آموزشگاه فن و کار

چگونه مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق بگیریم؟

نویسنده: تحریریه فن و کار
چگونه مدرک فنی حرفه ای بین المللی برق بگیریم؟

با توسعه شهرها و افزایش ساختمان سازی و تمایل افراد به زندگی راحت تر نیاز به برقکار بیشتر شده است. همان طور که می دانید برق یکی از مهم ترین نیاز بشر امروزه است و بدون آن زندگی بسیار سخت و دردسر ساز است. از این رو امروزه بازار کار این شغل بسیار داغ است چرا که علاوه بر اینکه برق کشی ساختمان نوساز نیاز به برقکار دارد برای تعمیر و سرویس تجهیزات الکتریکی ساختمان های قدیمی تر هم به برقکار مراجعه می کنند. از آن جایی که بازار کار این رشته هنوز اشباع نشده است افرادی که به کارهای فنی علاقه مند هستند به تحصیل در این رشته روی می آورند  اما بدون گذراندن دوره های دانشگاهی و تنها با مهارت اموزی نیز می توان در این زمینه مهارت کسب کرد. سازمان فنی حرفه ای یکی از سازمان هایی است دوره های آموزشی در رشته های مختلف و در بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی برگزار می کند و در پایان دوره آزمون میگیرد در نهایت مدارک معتبری را به دانش پژوهان ارائه می دهد.

چگونه یک برقکار ساختمان ماهر و حرفه ای شویم؟

چگونه یک برقکار ساختمان ماهر و حرفه ای شویم؟

برای اینکه یک برقکار ماهر شویم باید از یکی از این سه روش اقدام کنیم.

  1. اولین روش این است که به عنوان شاگرد در مغازه های الکتریکی مشغول به کار شویم اما این روش نیاز به زمان زیادی دارد و مناسب کسانی نیست که میخواهند به سرعت مهارت کسب کنند و وارد بازار کار شوند. البته این روش مربوط به سالیان گذشته و مخصوص افراد در سنین پایین است.
  2. روش دیگر درس خواندن در هنرستان فنی حرفه ای در رشته برق است که معمولا دوره متوسطه 3 سال زمان میبرد و پس از آن تحصیلات دانشگاهی در رشته برق که 4 سال زمان میبرد. مزیت این روش نسبت به روش قبل این است که هنگام ورود به بازار کار شما دارای مدرک معتبر برق ساختمان هستید.
  3. روش سوم شرکت در دوره های اموزشی سازمان فنی و حرفه ای است که آموزش های علمی و عملی را طی دوره های متنوع برگزار میکنند و صفر تا صد برقکاری را آموزش می دهند. در نتیجه در کوتاه ترین زمان هم فوت و فن کار را یاد می­گیرید و هم در نهایت مدرک معتبر فنی حرفه ای به شما ارائه می شود. این روش بهترین راه برای افرادی است که قصد دارند به سرعت وارد بازار کار شوند.

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای در رشته برق

اگر میخواهید مدرک فنی و حرفه ای برق اخذ کنید باید از معایب مزایای آن اگاه باشید و از انواع مدارک ارائه شده توسط سازمان فنی حرفه ای اطلاع داشته باشید چرا که همه ی مدارک سازمان فنی و حرفه ای ارزش و اعتبار یکسان ندارند.

مدارک اعطا شده توسط سازمان فنی حرفه ای کشور به سه دسته تقسیم بندی می­شوند :

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای در رشته برق

 

  • مدارک رسمی : مهارت اموز باید در ازمون های هم زمان سازمان فنی حرفه ای شرکت کند و نمره قبولی کسب کند که زمان برگزاری آزمون هر ساله از قبل اطلاع رسانی می­شود. افرادی که موفق به گذراندن دوره اموزشی سازمان فنی و حرفه ای شده و گواهینامه پایان دوره آن را اخذ کنند می توانند در تمامی 186 کشور عضو سازمان جهانی کار (ILO) مشغول به کار شوند زیرا این گواهینامه دارای کد تایید بین المللی است و در تمامی کشورهای عضو سازمان جهانی کار معتبر است. اعتبار گواهینامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از مدارک دانشگاهی هم بالاتر است اما به دلیل برگزاری آزمون های تئوری و عملی هم زمان روند اخذ این مدارک چندین ماه به طول می انجامد.

