آشنایی با شغل های مرتبط با برق کاری ساختمان
آشنایی با شغل های مرتبط با برق کاری ساختمان : با گسترش ساختمان سازی و توسعه یافتن شهرها ساخت مراکز صنعتی، تجاری، اداری، آموزشی نیز افزایش پیدا کرده است. همه این اماکن به برق کشی نیاز دارند و بدون وجود برق نمی توانند کاربردی داشته باشند. تمامی ادارات و اماکن تجاری برای راه اندازی دستگاه های خود به برق احتیاج دارند. منازل مسکونی هم بدون وجود برق قابل سکونت نیستند و نیاز صاحبان خود را تأمین نمی کنند.
با توجه به این شرایط جامعه به وجود برق کاران ماهر و توانمند نیاز گسترده ای دارد. برق کاری ساختمان یکی از مشاغل فنی پردرآمد در ایران است که در خارج از ایران هم آینده و بازارکار بسیار خوبی دارد. شما هم اگر میخواهید این حرفه را یاد بگیرید در دوره آموزش برق ساختمان مجتمع فن و کار شرکت کنید و از مقدماتی تا پیشرفته آن را آموزش ببینید.
معرفی شغل برق کاری ساختمان
یبدون شک یکی از پردرآمدترین رشته های برق و تاسیات برقکاری ساختمان است. برق کار ساختمان باید بتواند با انواع نقشه های ساختمانی کار کند و نقشه خوانی بلد باشد. توانایی کار با لوازم و سیستم های الکتریکی و وارد بودن به انواع سیم کشی های برق منازل و ادارات از توانایی های دیگری است که یک برق کار باید داشته باشد. برق کاران ساختمان علاوه بر انجام سیم کشی برق ساختمان در سیم کشی ماشین های ایستگاهی و تجهیزات آن ها نیز تخصص دارند.
برق کارهای ساختمانی به دو گروه برق کار عمومی و برق کار صنعتی تقسیم می شوند. برق کارهای عمومی با ساختمان های معمولی نظیر ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی بیشتر سروکار دارند و برق کاری این نوع ساختمان ها را انجام می دهند اما برق کار های صنعتی بیشتر درگیر انجام برق کاری سیستم های صنعتی و کارخانه ها هستند.
برق کاری ساختمان را می توان بدون تحصیل در رشته برق به عنوان شغل آینده انتخاب کرد به شرط آن که دوره های تخصصی برق ساختمان را در یک آموزشگاه معتبر بگذرانید و برای شروع کار مهارت ها و تجربیات لازم را به دست آورید. اگر کار خود را با شاگردی برای استادکاران شروع کنید هم بر کار خود تسلط بیشتری پیدا می کنید و هم از تجربیات یک استادکار حرفه ای بهره مند می شوید. بعد از دریافت مدرک معتبر از جانب سازمان فنی و حرفه ای می توانید برای کسب جواز و حتی دریافت وام بانکی اقدام کنید.
شغل برق کاری ساختمان و به طور کلی مشاغلی که با برق و سیم کشی سروکار دارند جزو مشاغل پرخطر محسوب می شوند بنابراین یک برق کار ساختمان باید همواره اصول ایمنی را رعایت کند و از لباس و کفش عایق استفاده کند تا صدمات وارده را به حداقل برساند. معمولاً طراحی سیستم برق و روشنایی را خود برق کار انجام می دهد و طرح ایجاد شده را پیاده سازی می کند. افرادی که برق کاری ساختمان انجام می دهند در کنار سیم کشی برق ساختمان باید کارهای دیگری نظیر نصب دوربین های مدار بسته، نصب دزدگیر اماکن و سیستم های حفاظتی هوشمند و نصب سیستم های اعلام و اطفای حریق را بلد باشد و انجام دهد.
مهارت بدنی بالا، توانایی در انجام کارهای گروهی، دقت و حوصله زیاد در انجام مراحل سیم کشی، مهارت بدنی مناسب و توجه به نکات ایمنی همگی از ویژگی هایی هستند که یک برق کار باید آن ها را داشته باشد. رشته ها و مشاغل زیادی وجود دارند که به شغل برق کاری ساختمان مرتبط می شوند و تکمیل کننده آن هستند. از جمله این مشاغل می توان به معماری و ساختمان سازی، فروش لوازم و قطعات الکتریکی نظیر کابل، تلفن، دزدگیر، لوازم ارتینگ و غیره، فروش تجهیزات و دوربین های سیستم مدار بسته اشاره کرد. در ادامه با انواع مشاغل مرتبط با برق کاری ساختمان به صورت دقیق تر آشنا می شوید.
معرفی شغل ساختمان سازی
ساختمان سازی یکی از مشاغل مهم در هر کشور است زیرا مسکن نیاز اصلی هر انسان است و علاوه بر منازل مسکونی انسان ها در جامعه به ادارات، اماکن تجاری، اماکن آموزشی و ساختمان های دیگر نیز نیازمندند. به خصوص برای کشورهایی که در حال گسترش و توسعه هستند صنعت ساختمان سازی اهمیت ویژه ای دارد.
ساختمان سازی به این دلیل به شغل برق کاری ساختمان مرتبط می شود که اگر ساختمان جدیدی ساخته نشود نیازی به سیم کشی برق و برق کاری ساختمان نیست و به این ترتیب بازار کار برق کاران ساختمان کساد خواهد شد. هرچه ساختمان سازی گسترش و رونق بیشتری داشته باشد نیاز به برق کار ماهر برای سیم کشی ساختمان بیشتر خواهد بود. برق کاران علاوه بر نصب سیستم برق رسانی ساختمان ها، نصب سیستم های امنیتی و نظارتی این ساختمان ها را نیز برعهده دارند.
