آدرس: تهران - میدان انقلاب - روبروی سینما بهمن - نبش خیابان منیری جاوید - آموزشگاه فن و کار

معرفی قطعات مکانیکی ماشین لباسشویی

دسته بندی‌ها
نویسنده: تحریریه فن و کار
اجزا و قطعات ماشین لباسشویی
چکیده:

قطعات مکانیکی ماشین لباسشویی شامل بدنه ، پایه های دستگاه ، کمکی ها ، فنرها، دیگ لباسشویی، آبکش یا درام ، سه نظام ، بلبرینگ و کاسه نمد ، یقه شور، سه نظام ، بلبرینگ و کاسه نمد ، فولی بزرگ ، تسمه ، وزنه های تعادل یا لنگر، محفظه جاپودری ، خرطومی دیگ به جاپودری، خرطومی دیگ به پمپ تخلیه ، هیدروستات ، فیلتر صافی ، شلنگ ورودی آب ، شلنگ تخلیه ، لاستیک دور دیگ لباسشویی ، درب دستگاه ، لولای درب و دستگیره و زبانه درب می باشد. در این نوشته آموزشگاه فن و کار تمامی قطعات مکانیک ماشین های لباسشویی معرفی و عملکرد هر کدام توضیح داده می شود.

قطعات مکانیکی ماشین لباسشویی شامل بدنه ، پایه های دستگاه ، کمکی ها ، فنرها، دیگ لباسشویی، آبکش یا درام ، سه نظام ، بلبرینگ و کاسه نمد ، یقه شور، سه نظام ، بلبرینگ و کاسه نمد ، فولی بزرگ ، تسمه ، وزنه های تعادل یا لنگر، محفظه جاپودری ، خرطومی دیگ به جاپودری، خرطومی دیگ به پمپ تخلیه ، هیدروستات ، فیلتر صافی ، شلنگ ورودی آب ، شلنگ تخلیه ، لاستیک دور دیگ لباسشویی ، درب دستگاه ، لولای درب و دستگیره و زبانه درب می باشد. در این نوشته آموزشگاه فن و کار تمامی قطعات مکانیک ماشین های لباسشویی معرفی و عملکرد هر کدام توضیح داده می شود.

آموزشگاه فن و کار علاوه بر برگزاری دوره جامع و کامل آموزش تعمیرات لوزام خانگی شامل تعمیرات برد و مکانیک لوازم خانگی بزرگ و کوچک ، دوره ویژه آموزش تعمیرات لباسشویی را بصورت عملی و در کارگاههای مجهز با تمرکز بر عیب یابی و تعمیرات انواع برندها و مدل های مختلف دستگاههای لباسشویی برگزار می کند. این دوره ویژه بازار کار می باشد و در طول دوره کارآموزان با نظارت استاد مباحث را بصورت عملی در کارگاه تمرین و تکرار می کنند تا برای ورود به بازار کار و راه اندازی کسب و کار آماده شوند. برای مشاهده سرفصل های کامل دوره تعمیر لباسشویی روی تصویر زیر کلیک نمایید:

آموزش تعمیرات لباسشویی

بدنه لباسشویی

جنس بدنه دستگاه لباسشویی از ورق گالوانیزه است و برای پوشش رنگ آن از رنگ الکترواستاتیکی یا رنگهای کوره ای استفاده می شود. فرم ها و اشکالی که در مجاور بدنه دستگاه مشاهده می کنید بخاطر پایین آوردن دسیبل صدا تعبیه شده است که برندهای مختلف این شکل ها را روی بدنه با اشکال مختلف که در تصویر زیر به شکل دایره می ببینید ، طراحی می کنند. این اشکال زمانی که خشک کن دستگاه کار می کند، در دورهای بالا صدای دستگاه را کم می کنند.

اجزای ماشین لباسشویی: بدنه لباسشویی

پایه های دستگاه

بدنه لباسشویی چهار پایه دارد که دو عدد پایه در قسمت جلوی دستگاه و دو عدد پایه در قسمت پشت دستگاه قرار گرفته اند. این پایه ها که در قسمت پایین دستگاه تعبیه می شوند، پس از تراز کردن دستگاه با یک پیچ فیکس می شوند. با سفت کردن مهره ها، پایه ها بصورت محکم سر جای خود قرار گرفته و از تکان خوردن و لرزش ماشین لباسشویی جلوگیری می کنند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: پایه لباسشویی

کمکی ها

کمک های دستگاه لباسشویی وظیفه حذف کردن لرزش ها و تکان های ماشین لباسشویی را بر عهده دارند. واحد سنجش کمکی ها نیوتن است و از رنج های 60 نیوتن تا 150 نیوتن در بازار موجود هستند. شکل های مختلفی نیز دارند و در برندهای مختلف داخلی و خارجی ، نیوتن دستگاه را روی قسمت بدنه و پوسته دستگاه با حرف n قید می کنند. جدیدترین کمکی ها هیدرولیکی هستند و قابلیت ضربه گیری عالی در تکان ها و ارتعاشات دستگاه را دارند. که در تصویر مربوط به دیگ لباسشویی نحوه قرارگیری این کمکی ها تا حدودی مشخص است.