بعد از دریافت این مدرک مهارت اموز می تواند مجوز کسب اخذ کند و همچنین وام اشتغال دریافت کند و در کشور خود مشغول به کار شود و یا پس از ترجمه مدرک در کشور مورد نظر وارد بازار کار شود. لازم به ذکر است که دوره های برق ساختمان 80% عملی و 20% تئوری هستند.

  • مدارک مورد تایید: این مدارک توسط موسسات آموزشی ارائه می شود همچنین مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای است. برگزاری آزمون این دوره ها توسط موسسه آموزشی انجام می شود در نتیجه اخذ این گواهینامه زمان زیادی طول نمی کشد. در این مدارک مهر و امضای موسسه اموزشی هم در کنار تاییدیه سازمان فنی حرفه ای روی گواهینامه درج می شود در صورتی که مهر و امضای موسسه در مدارک رسمی و بین المللی اهمیت چندانی ندارد. در نتیجه اینگونه مدارک قابل ترجمه نیستند و اعتبار بین المللی ندارند همچنین وام اشتغال به آن ها تعلق نمی گیرد.
  • مدارک گذر مهارت: این مدارک پس از برگزاری یک دوره دو الی سه ساعته مهارت آموزی در همایش ها یا سمینارها صادر میشود و اعتباری ندارد و برای صدور این گواهینامه هیچ وجهی توسط هیچ شخص یا سازمانی دریافت نمی شود.

حداقل مدرک تحصيلی جهت شرکت در دوره های آموزش برق ساختمان

برای شرکت در دوره های برق ساختمان، مهارت آموز نیاز به تحصیلات خاصی ندارد و داشتن علاقه، تجربه و توانایی کافی است. برای شرکت در این دوره هیچ پیش زمینه ای هم لازم نیست چرا که از مباحث ابتدایی تا تخصصی به مهارت آموزان آموزش داده می شود. شخصی که قصد شرکت در اين دوره را دارد بايد سلامت کامل جسمی و ذهنی داشته باشد همچنین باید بتواند در ارتفاع هم مشغول به کار شود و توان بدنی خوبی داشته باشد. حداقل سن براي شركت در دوره هاي آموزشي 15 سال تمام مي باشد.

بازار کار شغل برقکار ساختمان چگونه است؟

افراد برقکار می توانند در بخش های مختلف از برق کشی ساختمان مسکونی تا کارهای الکتریکی مربوط به پروژه های بزرگ صنعتی و مهندسی فعالیت کنند. نصب، سرویس و تست تجهیزات الکتریکی به عهده برق کار است تا اطمینان حاصل کند تاسیسات الکتریکی بدون هیچگونه ایرادی به درستی کار خود را انجام می دهند.

بازار کار شغل برقکار ساختمان چگونه است؟

  1. می­تواند به عنوان برق کار در کارخانجات، بیمارستان ها، ادارات، شرکت ها، مراکز نظامی و غیره به امور تعمیر و سرویس تاسیسات برقی بپردازد.
  2. می­تواند به عنوان فروشنده و نصاب دزدگیر و دوربین مداربسته مشغول به کار شود.
  3. می­تواند در زمینه نصب، سرویس و فروش سیستم اعلان حریق، درب های اتوماتیک و کرکره برقی فعالیت کند.
  4. می­تواند به عنوان فروشنده و سرویس کار تجهیزات الکتریکی در منازل و ادارات مشغول شود.
  5. می­تواند تابلوهای توزیع برق ساختمان را طراحی، سیم کشی و نصب کند.
  6. می­تواند به عنوان نصاب صاعقه گیر برای شرکت های صنعتی کار کند.
  7. می­تواند نورپردازی ساختمان های هوشمند را انجام دهد.
  8. میتواند پس از اخذ مجوز کسب اقدام به بازگشایی مغازه الکتریکی کند.

