نحوه شابلون زدن آی سی موبایل : بردهای مدار چاپی با جمع و جور بودن و کارایی بهبود یافته، صنعت تولید الکترونیک را متحول کرده اند. آنها به سازندگان الکترونیک کمک کرده اند تا با کاهش الزامات سیم کشی نقطه به نقطه، فرآیند مونتاژ مدار را خودکار کنند. امروزه تولیدکنندگان PCB از ماشین های پیشرفته برای قرار دادن قطعات و از شابلون های PCB SMT برای مونتاژ برد استفاده میکنند. این شابلون ها به آنها اجازه میدهد تا خمیر لحی مکاری را روی تخته های سیم کشی قرار دهند تا اتصالات الکترونیکی برقرار کنند.
سپس با قرار دادن قطعات دنبال میشود. چاپ شابلون با استفاده از شابلون و خمیر لحیم چسبی انجام میشود که به قرارگیری اجزا در هنگام قرار دادن کمک میکند. امروزه در هنگام مونتاژ PCB از انواع شابلون های SMT استفاده میشود.
آنها بر اساس روش ساخت، کاربرد خمیر لحیم کاری در SMT و مواد مورد استفاده در ساخت و ساز متمایز می شوند. البته این کار به مهارت و دانش بسیار بالایی نیاز است و اگر قصد دارید آن را یاد بگیرید باید حتما در دوره آموزش تعمیرات موبایل شرکت کرده و آموزش های لازم را فرابگیرید در غیر این صورت حتما به برد موبایل صدمه میزنید.
فهرست مطالب :
طبق تعریف، ورق فولاد ضد زنگ متشکل از دهانه های برش لیزری است که در قرار دادن خمیر لحیم روی تخته های مدار چاپی مستقر شده است. این ابزار برای فناوری SMT یا نصب روی سطح، به ویژه در قرار دادن قطعات، مفید است. استفاده اولیه شابلون مستلزم رسوب خمیر لحیم کاری به نقاط مشخص شده روی یک برد مدار لخت است. پس از آن رسوبات خمیر لحیم کاری اجازه میدهد تا اجزا بر روی برد مدار قرار گرفته و تراز شوند.
یک شابلون PCB باید مقدار دقیقی خمیر لحیم کاری را دقیقاً در محل تعیین شده قرار دهد. این امر حیاتی است زیرا اطمینان حاصل میکند که اتصال لحیم کاری پد به جزء استحکام مکانیکی و اتصال الکتریکی مورد نیاز را فراهم میکند. استفاده از شابلون PCB مربوطه در اعمال خمیر لحیم کاری روند مونتاژ PCB سریعتر را تضمین میکند. همچنین آن را ساده تر و دقیق تر میکند.
شابلون های برد مدار چاپی بر اساس سبک نصب و نوع دیافراگم طبقه بندی میشوند. در نتیجه، شابلون های PCB متنوع شامل موارد زیر است. شابلون های برش لیزری، شابلون های برد مدار چاپی قابدار، شابلون های PCB هیبریدی، و شابلون های اچ شیمیایی. انواع دیگر شابلون ها شامل شابلون های PCB بدون قاب و غیره میشوند. این شابلون های PCB توسط اکثر خانههای PCB از جمله RayMing PCB و Assembly ارائه میشوند. شما همچنین میتوانید استنسیل های سفارشی شده را بر اساس نیازهای طراحی PCB خود دریافت کنید.
شابلون های SMT از مواد مستحکم ساخته شده اند و میتوانند به روش های مختلفی تولید شوند. دیافراگم را میتوان به یکی از روش های زیر روی شابلون ایجاد کرد:
شابلون ها بر اساس کاربرد خمیر لحیم به انواع زیر تقسیم میشوند:
قبل از معرفی نحوه استفاده از شابلون، باید ابزارهای زیر را آماده کنیم:
شکل مرسوم فرآیند مونتاژ بردهای مدار چاپی مستلزم قرار دادن دستی قطعات الکترونیکی قبل از لحیم کاری است. اما پیچیدگی روزافزون بردهای مدارهای الکترونیکی، علاوه بر نیاز به کوچک سازی، نیاز به قرار دادن اجزای ماشینی و کاربرد خمیر لحیم کاری با کمک شابلون های SMT را ایجاب کرده است. قرار دادن و لحیم کردن اجزای کوچک متعدد بر روی مدارهای کوچک تر دیگر امکان پذیر نیست.
در فرآیند مونتاژ بردهای مدار چاپی، خمیر لحیم کاری باید در نقاط تعیین شده برود. چنین نقاطی نشان دهنده مناطقی است که قطعات الکترونیکی باید در مسیر رسانای برد لحیم شوند. در حالیکه لحیم کاری دستی برای طرح های مدار ساده که شامل چند جزء است منطقی است، اما طرح های پیچیده نیاز به رویکرد دقیق تری دارند. علاوه بر تراز و عملکرد مناسب PCB، لازم است از ناهماهنگی کمتری از اشتباهات انسانی اطمینان حاصل شود.
شابلونهای PCB قالب های لحیم کاری تکراری ایجاد میکنند و به عنوان الگوهایی برای هدایت کاربرد خمیر لحیم کاری روی PCB عمل میکنند. به درستی روی PCB قرار می گیرد و تراز می شود. سپس یک دونده در طول صفحه شابلون PCB حرکت میکند و در عین حال نسبت های صحیح خمیر لحیم را از طریق سوراخ های برد مدار فشار میدهد.
گام یک:
کنترل کننده دمای هوشمند را روشن کنید و دما را روی 250 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
گام دوم:
ابتدا دو نقطه MARK روی برد و شابلون را در یک راستا قرار دهید، هدف این است که لنتهای اصلی روی PCB را با سوراخ های پد روی شابلون تراز کنید.
سپس با یک دست شابلون را روی میز فشار دهید و با دست دیگر موقعیت برد را طوری تنظیم کنید که لنت های روی برد کاملاً با سوراخ های مربوطه روی شابلون همپوشانی داشته باشند.
در این زمان، هر دو دست به طور همزمان شابلون را فشار می دهند تا شابلون و برد دیگر حرکت نکنند و شخص دیگر با استفاده از یک کاردک، خمیر لحیم کاری را به طور یکنواخت روی هر پد بمالد.
یک انتهای شابلون را بلند کرده و روی قسمت خالی ضربه بزنید تا برد از شابلون جدا شود.
گام سوم:
از پنس برای قرار دادن قطعات در موقعیت مربوطه بر روی برد استفاده کنید. همانطور که در شکل زیرنشان داده شده است، کنترل کننده دما به 250 درجه سانتیگراد میرسد.
حدود 2 دقیقه صبر کنید، خمیر لحیم ذوب شده است، به آرامی آن را بردارید و روی بلوک آهنی کوچک قرار دهید. این فرآیند باید با دقت انجام شود، در غیر این صورت قطعات به راحتی رها میشوند زیرا لحیم کاری جامد نمیشود.
گام چهارم:
پس از خنک شدن برد، قطعات را با هویه لحیم کاری لحیم کنید، سپس برد را با آب شستشو و برس تمیز کنید، همانطور که در شکل نشان داده شده است. می بینید که اثر تقریباً مشابه اثر تولید انبوه کارخانه است.
مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات لپ تاپ ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ظرفشویی ، آموزش plc و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.