عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها
عیب های رایج پکیج دیواری و نحوه برطرف کردن آن ها : استفاده از پکیج های دیواری به جای بخاری و شومینه ها در منازل مسکونی و محیط های کوچک گسترش یافته است. از این رو شرکت های زیادی اقدام به تولید پکیج های دیواری در مدل های متنوع کرده اند. در صورت به وجود آمدن هر گونه مشکل کوچک در پکیج های دیواری، دستگاه کارکرد صحیح خود را از دست می دهد. بعضی از مشکلاتی که در پکیج دیواری به وجود می آی را می توان به صورت دستی برطرف کرد.
در حالی که برای برطرف کردن برخی از عیب ها به تعمیرکار حرفه ای پکیج دیواری که یک دوره آموزش تعمیرات پکیج را گذرانده باشد ، نیاز است. در این مقاله ضمن معرفی عیب های رایج و معمولی دستگاه، نحوه برطرف کردن آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
عیب های رایج پکیج دیواری
- روشن نشدن پکیج دیواری
- خاموش شدن خود به خودی پکیج دیواری
- گرم نشدن آب پکیج دیواری
- گرم نشدن رادیاتور های پکیج دیواری
- نشتی آب پکیج دیواری
- افت فشار در پکیج دیواری
- تولید صدای بلند از پکیج دیواری
- کار نکردن دکمه های پکیج دیواری
- زرد بودن شعله پکیج دیواری
- انتشار بوی گاز، دود یا سوختگی از پکیج دیواری
روشن نشدن پکیج دیواری
یکی از مهم ترین و رایج ترین عیب ها در پکیج دیواری، روشن نشدن پکیج دیواری است. عواملی که سبب روشن نشدن پکیج دیواری می شود بسته به برند پکیج متفاوت است. اما اصلی ترین دلایل روشن نشدن پکیج عبارتند از:
- کم بودن فشار آب
- مسدود شدن مسیر آب
- وجود هوا در لوله ها
- مسدود بودن دودکش
- روشن نشدن شمعک پکیج
- بالا رفتن زیاد دمای آب و داغ شدن پکیج
در صورتی که فشار آب منزل کم باشد و این دلیل روشن نشدن پکیج استف باید با نصب پمپ در منزل از آب پر فشار استفاده کنید. هم چنین در صورتی که در مسیر جریان آب، لوله را رسوب گرفته باشند و از جریا یافتن هوا و آب در مسیر لوله ها جلوگیری شود، باید با استفاده از مواد مخصوص عملیات رسوب گیری را انجام دهید.
در پکیج ها سنسور هایی حساس به دود وجود دارند که در صورت نصب نادرست دودکش و مسدود بودن مسیر خروجی و در نتیجه خروج دود از دودکش، این سنسور ها با تشخیص دود در محل پکیج دیواری را خاموش می کنند. در این شرایط نسبت به نصب صحیح و مطابق استاندارد های لازم دودکش اقدام بفرمایید.
در صورت خرابی جرقه زن، شمعک روشن نشده و در نتیجه دستگاه شروع به کار نخواهد کرد. در این مورد برای تعمیر و تعویض شمعک از تعمیر کار پکیج کمک بگیرید.
خاموش شدن خود به خود پکیج دیواری
ممکن است پکیج دیواری به صورت ناگهانی خاموش شده و از کار بیفتد. عواملی که باعث به وجود آمدن این عیب در پکیج دیواری می شود شامل موارد زیر است:
- کم بودن فشار آب
- خرابی ترموستات
- گرفتگی شیر ورودی آب
- معیوب بودن پمپ
- وجود هوا در لوله ها
- عدم چرخش آب در پکیج دیواری
به منظور حل کردن ایراد خاموش شدن ناگهانی پکیج لازم است موارد ذکر شده در بالا را تک به تک بررسی نموده و به تعویض قطعات معیوب توسط تعمیرکار پکیج دیواری بپردازید.
گرم نشدن آب پکیج دیواری
گرم نشدن آب پکیج دیواری از مسائلی است که باعث آزرده شدن افراد می شود. عواملی که موجب گرم نشدن آب پکیج دیواری می شود عبارتند از:
- افت فشار گاز
- پایین بودن فشار آب
- وجود رسوب در مبدل ثانویه پکیج دیواری
- وجود هوا در لوله ها
در صورتی که فشار آب منطقه مسکونی شما کم باشد، توصیه می شود با نصب یک پمپ آب مشکل را برطرف نموده و دائما به آب گرم دسترسی پیدا کنید. بر اثر استفاده طولانی مدت از پکیج دیواری، دستگاه رسوب گرفته و این امر مانع از گرم شدن آب پکیج دیواری می شود. بهتر است در فاصله های زمانی مشخص مبدل ثانوبه را با مواد مخصوص تمیز کرد و در صورت رفع نشدن مشکل، مبدل ثانویه را توسط تعمیرکار پکیج تعویض نمایید.
