علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر – چرا مانیتور خاموش می شود؟ عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند باعث خاموش شدن گاه به گاه مانیتور بشوند. بعضی از این دلایل به خود مانیتور مربوط میشوند در حالی که بعضی از آن ها مربوط به کامپیوتر هستند. ادامه ی این مقاله را بخوانید تا متوجه شوید که چه چیزهایی میتوانند باعث خاموش شدن خود به خودی مانیتور شوند.
فهرست مطالب :
نکته 1: اگر مانیتور روشن میماند اما سیگنال آن قطع میشود (به عبارت دیگر چراغ پاور از سبز به نارنجی تغییر رنگ می دهد)، مشکل از کامپیوتر شما است نه خود مانیتور.
نکته 2: اگر کامپیوترتان زمانی که از آن استفاده نمیکنید خاموش میشود و سپس با فشردن یک دکمه دوباره روشن میشود مانیتور شما هیچ مشکلی ندارد و فقط مطابق با قابلیت های مدیریت انرژی رفتار میکند. در این شرایط اگر مایلید گزینه ی Screen saver را غیرفعال کنید.
یکی از علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر – چرا مانیتور خاموش می شود؟ که مانیتور ممکن است به خاطر آن خاموش شود داغ شدن بیش از حد است. زمانی که مانیتور بیش از اندازه داغ میشود برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مدار داخلی خود خاموش میشود.
عواملی که باعث داغ کردن مانیتور میشوند عبارتند از جمع شدن گرد و غبار، گرمای زیاد محیط یا رطوبت، و یا مسدود شدن دریچه هایی که هوا از طریق آنها در داخل سیستم به گردش در میآید.
اگر میبینید که مانیتور زیاد داغ شده است بهتر است که آن را از برق بکشید و تا خنک شدن کامل آن منتظر بمانید، سپس دوباره از آن استفاده کنید. پس از آن اگر هوای فشرده در دسترس دارید (ضد استاتیک و مخصوص لوازم الکترونیکی) آن را روی مانیتور اسپری کنید تا گرد و غباری که باعث انسداد دریچهها شده اند زدوده شوند.
اگر اتاقی که کامپیوتر داخل آن است خیلی گرم است راهی برای خنک کردن آن پیدا کنید، مانند روشن کردن یک پنکه یا کولر. قبل از این که دوباره از مانیتور استفاده کنید اجازه دهید اتاق کمی خنک شود.
اگر هنوز از مانیتورهای قدیمی استفاده میکنید، جایگزین کردن آن با یک مانیتور صفحه تخت جدید میتواند مشکل داغ کردن مانیتور در هوای گرم را حل کند.
اگر کابل برق محکم به پشت مانیتور متصل نشده باشد ممکن است مانیتور در دریافت برق با مشکل مواجه شود و به صورت ناگهانی خاموش شود. بررسی کنید که سیم برق محکم به پشت مانیتور متصل باشد.
همچنین این احتمال هم وجود دارد که کانکتور برق پشت مانیتور خراب شده باشد و به میزان کافی از سیم برق انرژی دریافت نکند. در این مواقع بهتر است که به جای تعمیر کردن مانیتور آن را تعویض کنید.
قدم بعدی بررسی کردن کابل صفحه نمایش است که تصاویر را از کامپیوتر به مانیتور منتقل میکند تا روی آن نمایش داده شوند. این سیم از پشت کامپیوتر به پشت مانیتور متصل میشود بنابراین شما باید هر دو سر سیم را بررسی کنید که محکم به آن ها متصل شده باشند.
یکی دیگر از عواملی که منجر به خاموش شدن خود به خود مانیتور میشود عملکرد نادرست مدار است. اتصالی سیم های برق یا خطا در عملکرد مدار میتواند باعث سیاه شدن صفحه و یا خاموش شدن مانیتور شود.
در این مواقع کاری جز خریدن یک مانیتور جدید از دست شما برنمی آید. معمولاً تعمیر کردن مانیتورها کار مقرون به صرفه ای نیست زیرا ممکن است هزینه ی ناشی از تعمیر آن ها بیشتر از هزینه ی خرید یک مانیتور جدید شود.
شما میتوانید مانیتور را به یک مرکز تعمیرات ببرید تا مشکل آن را متوجه شود و آن را برایتان تعمیر کند اما به طور کلی پیشنهاد ما خرید یک مانیتور جدید است.
پیشنهاد ویژه: دوره آموزش تعمیرات کامپیوتر به صورت کاملا عملی و صفر تا صد در مجتمع فنی پایتخت برگزار می گردد.
اگر مانیتور روشن میماند اما سیگنال تصویر آن قطع میشود به احتمال زیاد در در کارت گرافیک یا مادر برد کامپیوتر مشکلی وجود دارد. اگر کامپیوتر به صورت ناگهانی خاموش میشود مشکل از داغ کردن یا خراب شدن کارت گرافیک کامپیوتر است.
در این شرایط، ممکن است به روز رسانی کردن درایور کارت گرافیک بتواند مشکل شما را حل کند. اگر کارت گرافیک شما یک کارت گرافیک شناخته شده و عالی است یا اگر بخشی از مادر برد را تشکیل می دهد این احتمال وجود دارد که مشکل از مادر برد باشد.
متورم شدن خازن یا خراب شدن اجزای دیگر مادر برد میتواند منجر به خاموش شدن خود به خودی کامپیوتر یا مانیتور شود.
اگر سیم برق یا سیم دریافت کننده ی تصاویر خم شده یا پیچ خورده باشند (به خصوص در نزدیکی کانکتور) میتوانند سیگنال را دچار اتصال کوتاه کنند و در نهایت صفحه نمایش کاملاً سیاه شود.
در این شرایط شما باید سیم های برق و صفحه نمایش را کاملاً از مانیتور و کامپیوتر جدا کنید و سالم بودنشان را بررسی کنید. اگر انتهای سیم ها به شدت خمیده یا پیچ خورده است باید آن ها را تعویض کنید.
اگر همه ی راه های گفته شده را امتحان کردید یعنی از مهمترین عواملی که باعث خاموش شدن صفحه نمایش میشوند عبور کرده اید. در این شرایط بهتر است مطمئن شوید که کامپیوتر یا کارت گرافیک منشأ مشکل هستند یا خیر.
برای این منظور مانیتور را به یک کامپیوتر سالم دیگر متصل کنید و ببینید که خوب کار میکند یا خیر. اگر مانیتور روی این کامپیوتر به درستی کار میکند مشخص میشود که علت بروز مشکل کارت گرافیک است. در این هنگام باید کارت گرافیک را تعویض کنید و ببینید که مشکل حل میشود یا خیر.