قطعات مکانیکی لباسشویی: کمک لباسشویی

یک نکته را باید در نظر بگیرید، زمانی که می خواهید این قطعه را تعویض کنید حتما باید اندازه نیوتن آن را رعایت کنید. به هیچ عنوان قسمت فلزی کمکی نباید از داخل پوسته جدا شود. چون با انجام اینکار، موقع جا زدن مجدد قسمت فلزی داخل پوسته، بخشی از نیوتن کمکی ها را از بین می برید.

فنرها

فنر ها قسمت بالای دیگ و روی بدنه دستگاه نصب می شوند. هنگامی که دیگ ارتعاش دارد این فنرها با بازی خود تکان و لرزش دستگاه را کنترل می کنند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: فنرهای لباسشویی

دیگ لباسشویی

جنس بدنه دیگ از PBC یا پلاستیک و ورق های استیل است. قسمت پشت و جلوی دیگ با پیچ یا فنرهایی که تعبیه شده اند روی هم چفت می شوند و یک لاستیک بین درز قسمت پشتی دیگ و قسمت جلوی دیگ کار آب بندی را انجام می دهد. جنس دیگ های قدیمی تر از فلز یا همان ورق گالوانیزه با لعاب بوده که در حال حاضر استفاده از این جنس منسوخ شده است. در دیگ های جدید از ورق های استیل یا پی بی سی استفاده می کنند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: دیگ لباسشویی

آبکش یا درام

قسمت گردنده ماشین لباسشویی که البسه درون آن قرار می گیرد و با چرخش خود کار شستشو را انجام می دهد، آبکش یا درام نامیده می شود. تعداد زیادی روزنه روی سطح بدنه آبکش یا درام وجود دارد که دلیل تعبیه آن ها جلوگیری از تجمع آب داخل درام است که آب بتواند از داخل درام به قسمت پایینی دیگ نفوذ کند. این روزنه ها را با شکل ها و تراش های خاصی طراحی می کنند. در تصویر زیر روزنه های بدنه درام فرم تراشه های الماس طراحی شده است که به این نوع درام ها، درام های الماسه گفته می شود.

قطعات مکانیکی لباسشویی: درام یا آبکش لباسشویی

 یقه شور لباسشویی

داخل درام اگر سطحی نباشد که لباس ها را بالا بیاورد، شستشو انجام نمی شود. به همین دلیل یک قطعه به نام یقه شور به تعداد سه عدد داخل درام نصب می شود تا لباس ها با گیر کردن به این قطعه، جابجا شده و کار شستشو انجام شود.

قطعات مکانیکی لباسشویی: یقه شور

سه نظام

سه نظام روی درام سوار می شود. سه نظام سه پایه دارد که روی دیگ با پرچ های استیل و یا با پیچ و مهره های استیل فیکس می شوند. بلبرینگ ها و کاسه نمد به ترتیب روی شفت سه نظام قرار می گیرند.

اجزای ماشین لباسشویی: سه نظام

بلبرینگ و کاسه نمد

بلبرینگ ها روی قسمت شفت سه نظام قرار می گیرند. تعدادی حروف و اعداد روی بلبرینگ ها نوشته می شود که معانی آنها را در جدول زیر مشاهده می کنید:

بلبرینگ روی ساچمه های فلزی خود یک روکش یا محافظ فلزی دارد. Z
دو طرف بلبرینگ از روکش یا محافظ فلزی استفاده شده است. ZZ
یعنی بلبرینگ در یک طرف واشر فلزی تقویت شده دارد. لبه های این فلز ها را معمولا پانچ کرده و بصورت دوبل استفاده می کنند تا حفاظت بیشتری از بلبرینگ داشته باشند. RZ
در دو طرف بلبرینگ از واشر تقویتی استفاده شده است. 2RZ
واشر فلزی با روکش پلاستیکی روی بلبرینگ استفاده شده است. این روکش پلاستیکی کمک می کند در مواقعی که رطوبت بالاست، رطوبت داخل بلبرینگ نفوذ نکند و عمر بلبرینگ طولانی تر شود. RS1
دو طرف بلبرینگ واشر فلزی با روکش پلاستیکی تقویت شده وجود دارد. 2RS1
به معنی شعاع لقی کمتر از نرمال که در دورهای متوسط بیشتر استفاده می شود. C2
شعاع لقی بیشتر از نرمال C3
قفسه برنجی: بجای استفاده از روکش های فلزی برای محافظت ساچمه ها از برنج استفاده می شود. در برابر سایش بسیار مقاوم تر هستند و عمر طولانی تری نسبت به فلز دارند. 7

اجزای ماشین لباسشویی: بلبرینگ و کاسه نمد

در ماشین های لباسشویی، بیشتر از بلبرینگ های RS یا واشر فلزی تقویت شده استفاده می شود.

نکته: کاربرد شعاع لقی در این است که در دورهای بالا زمانیکه یک فلز گرم می شود طبیعتا منبسط می شود؛ اگر فلز یا ساچمه های بلبرینگ گرم شوند و جایی برای انبساط نداشته باشند، بلبرینگ شدیدا آسیب می بیند و به صدا می افتد.

فولی بزرگ

فولی بزرگ به قسمت انتهایی سه نظام نصب می شود و انتقال نیروی آن یا تسمه انجام می شود که فولی را به چرخش درمی آورد. زمانیکه فولی شروع به گردش کند طبعا درام نیز به گردش می افتد. فولی ها شکل ها و اندازه های مختلفی دارند و معمولا قطر آن ها و قوس فولی از قسمت شفت تا قسمت پایین جای تسمه را اندازه می گیرند.

تسمه

تسمه ها شکل های مختلفی دارند و در انواع تسمه های اینچی و میلی متری در بازار موجود هستند. سایز تسمه ها مختلف است و معمولا با واحد اینچ نمایش داده می شوند. هر چقدر قطر فولی تغییر کند سایز تسمه نیز تغییر پیدا می کند.دستگاههای جدید معمولا از تسمه های شیاردار (شکل ست راست تصویر) استفاده می کنند. در تصویر زیر این شیارها را روی تسمه مشاهده می کنید. در دستگاههای قدیمی تر از تسمه های میلی متری (شکل سمت چپ تصویر) استفاده شده است.

قطعات مکانیکی لباسشویی: تسمه

سطح فولی تسمه های شیاری صاف است و هیچ گونه شیاری ندارند که تسمه داخل آن جایگزاری شود. اما در تسمه های میلی متری روی فولی قسمت قوس تسمه را مشاهده می کنید که تسمه کاملا داخل فولی جا می افتد و کار خود را انجام می دهد.

وزنه های تعادل یا لنگر

قسمت بالا و جلوی دیگ تعدادی وزنه تعبیه می شوند که به آنها وزنه های تعادل یا لنگر گفته می شود. این وزنه ها شکل های متفاوت و حتی وزن و طراحی های مختلفی دارند. جنس وزنه های تعادل معمولا از بتن است. بتن ها را در دوحالت تولید می کنند: یا قالب گرفته می شود و خود بتن را تزریق می کنند (شکل سمت چپ در تصویر زیر) و یا اینکه پی بی سی یا قالب پلاستیکی طراحی می کنند (شکل سمت راست در تصویر) و از روزنه هایی که در تصویر نیز دیده می شود بتن را داخل قالب پلاستیکی تزریق می کنند تا فرم لنگر یا وزنه ایجاد شود.

اجزای ماشین لباسشویی: وزنه تعادل یا لنگر

در برندهای سطح بالاتر برای ساخت وزنه های تعادل از فلز یا از چودن و یا از سرب با روکش های خاص استفاده می کنند تا بتوانند وزن بیشتری را اعمال کنند. وزنه های تعادل قسمت بالا زمانیکه که دستگاه با دور نهایی خشک کن کار می کند، تکان ها و ارتعاشات دیگ را کنترل می کند. وظیفه وزنه های قسمت جلوی دیگ نیز کنترل ارتعاشات دستگاه می باشد که با توجه به برند دستگاه به تعداد یک یا دو عدد در دستگاه تعبیه می شود.