اگر وجود هوا در لوله ها دلیل گرم نشدن آب پکیج دیواری می باشد، می توانید پیچ زیر پکیج را باز کرده و هواگیری را انجام دهید. این عملیات را تا رسیدن درجه فشار سنج به بالای یک و قطع شدن صدای خروج هوا ادامه دهید.
گرم نشدن رادیاتور های پکیج دیواری
گرم نشدن رادیاتور های پکیج دیواری یکی از ایراداتی است که ممکن است با آن مواجه شده باشید. عواملی که باعث گرم نشدن رادیاتور های پکیج می شود عبارتند از:
- کم بودن فشار آب
- وجود هوا در لوله ها
- ایراد در دیافراگم انبساط
- خرابی شیر و ترموستات
در صورتی که فشار آب از 1 بار کمتر باشد، رادیاتور های پکیج گرم نشده و لازم است مجددا فشار پکیج را تنظیم کنید. در صورتی که عوامل ذکر شده در گرم نشدن رادیاتور ها موثر است باید به تعویض قطعات مربوطه توسط تعمیرکار مجرب پکیج دیواری بپردازید.
نشتی آب پکیج دیواری
یکی دیگر از عیب های رایج پکیج دیواری نشت آب می باشد. عوامل مختلفی باعث نشت آب از پکیج دیواری می شود که در ادامه مواردی از آن ها ذکر شده است:
- نصب نادرست پکیج دیواری
- پوسیدگی و شل شدن اتصالات و لوله ها
- ترک خوردن یا سوراخ شدن مبدل
- نشت آب از پمپ
- معیوب بودن شیر اطمینان
- ایراد در دیافراگم منبع انبساط
نشت آب از پکیج باعث آسیب رسیدن به قطعات دیگر می شود. به طور مثال نشت آب باعث افت فشار در پکیج یا ورود آبب ه برد الکترونیکی دستگاه می شود که در این حالت دستگاه به طور کامل از کار افتاده و برای تعمیر آن باید هزینه زیادی را پرداخت کرد. پس در صورتی که با نشت و چکه کردن آب از پکیج روبرو شدید، برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به قطعات داخلی پکیج فورا دستگاه را تا رسیدن تکنسین پکیج دیواری خاموش کنید.
تعمیرکار با بررسی عوامل ذکر شده، محل نشت آب را پیدا کرده و قطعه مربوطه را تعویض می کند.
افت فشار در پکیج دیواری
افت فشار در پکیج دیواری یکی از مشکلات عمومی در پکیج دیواری می باشد. عدد استاندارد فشار سنج باید 1.5 بار باشد. در صورتی که فشار سنج زیر پکیج، عدد کمتر از 1 نشان دهد، دستگاه با افت فشار روبرو است.
عوامل متعددی در پکیج می تواند باعث افت فشار در پکیج شود که عبارتند از:
- نشت آب از پکیج دیواری
- معیوب بودن سوپاپ اطمینان فشار
- گرفتگی هوای رادیاتور
- ایراد در گیج فشار
به منظور بر طرف کردن مشکل افت فشار در پکیج لازم است با بررسی بدنه پکیج از عدم نشت آب اطمینان حاصل کنید. در صورت نشت آب باید پکیج را توسط یک تعمیرکار حرفه ای تعمیر کنید. در صورت معیوب بودن سوپاپ اطمینان فشار باید آن را با یک نمونه با کیفیت تعویض کنید. در صورت مسدود شدن رادیاتور آن را هواگیری کرده و اگر مشکل ادامه داشته باشد باید با بررسی گیج فشار، افت فشار در پکیج دیواری را برطرف کرد.
تولید صدای بلند از پکیج دیواری
با استفاده مداوم از پکیج دیواری و استهلاک قطعات، ممکن است دستگاه در حین کار خود صدای بلند و ناهنجار تولید کند. ممکن است سر و صدای تولید شده از سمت پمپ گرمایشی پکیج دیواری باشد. در این حالت با ورود حباب های هوا به داخل پمپ و نفوذ هوا به داخل دستگاه، موجب سر و صدای زیاد پکیج دیواری می شود. به منظور رفع کردن مشکل سر و صدای پکیج ناشی از ورود هوا، پمپ موجود در پشت بدنه پکیج را پیدا کرده و شیر هواگیری تعبیه شده روی آن را باز نموده تا هواگیری انجام شود.