شخص برق کار باید بسیار دقیق و محتاط باشد و تمامی نکات ایمنی از جمله کفش، کلاه و دستکش ایمنی حتما استفاده کند چرا که برقکاری شغلی حساس و سخت است و هرگونه بی توجهی و کوتاهی در رعایت نکات ایمنی میتواند خسارات جبران ناپذیر مالی و جانی به وجود اورد.

درآمد شغل برق‌کار ساختمان چقدر است؟

برق کارها عموما به دو دسته برقکار عمومی و برقکار صنعتی تقسیم بندی میشوند. برق کار عمومی کارهایی چون برق کشی ساختمان های مسکونی و اداری را به عهده میگیرد و برقکار صنعتی معمولا با سیستم برق کارخانجات سر و کار دارد. برقکاری که به استخدام شرکت ها در می آید به دلیل ساعت کاری مشخص و وظیفه مشخص معمولا حقوق ثابت دریافت میکند. این حقوق طبق مصوبه قانون کار مشخص میشود اما با توجه به تحصیلات و مهارت اشخاص این مبلغ ممکن است 2 تا 3 برابر افزایش پیدا کند. در نتیجه در این شغل دانش و مهارت رابطه مستقیمی با درامد افراد دارد. همچنین افرادی که به صورت آزاد و مستقل کار میکنند با توجه به خدماتی که ارائه می دهند مث نصب و راه اندازی دوبین مدار بسته، آیفون، کرکره برقی و غیره میتوانند حدود 7تا 10ملیون تومان در ماه درامد داشته باشند. علاوه بر این، سرویس و فروش لوازم و تجهیزات الکتریکی هم درامد مجزایی برای این افراد به حساب می آید.درآمد شغل برق‌کار ساختمان چقدر است؟

سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار

پس از دریافت مدرک معتبر و اخذ مجوز، نیاز به سرمایه برای اجاره مغازه و تهیه تجهیزات مورد نیاز دارید. هزینه اجاره مغازه بستگی به شهر محل زندگی شما دارد. بدیهی است که هزینه اجاره در شهرهای بزرگ و پرجمعیت بیشتر است. قدم بعدی تهیه تجهیزات مورد نیاز است که به زمینه فعالیت فرد بستگی دارد. از ساده ترین تجهیزات مثل سیم، سیم چین، فازمتر و کابل تا تجهیزات تخصصی برای ایفون های صوتی و تصویری، دوربین مدار بسته و سیستم های اعلان حریق و …

روش های افزایش درآمد در شغل برقکار ساختمان

برای افزایش درامد حتما دانش و مهارت خود را به روز کنید. به طور مثال تلاش کنید علاوه بر برق کشی ساختمان در سایر بخش های این شغل از جمله اعلان حریق، آیفون صوتی یا تصویری، نورپردازی ساختمان، دزدگیر، دوربین مدار بسته و غیره مهارت کسب کنید.کیفیت کارتان را بالا ببرید و از قطعات با کیفیت استفاده کنید چرا که برق کاری شغل حساسی است و ممکن است باعث بروز خسارات مالی و جانی شود و اعتبار خود را از دست می دهید. خوش قول باشید به موقع در محل کار حاضر شوید و تحویل پروژه را به تاخیر نیندازید. منصفانه و با قیمت مناسب کار کنید و از تبلیغات غافل نشوید.

آموزش برق ساختمان و آموزش تابلو برق صنعتی در آموزشگاه فن و کار با ارائه مدرک بین المللی فنی و حرفه ای را از دست ندهید.

5/5 - (1 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
phone icon 021-91009433 / 09058520960