محفظه جاپودری

توسط کشوی جاپودری، مواد شوینده وارد داخل دستگاه می شود. این کشو سه قسمت مختلف دارد که شماره یک قسمت پیش شستشو یا prewash است ، شماره دو قسمت شستشوی اصلی و شماره سه قسمت نرم کننده است که مواد نرم کننده در این قسمت ریخته می شود.

قطعات مکانیکی لباسشویی: محفظه جاپودرینکته ای که قست جاپودری دستگاه لباسشویی دارند این است که معمولا در برندهای ایرانی و خارجی درآوردن و نظافت این کشو حتی برای استفاده کنندگان نیز مشکل است. نود درصد جاپودری ها روی قسمت نرم کننده خود یک حالت شاسی یا خار دارند که با فشار آرام این قسمت می توانید کشو را به سمت عقب بکشید و کل محفظه جاپودری را جای خود خارج کنید.

در قسمت بالای کشوی جاپودری تعداد زیادی روزنه وجود دارد که مانند دوش آب عمل می کنند و باعث می شوند که آب بصورت یکنواخت به تمام کشوی جاپودری نفوذ کند و مواد شوینده فارغ از اینکه مایع باشد یا پودر، وارد دیگ دستگاه شود.

خرطومی دیگ به جاپودری

مواد شوینده و آب که از قسمت جاپودری خارج می شود باید به یک طریقی وارد دیگ دستگاه شود. معمولا از لاستیک خرطومی استفاده می کنند که به زیر جاپودری متصل می شود . قسمت بزرگتر خرطومی که شکل و فرم آن با قسمت ورودی تفاوت دارد به دیگ دستگاه متصل می شود.

قطعات مکانیکی لباسشویی: خرطومی دیگ به جاپودری

برای تعویض کردن این خرطومی ها حتما باید این نکته را در نظر بگیرید که خود خرطومی به تنهایی هیچگونه آب بندی انجام نمی دهد و زمانی که می خواهید خرطومی را به زیر جاپودری متصل کنید حتما باید از بست استفاده کنید که معمولا روی دستگاه بصورت فابریک وجود دارند و اگر پوسیده شوند می توانید تعویض کنید. بهتر است از بست های گازی بزرگ برای محکم کردن خرطومی در جای خود استفاده کنید.

برای جایگذاری خرطومی چه در زیر جاپودری و چه روی دیگ از چسب های مختلفی استفاده می شود. بهترین چسب برای آب بندی قسمت ورودی و خروجی خرطومی به دیگ، چسب پاتکس یا همان چسب آهن است.

خرطومی دیگ به پمپ تخلیه

قسمت پایین و زیر دیگ یک خرطومی نصب می شود که خروجی این خرطومی به پمپ تخلیه برای خروج آب فاضلاب متصل می شود.

اجزای ماشین لباسشویی: خرطومی دیگ به پمپ

فیلتر صافی

خرطومی زیر دیگ به پمپ تخلیه، وارد یک صافی می شود. این فیلتر صافی از نفوذ هرگونه آشغال یا شی خارجی مثل پول خرد، سنجاق و غیره به داخل پمپ جلوگیری می کند. این اشیای خارجی به هر شکل و طریقی که وارد شده باشند هنگامی که وارد قسمت پمپ می شوند ، فیلتر صافی کار حفاظت را انجام میدهد و با گرفتن این اشیای خارجی مانع از گیر کردن آنها به پروانه پمپ و خرابی پمپ می شوند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: فیلتر صافی

شلنگ ورودی آب

برای اتصال آب شهری به ماشین لباسشویی از شلنگ ورودی آب استفاده می شود که در دو طرف خود دو مهره دارد. یکی از این مهره ها بصورت 90 درجه است و یکی از مهره ها بصورت صاف است که مهره صاف برای نصب زیر شیر آب تعبیه شده و مهره 90 درجه معمولا پشت ماشین لباسشویی نصب می شود. برای دستگاههایی که دو ورودی آب سرد و گرم دارند از دو شلنگ استفاده می شود و معمولا آب سرد با رنگ آبی و آب گرم با رنگ قرمز شناسایی می شود.

قطعات مکانیکی لباسشویی: شلنگ ورودی آب

شلنگ تخلیه

وظیفه شلنگ تخلیه عبور دادن آب ماشین لباسشویی به فاضلاب می باشد که معمولا متراژ آن از داخل ماشین لباسشویی بصورت استاندارد یک متر و هشتاد سانت است که در مواقعی که جای فاضلاب دورتر از ماشین لباسشویی تعبیه شده باشد، استفاده کنندگان بالاجبار به طول شلنگ تخلیه اضافه می کنند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: شلنگ تخلیه

تولیدکنندگان ماشین های لباسشویی ، متراژ استاندارد شلنگ تخلیه را یک متر و هشتاد سانتی متر تعیین می کنند و اگر هم لازم باشد که به طول آن افزوده شود نهایتا حدود یک و نیم متر می توانید به طول این شلنگ اضافه کنید. و طول شلنگ تخلیه هرگز نباید از سه متر بیشتر باشد. بیشتر شدن طول شلنگ باعث می شود پمپ برای خروج آب، فشار زیادی را متحمل شود و آسیب ببیند.