از آن جا که انسان ها در این ساختمان های ساخته شده زندگی و کار می کنند لازم است که طراحی، ساخت و ایمن سازی ساختمان ها به صورت تخصصی و به بهترین شکل انجام شوند تا جان انسان ها به خطر نیفتد. در ساختمان سازی باید طراحی و نقشه کشی ساختمان، تهیه مصالح و ابزارهای مورد نیاز، لوله کشی آب، برق، گاز، فاضلاب و برق کشی ساختمان توسط افراد ماهر و متخصص انجام شود تا بعدها ساختمان از نظر ایمنی دچار مشکلات نشود.
معرفی شغل فروش قطعات الکتریکی
اگر به مشاغل فنی علاقه مند هستید فروش لوازم و قطعات الکتریکی می تواند یکی از مشاغل مناسب برای شما باشد. یک برق کار ساختمان بدون تأمین قطعات و ابزارهای مورد نیاز خود از یک مغازه الکتریکی نمی تواند کار خود را انجام دهد. برای این که هرگونه فعالیت مرتبط با برق نظیر سیم کشی برق ساختمان، نصب دزدگیر، نصب سیستم اعلام حریق یا نصب سیستم مدار بسته امکان پذیر شود باید مغازه های الکتریکی وجود داشته باشند که لوازم مورد نیاز را در اختیار برق کاران قرار دهند.
از داخل مغازه های الکتریکی انواع کابل ها و سیم های برق، کلید و پریز، چند راهی برق، انواع لامپ، کلید های یک پل و دو پل، سرپیچ، مهتابی، استارت و پایه مهتابی، فیوز، ریسه، انواع چراغ قوه، سیم و سوکت تلفن، سیم چین، فوتوسل، ترانس، آنتن و فیش آنتن و غیره می توان تهیه کرد.
معمولاً افرادی که مغازه الکتریکی باز می کنند برق کاری و سیم کشی نیز انجام می دهند. آن ها به کار سیم کشی برق ساختمان تسلط دارند آن ها در کنار این کار و برای کسب درآمد بهتر انواع لوازم و ابزارهای مرتبط با برق و سیستم های الکتریکی را ارائه می کنند. برای انتخاب شغل برق کاری و یا باز کردن مغازه الکتریکی به تحصیلات خاصی احتیاج ندارید.
البته اگر تحصیلات خود را در دبیرستان های فنی و حرفه ای یا دانشگاه های فنی ادامه داده باشید، پیش زمینه ای که دارید می تواند در فهم بهتر مباحث و کسب مهارت بهتر و بیشتر به شما کمک کند اما اگر در دبیرستان رشته ای غیر مرتبط انتخاب کرده اید و تحصیلات آکادمیک ندارید اهمیتی ندارد و همچنان می توانید یک مغازه الکتریکی داشته باشید و حتی به عنوان برق کار ساختمان یا نصاب و تعمیرکار لوازم الکتریکی فعالیت کنید.
همچنین بخوانید: خدمات سریع نصب و تعمیرات لوازم خانگی و تاسیسات
معرفی شغل فروش و نصب دوربین های مدار بسته و سیستم های اعلام حریق
همان طور که قبلاً گفته شد یک برق کار ساختمان باید بتواند انواع سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته را سیم کشی و نصب کند. بنابراین یکی از مشاغلی که به شغل برق کاری ساختمان مربوط است شغل فروش و نصب دوربین های مدار بسته است. در این مغازه ها انواع کابل ها، سوکت ها، آداپتور و تجهیزات دیگر مربوط به دوربین های مدار بسته یافت می شود.
همچنین انواع دوربین های مدار بسته با برندها و کیفیت تصویرهای متفاوت در این مغازه ها به فروش می رسند. بعضی از کسانی که دوربین های مدار بسته و لوازم مرتبط با آن ها را می فروشند در نصب، سرویس و تعمیر دوربین های مدار بسته نیز مهارت دارند. این شغل هم یکی از مشاغل پردرآمد و پرطرفدار در ایران است زیرا در سال های اخیر استفاده از دوربین های مدار بسته به شدت گسترش پیدا کرده است.
نصب سیستم های اعلام حریق یکی دیگر از وظایف برق کاران ساختمان است در نتیجه کسانی که به فروش، سرویس و تعمیر سیستم های اعلام حریق می پردازند شغلشان مرتبط با شغل برق کاری ساختمان است. معمولاً در مغازه هایی که دوربین های مدار بسته و تجهیزات آن ها فروخته می شوند انواع دزدگیر و لوازم جانبی آن ها و انواع سیستم های اعلام حریق و قطعات و تجهیزات مربوط به آن ها نیز فروخته می شود.
یک برق کار ساختمان باید ابزارها و لوازم مورد نیاز خود را از این گونه فروشگاه ها تهیه کند و سپس نصب و سیم کشی این سیستم ها را برعهده گیرد. سیستم های اعلام حریق هم امروزه در ساختمان های مسکونی هوشمند و بزرگ، ساختمان های تجاری، پاساژها، ادارات و ساختمان های مهم دیگر نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرند به همین دلیل فروش این سیستم ها و تجهیزات مربوط به آن ها سود خوبی دارد و از بازار و رونق خوبی برخوردار است.
فن و کار یکی از برترین آموزشگاه های پیشرو در زمینه آموزش هوشمند سازی ساختمان و … . با ارائه مدرک فنی و حرفه ای محسوب می شود. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و صحبت با کارشناسان فنی مجموعه تماس حاصل فرمایید.