار لایه مختلف را در این بخش مشاهده نمایید. اگر این لایه های خود به خود برای شما نمایش داده نشدند می توانید با فشردن دکمه f7 بر کیبوردتان آن ها را نمایان گردانید. در این بخش لازم است شما یکی از این لایه ها را انتخاب نمایید. معیار شما برای انتخاب باید تضاد سوژه اصلی تصویر و رنگ آن لایه باشد. هر چقدر تضاد این دو با یک دیگر بیشتر باشد، کار برای شما ساده تر خواهد شد. پس از آن که تصمیم گرفتید با کدام لایه می خواهید کار کنید، باید به گرفتن یک کپی از آن لایه اقدام نمایید. با انتخاب دکمه Duplicate Channel می توانید این کار را انجام دهید.
  4. این مسیر را دنبال نمایید.
  5. تنظیمات را به شکل تصویر زیر در آورید.

تصویر شما پس از انجام این تنظیمات، سیاه سفید بسیار پر رنگی خواهد بود.

هدف از این بخش، افزایش تضاد ها می باشد. مناطق روشن و تیره هر چقدر تضادشان بیشتر شود کار ما نیز راحت تر خواهد بود. بنابراین، سوژه را تا می توانیم تیره تر خواهیم کرد.

  1. لازم است در این بخش تمامی نواحی روشن را انتخاب کنید. برای انجام این کار، دکمه کنترل را نگه دارید و روی تصویر کوچک کانالی که انتخاب و کپی کرده اید، کلیک چپ کنید.
  2. روی پالت لایه ها کلیک کنید. روی لایه بک گراند کلیک کنید.
  3. بر دکمه Add Layer Mask کلیک کنید. با انجام این کار لایه ماسک مورد نظرتان را ایجاد خواهید کرد. سپس لازم است دو دکمه Ctrl و i را همزمان بفشارید. این کار باعث inverse شدن لایه ماسک مورد نظرتان خواهد شد. (قبل از این کار باید بر روی لایه ماسک کلیک کنید.)
  4. پس از انجام تمامی مراحل ذکر شده، می بینید که اکثر نقاط پس زمینه پاک شده اند. می توانید باقی مانده ها را با استفاده از ابزار Eraser Tool به راحتی حذف نمایید. کارتان تمام است. برای مشاهده نتیجه نهایی کارتان، باید دکمه آلت را بر کیبورد بفشارید و بر لایه ماسک کلیک کنید. به همین سادگی، می توانید پس زمینه را حتی براّی تصاویر پیچیده نیز پاک نمایید.
5/5 - (1 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
phone icon 021-91009433 / 09058520960