لاستیک دور دیگ لباسشویی

قسمت پایین لاستیک دور دیگ، روی دیگ دستگاه سوار می شود و قسمت جلوی آن روی بدنه دستگاه.

درب دستگاه

درب دستگاه برای ورود و خروج لباس به داخل درام تعبیه شده و فرم های کونیک که روی شیشه درب لباسشویی وجود دارند در برندهای مختلف متفاوت هستند. معمولا در برندهای ایرانی فرم کونیک بالا وجود ندارند اما در برندهای خارجی با اشکال مختلف این فرم ها مشاهده می شوند. استفاده از این فرم ها دلایل زیادی دارد که یکی از این دلایل چفت شدن شیشه با لاستیک دور دیگ و آب بندی آن است. مورد بعدی غلتیدن لباس ها موقع شسشتو است. این فرم ها سبب می شوند که لباس ها روی یک طرف انباشته نشوند و به حالت پخش روی درام قرار بگیرند.

اجزای ماشین لباسشویی: درب لباسشویی

لولای درب

درب دستگاه توسط لولای درب روی بدنه دستگاه نصب می شود. در برندهای مختلف شکل این لولا ها متفاوت هستند. جنس این لولا از آلومینیوم خشک است و معمولا هم اگر استفاده کنندگان هنگام ورود و خروج البسه به داخل ماشین لباسشویی دست خود را روی درب دستگاه قرار بدهند و یا به هر شکل دیگر وزن سنگین روی دستگاه ایجاد کنند، لبه های لولا دچار شکستگی شده و نیاز به تعویض پیدا می کنند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: لئلا درب لباسشویی

دستگیره و زبانه درب

در تصویر زیر دستگیره و زبانه درب دستگاه لباسشویی را مشاهده می کنید که محل نصب این دستگیره معمولا روی درب دستگاه است. اجزای داخلی این دستگیره از بدنه اصلی دستگیره ، فنر ، پین و زبانه تشکیل شده است. کار زبانه چفت شدن درب روی بدنه دستگاه است و مانع از ورود آب از قسمتهای داخلی دستگاه به بیرون می شود. طراحی زبانه درب لباسشویی ها در برندهای مختلف شکل های متفاوتی دارد و با قوس های خاصی طراحی می شوند. کار فنر هدایت زبانه به قسمت جلو است و اگر قسمت جلوی زبانه را فشار دهید فنر دوباره زبانه را سرجای خود برمیگرداند.

قطعات مکانیکی لباسشویی: دستگیره و زبانه

در این نوشته تمام قسمتهای مکانیکی ماشین لباسشویی بررسی شد. معمولا ایراداتی که ماشین لباسشویی در قسمت های مکانیکی خود پیدا می کند شامل مواردی مانند ترک یا شکستگی وزنه ها و لنگر ها، کش آمدن فنر ها و ایجاد فاصله هوایی بین آن ، از دست دادن نیوتن کمک ها و این قبیل موارد می باشد که در مقاله های بعدی به هر یک از این موارد پرداخته می شود.

آموزشگاه فن و کار مجری برگزاری دوره های تخصصی و پردرآمد ویژه بازار تحت نظارت مستقیم سازمان فنی حرفه ای می باشد. از جمله دوره هایی که در دپارتمان های مختلف این مجموعه برگزار می شود شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات ماشین های اداری و… می باشد. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر درباره نحوه برگزاری دوره ها از طریق شماره 02166577385 با ما تماس بگیرید.

X بستن
پربازدیدترین مقالات
قطعات smd بکار رفته در موبایل
قطعات بکار رفته در موبایل
پریز هوشمند
پریز هوشمند چیست؟ کاربردهای پریز سیم کارتی در خانه های هوشمند
نحوه کار با اسیلوسکوپ
نحوه کار با اسیلوسکوپ
سیستم تلفن سانترال PBX
سیستم تلفن سانترال PBX و نحوه ی عملکرد آن
تمامی دوره‌ها
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر