آموزشگاه فن و کار

قطعات مشترک در انواع کرکره برقی

نویسنده: تحریریه فن و کار

در گذشته کرکره های دستی در مغازه ها و فروشگاه ها وجود داشت که از اهن ساخته می شد از این رو در اثر باد و باران تغییر شکل می داد و گاهی دچار زنگ زدگی می شد و لازم بود هر چند وقت یک بار رنگ امیزی شود تا زیبایی ظاهر خود را حفظ کند. بعد از آن حفاظ آکاردئونی روی کار امد اما مراحل ساخت و رنگ امیزی آن دشوار بود و هزینه بالایی را متحمل خریدار می کرد. در نهایت کرکره برقی جای حفاظ آکاردئونی و کرکره سنتی را گرفت.

امروزه استفاده از کرکره برقی بسیار رونق پیدا کرده است و در اماکن مختلفی از جمله سر در مغازه ها، درب پارکینگ، مراکز تجاری و صنعتی، بانک ها، صرافی ها، و غیره استفاده می شود. کرکره برقی یکی از انواع درب های اتوماتیک محسوب می شود و به دلیل ساختار ساده ای که دارد منجر به سهولت کار شده است.قطعات مشترک در انواع کرکره برقی

هنگام بسته بودن مغازه می توان روی کرکره های برقی تبلیغات چاپ کرد تا توجه عابران را جلب کند.

کرکره برقی چیست؟

کرکره برقی با کمک یک موتور که توسط نیروی برق و یا انرژی خورشیدی  کار می کند به طور عمودی  بالا و پایین می رود. در حقیقت کرکره برقی نوع پیشرفته تر کرکره دستی است. به کمک کرکره برقی تردد اسان تر و امنیت بالا می رود. اما زمان باز یا بسته شدن کرکره برقی نسبت به سایر تجهیزات امنیتی بیشتر است.

کرکره های برقی به دلیل مراحل ساخت و رنگ امیزی آسان مورد توجه خریداران قرار گرفته است. کرکره برقی از جنس الومینیوم سخت کاری شده و ورق گالوانیزه ساخته می شود و امنیتی بالاتر از کرکره های دستی را برای شما فراهم می کند. از این رو به راحتی می توانید باز و بسته شدن درب منزل و یا مغازه خود را مدیریت کنید.

شما به راحتی می توانید با تنظیم اهرم و لوازم الکترونیکی که در کرکره ها استفاده شده زمان خاصی برای باز و بسته شدن کرکره تعیین کنید و یا توسط ریموت از دور کنترل کنید. استفاده از کرکره برقی در سیستم های صنعتی بسیار زیاد است و در ساختمان های تجاری و صنعتی به صورت پراکنده استفاده می شود.

انواع کرکره برقی

قطعات مشترک در انواع کرکره برقی

  • پنجره

کرکره های برقی پنجره در خانه ها، ویلاها و ساختمان ها استفاده می شود و عایق صدا و گرد و غبار است. هنگام باز و بسته شدن صدایی تولید نمی کند و تیغه این کرکره از ورق گالوانیزه یا آلومینیوم ساخته می شود.

  • پلی کربنات

کرکره برقی پلی کربنات به دو صورت مات و شفاف و در رنگ بندی های متفاوت در بازار موجود است. همچنین در مدل های مختلفی مانند کرکره برقی پلی کربنات با لوله آلومینیوم،  با لوله استیل و قطعات شیار آلومینیوم  تولید می شود.

  • آلومینیومی

کرکره های برقی الومینیومی در رنگ بندی های متفاومت همچنین مقاوم در برابر حرارت و ضربه در بازار موجود است. تیغه های این کرکره ها در سایز های 6، 8، 10، 12 و 14 سانتی متری از جنس الومینیوم خالص ساخته می شوند.

  • پارکینگی

کرکره برقی های پارکینگی به دلیل امنیت بالا در پارکینگ ها مورد استفاده قرار می گیرد و هنگام باز شدن توسط ریموت در زیر سقف جمع می شود و فضای کمی را اشغال می کند. موتور این کرکره ها با توجه به میزان رفت و آمد متفاوت است.

  • گالوانیزه فوم دار

کرکره های برقی گالوانیزه فوم دار در ساختمان های جنوبی استفاده می شوند و رنگ بندی و طرح های متفاوتی دارند و عایق صدا و رطوبت هستند. جنس این کرکره ها آلیاژ فولاد منیزیم است که به دلیل نازکی این ورقه ها، بین آن ها فوم تزریق می شود.

  • شفاف

کرکره برقی شفاف به دلیل ضد گلوله و ضد ضربه بودن معمولا در بانک ها و صرافی ها مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی به جای کرکره آلومینیومی یا فولادی از کرکره برقی شفاف استفاده می شود. این کرکره ها در رنگ ها و مدل های مختلف در بازار موجود است و از جنس پلی کربنات ساخته می شود.

  • فولادی

کرکره برقی فولادی در مغازه ها و فروشگاه ها استفاده می شود. ضد ضربه هستند و در رنگ بندی های مختلف تولید می شوند. جنس این کرکره ها الومینیومی است.

  • سکشنال

کرکره برقی سکشنال مانند کرکره برقی پارکینگی هنگام باز شدن زیر سقف جمع می شوند و امنیت بالایی دارند.

  • صوتی

کرکره برقی صوتی در مکان های حساس به صدا استفاده می شود. کاربردی ترین ان ها کرکره برقی آلومینیومی با تیغه ۸ سانتی است.

 

اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی

اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی

  • موتور

موتور کرکره های برقی به سه دسته تقسیم بندی می شوند. موتور توبلار، موتور ساید و موتور سنترال

موتور توبلار بیشترین کاربرد را در کرکره های برقی دارند. معمولا در کرکره های نسبتا کوچک و سبک مورد استفاده قرار می گیرد. این موتورها مناسب مکان های کم رفت و امد می باشد و نصب راحتی دارند زیرا نیازی به کاسه فنر ندارند. موتور های توبلار معمولا به شکل استوانه ای هستند و داخل لوله فرو می روند. به این صورت که از یک طرف موتور وارد شده و از طرف دیگر بلبرینگ نصب می شود. همچنین قیمت این موتور ها با توجه به خصوصیات و ویژگی های ان ها تعیین می شود. واحد قدرت در موتور توبلار نیوتون است.

موتورهای ساید نسبت به موتورهای سانترال و توبلار بسیار قوی تر هستند و گشتاور بالاتری دارند. معمولا در کرکره های بزرگ که وزن بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرند. این موتورها مناسب مکان های پر تردد هستند و روی صفحه پلیت نصب می شود.

موتور سانترال معمولا در کرکره هایی با وزن متوسط مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین اگر بخواهیم کرکره های قدیمی را برقی کنیم این موتور ها انتخاب مناسبی هستند. موتور سانترال مناسب مکان هایی است که تردد متوسط باشد. نصب این موتور ها کار اسانی نیست، قیمت بالایی دارد همچنین نیاز به تعویض فنر دارد از این رو مورد استقبال خریداران قرار نگرفته است. واحد قدرت در موتور های سانترال کیلو گرم می باشد.

  • تیغه

باکنار هم قرار گرفتن تیغه،  بدنه اصلی کرکره برقی تشکیل می شود. جنس این تیغه ها می تواند از آلومینیوم، منیزیوم، ورق آهنی گالوانیزه و پلی کربنات باشد. تیغه های کرکره برقی به طور کلی به دو صورت تیغه های فوم دار و تیغه های امنیتی تقسیم بندی می شوند. در واقع تیغه ها نمای ظاهری کرکره را تشکیل می دهد جنس و ظاهری متفاوت دارد. از نظر ظاهری به دو دسته قوس دار و تخت تقسیم می شوند. انواع تیغه های کرکره برقی از نظر جنس شامل تیغه های آلومینیومی، تیغه های گالوانیزه و تیغه های پلی کربنات هستند.

از ویژگی های تیغه های پلی کربنات می توان به شفاف بودن ان پرداخت یعنی پس از نصب، طرف دیگر آن قابل رویت است.

تیغه های گالوانیزه از جنس گالوانیزه هستند و ارزان قیمت ترین نوع تیغه ها به حساب می ایند.

تیغه های آلومینیومی پرکاربرد ترین تیغه ها هستند و با کیفیت های مختلف در بازار موجود می باشد. تیغه هایی با آلومینیوم خالص، آلومینیوم درجه 2 و آلومینیوم درجه 3 از انواع ان ها به شمار می رود. از این رو با توجه به کاربرد و مبلغی که قصد داریم صرف خرید کرکره برقی کنیم می توان یکی از ان ها را انتخاب کرد.

انواع تیغه از لحاظ شکل ظاهری شامل تیغه های تک جداره، تیغه های دو جداره، تیغه های پانچ دار، تیغه های دو جداره پل دار، تیغه های دوجداره فوم دار وکپس هستند.

  • ریل

ریل قسمتی از هر کرکره برقی است که تیغه ها از آن عبور کنند و بالا پایین می روند. به عبارت دیگر ریل ها مسیر حرکت تیغه را مشخص می کنند. مویی یا لاستیکی داخل ریل تعبیه شده است که از ساییدگی ریل و تیغه های کرکره برقی جلوگیری می کند. ریل های کرکره برقی معمولا از جنس آلیاژ آهن و آلومینیوم هستند. برای تیغه هایی از جنس گالوانیزه و برای تیغه هایی از جنس آلومینیوم و یا پلی کربنات به ترتیب از ریل های اهنی و ریل های آلومینیوم استفاده می شود. به طور کلی دو نوع ریل معمولی و قوطی دار موجود است.

  • قوطی

برای نصب ریل کرکره برقی در دو طرف چهار چوب قوطی قرار داده می شود. نصب این قوطی ها باید توسط تراز یا شاقول به طور دقیق انجام شود. قوطی ها در اندازه های مختلف در بازار وجود دارند و با توجه به ابعاد کرکره برقی انتخاب می شوند.

  • شفت یا لوله وسطی

شفت یا لوله وسطی کرکره برقی بخشی از کرکره به شمار می رود که تیغه ها به دور آن رول می شوند. جنس این شفت ها از فولاد است. در موتورهای توبلار و موتورهای ساید به ترتیب  سایز ۸ و  سایز ۱۱ استفاده می شود.

  • صفحه پلیت

به صفحه ای فلزی که روی قوطی نصب می شود صفحه پلیت کرکره برقی می گویند . موتور و تمامی تجهیزات جانبی کرکره برقی روی صفحه پلیت قرار می گیرد.

  • اندکپ و یاتاق

اندکپ و یاتاق

اندکپ و یاتاق نگه دارنده ی دواری است که منجر به حرکت شفت دور محور گردش خود می شود. اندکپ یا یاتاق را روی صفحه پلیت نصب می کنند.

  • جا قفلی

برای افزایش امنیت کرکره برقی می توان در قسمت انتهایی تیغه کرکره برقی قفل هایی را قرار داد که جا قفلی این امکان را برای اطمینان بیشتر فراهم کرده است.

  • ریسیور

ریسیور در واقع مرکز کنترل کرکره برقی می باشد یا به عبارت دیگر مغز سیستم است. کنترل فرمان هایی که توسط ریموت کنترل به موتور ارسال می شود از وظایف ریسیور است.

  • برق اضطراری

از برق اضطراری کرکره برقی هنگام قطع شدن برق به عنوان برق پشتیبان استفاده می شود. در حقیقت این دستگاه برق مورد نیاز را در باتری هایی مخصوص ذخیره می کند تا در صورت قطع شدن برق، برق مورد نیاز موتور را تامین کند و کرکره از کار نیوفتد.

مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب جک برقی ، آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب سانترال و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
phone icon 021-91009433 / 09058520960