علت دیگر تولید صدای بلند توسط پکیج دیواری، اختلال در عملکرد صحیح روتور دستگاه می باشد. در این حالت باید روتور دستگاه توسط تعمیرکار پکیج دیواری بررسی و عیب یابی شود. در صورت سوختن سیم پیچی باید سیم پیچی مجددا سیم پیچی شود یا روتور را تعویض کرد.
کار نکردن دکمه های پکیج دیواری
یکی از مشکلات عمومی در پکیج های دیواری، کار نکردن دکمه های روی دستگاه می باشد. با وجود این که این مشکل صرفا الکتریکی بوده و ممکن است جدی به نظر نرسد، اما کار نکردن دکمه های روی پکیج دیواری باعث از کار افتادن قطعات دیگر پکیج می شود. نشانه های خراب بودن دکمه های پکیج دیواری عبارتند از:
- خاموش و روشن شدن ناکهانی پکیج دیواری
- تفاوت دمای پکیج دیواری با دمای ترموستات
- شنیدن صدای کلیک و وز وز کردن ترموستات یا تایمر
- عدم تنظیم دما توسط پیچ رادیاتور
- داغ بودن زیاد دمای آب خروجی پکیج دیواری
در صورت مشاهده علائم بالا امکان خراب بودن دکمه های روی پکیج وجود دارد و به منظور رفع این عیب کافی است تک تک دکمه ها را بررسی کنید و نسب به تعویض دکمه های خراب اقدام بفرمایید.
زرد بودن شعله پکیج دیواری
زرد بودن شعله از مشکلات معمول پکیج دیواری می باشد. عوامل متعددی باعث زرد بودن شعله پکیج و عدم سوختن صحیح آن می شود. یکی از عوامل زرد بودن شعله، کثیف بودن و گرفتگی مشعل پکیج دیواری می باشد. در این حالت گاز به درستی به شمعک نرسیده و شعله پکیج به رنگ زرد خواهد بود. اگر دلیل زرد بودن شعله پکیج کثیف بودن مشعل باشد می توان با تمیز کردن آن، مشکل را حل کرد. در صورتی که همچنان مشکل برطرف نشود، می توان با کمک تعمیرکار پکیج، مشعل پکیج را تعویض نمود.
از دلایل وقوع عیب زرد بودن شعله پکیج می توان به مکش نادرست دودکش و عدم وجود هوا در محیط اشاره کرد. در این شرایط باید محل نصب دودکش را به طور کامل بررسی کرده و از رعایت استاندارد های نصب دودکش مطمئن شد. در صورت برطرف نشدن مشکل، باید دودکش تخلیه یا تعویض گردد. به منظور حل مشکل زرد بودن شعله پکیج به دلیل عدم وجود هوا می توان از دریچه های هوا در اطراف پکیج دیواری استفاده کرد.
انتشار بوی گاز، دود یا سوختگی از پکیج دیواری
انتشار بوی گاز و دود یکی از عیب های رایج در پکیج بوده که بسیار خطرناک است. انتشار بوی گاز از پکیج دیواری به دلیل نشتی گاز اتفاق می افتد. وجود اشکال در سیستم گاز پکیج دیواری و نشت گاز می تواند منجر به آسیب های جانی و مالی شود. اگر مشکل نشت گاز به سرعت حل نشود می تواند باعث گاز گرفتگی و انفجار شود.
به منظور عیب یابی و برطرف کردن مشکل انتشار بوی گاز، لوله و اتصالات گاز در کف پکیج دیواری را بررسی نمایید و در صورت وجود نشتی در لوله های گاز، مشکل را برطرف کنید.
در مواقعی در اطراف پکیج بوی دود استشمام می شود. در این حالت از نصب صحیح دودکش اطمینان حاصل کنید. در صورتی که تمام استاندارد های لازم برای نصب دودکش پکیج دیواری رعایت شده است، ممکن است انتشار بوی دود به علت گرفتگی دودکش و مسدود شدن مسیر خروج دود باعث تجمع دود و عدم خروج دود شده است. در این حالت باید به تمیز کردن و رفع انسداد دودکش پرداخت.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های تاسیسات مانند: آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش نصب پکیج ، آموزش لوله کشی ساختمان و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.