دزدگیر اماکن به چه صورت عمل می کند؟

دسته بندی‌ها

یکی از انواع محصولات حفاظتی بکار رفته در ساختمان‌ها دزدگیر‌های اماکن است. دزدگیر یا سیستم اعلان سرقت دستگاهی است که به محض گذر افراد از یک حریم خصوصی که با خط تحریک باز و خط تحریک بسته تعیین می‌شود، با صدا اعلام سرقت می‌کند. برای امنیت منزل و محل کار و پیشگیری از وقوع سرقت بهترین‌ گزینه‌ می‌تواند دزدگیر اماکن باشد. عملکرد دزدگیر اماکن بدین صورت است که با استفاده از سنسور‌های مادون قرمز یا هر گونه سنسور دیگر خود شرایط خطر را تشخیص داده و آژیر خطر را به صدا در می‌آورد. بهترین مکان‌ها جهت نصب حسگرهای دزدگیر را می‌توانید مکان‌های پر رفت و آمد مانند ورودی ساختمان، راه‌پل‌ها، راهرو‌ها و بالکن انتخاب کنید.

 دزدگیر اماکن چیست؟

در ساختمان‌های مسکونی و یا تجاری – اداری امنیت مهمترین مسئله ساکنان ساختمان است. برخی از ساختمان‌ها روش‌های مختلفی را جهت پیشگیری از سرقت و اعمال مجرمانه به کار می‌گیرند. معمولا دوربین مداربسته و دزدگیر اماکن از جمله این دستگاه‌ها هستند، در این میان دزدگیر اماکن به علت هشدار با آژیری کاربرد و امنیت بیشتری دارد. تمام مدل‌های دزدگیر اماکن با وجود تفاوت در شکل ظاهری و مدل‌، عملکرد و ساختار تقریبا یکسانی دارند. دزدگیرها از سنسورهای آشکارساز حرکتی یا چشمی دزدگیر یا مگنت‌های درب و پنجره بهره می‌برند. هر گونه حرکت در محدده تشخیص سنسور را چشمی‌ها تشخیص می‌دهند و به دستگاه اصلی دزگیر اعلام می‌کنند، هشدار به دو روش یعنی آژیر در محل و تماس روی تلفن همراه اعلام می‌شود. ارتباط دستگاه‌های دزدگیر با سنسورها عموما از طریق ارتباطات سیمی و یا بی‌سیم صورت می‌گیرد.

دزدگیرهای اماکن در ابتدای ورود خود به بازار تنها با ایجاد صدا در محل وقوع حادثه می‌توانستند اعلام خطر کنند. اما پیشرفت توسعه فناوری به دستگاه‌های دزدگیر هم نفوذ کرد و در حال حاضر دزدگیرها می‌توانند از طریق تلفن متصل به دستگاه، با شماره تماس‌های ذخیره شده تماس گرفته و موقعیت خطر را اعلام کنند. نسل جدید دزدگیرهای اماکن از امکاناتی چون ارسال پیامک خطر به تلفن همراه و همچنین اتصال به وای فای برخوردارند، با این وجود صاحبان دزدگیر می‌توانند از راه دور نیز تنظیمات مورد نظر دستگاه خود را کنترل نمایند. در بازار ایران می‌توان دزدگیرهای اماکن را در مدل‌های متنوع با کیفیت‌های مختلف تهیه نمود. اما باید در نظر داشت با توجه به نیاز و میزان امنیتی که مد نظرمان است می‌توانیم دزدگیر مناسبی را انتخاب کنیم، زیرا با اینکه سیستم عملکردی همه مدل‌ها تقریبا یکسان است اما کیفیت و دقت عملکردی متغیر دارند. اغلب دزدگیرهای استاندارد دارای ساختار مشترکی شامل، کلید معمولی یا سوئیچ آلفا، یک مدار باز و یک مدار بسته، کلید کنترل از راه دور، مدار آژیر، قفل رمزی، مدار شارژ باتری و انواع حسگرها و نیز تلفن کننده خودکار هستند.

 

معرفی قسمت‌های مختلف دزدگیر اماکن

امروزه اکثر سیستم های دزدگیر امنیتی به صورت بی سیم هستند و برای نصب دزدگیر اماکن نیازی به تلفن ثابت یا برق نیست. در اینجا خلاصه‌ای از ویژگی‌های مشترک هشدار دهنده‌های امنیتی آورده شده است.

کنترل پنل یا هاب

کنترل پنل قلب یک سیستم دزدگیر است. از سیگنال‌های رادیویی برای برقراری ارتباط با سنسورهای امنیتی، شما و مرکز مانیتورینگ استفاده می‌کند. اکثر پنل‌ها از صفحه کلید داخلی یا روش دیگری برای روشن شدن و خاموش‌ کردن آلارم در سیستم بهره می‌برند. کنسول اصلی یا کنترل پنل دزدگیر، با یک قطعه زنگ‌دار نصب شده ارتباط برقرار می‌کند، هنگام شکسته شدن حسگر امنیتی صداهای آژیر ایجاد می‌کند، یا مستقیماً از طریق تماس تلفنی و یا پیامک به کاربران اطلاع می‌دهد. به طور کلی، پنل دارای یک صفحه لمسی برای عملکرد بصری کاربر و LCD برای برنامه نویسی و تعامل آسان است. برای روشن و خاموش کردن آلارم سیستم به کدهای عبوری احتیاج دارد و می‌توانید سیستم را متناسب با کاربردهای مختلف تنظیم کنید. افزودن و حذف عملکرد سنسور را می‌توان از طریق عملکرد صفحه کلید انجام داد.

صفحه کلید

صفحه کلید روشی برای روشن کردن و خاموش‌ کردن آلارم سیستم است. اغلب یک صفحه کلید بر روی پنل سیستم دزدگیر تعبیه شده است. با استفاده از یک سیستم هوشمند بی‌سیم نیز می‌توانید از تلفن همراه خود برای مدیریت زنگ هشدار نیز استفاده کنید.

باتری دزدگیر

در سیستم جعبه دزدگیر معمولا یک باتری ۱۲ ولتی اسیدی تعبیه شده است تا در صورت قطع شدن برق یا هرگونه خرابکاری احتمالی در سیم‌های برق، این باتری بتواند از خاموش شدن سیستم در 48 ساعت جلوگیری کند.

آژیرهای با دسیبل بالا

در حالی که فناوری‌های بی‌سیم امروزی روش‌های پیچیده‌ای را برای ترساندن سارقین ارائه می‌دهند، اما چیزی بهتر از یک زنگ هشدار شما و همسایگان خود را از خطر احتمالی آگاه نمی‌سازد. همه سیستم‌های دزدگیر اماکن آژیر داخلی دارند. بیشتر آن‌ها در پنل هستند و بسیاری دیگر نیز امکان افزودن آژیر خارجی را دارند. اکثر افرادی که از دزدگیر استفاده می‌کنند تمایل دارند صدای آژیر به مراتب بلند باشد، این صدای قوی در هنگام خطر می‌تواند عامل ترس و دور کننده سارقین باشد. به طور کلی، آژیرهای دزدگیر صدایی در حدود 80 تا 115 دسی بل منتشر می‌کنند. معمولا بلندگو دزدگیرها در یک جعبه فلزی و محکم که جلوی آن باز است قرار می‌گیرد و آن را جلوی ساختمان به طوری که دسترسی به آن سخت باشد نصب می‌کنند. از آن جایی که احتمال دارد سیم‌های بلندگو توسط سارقین قطع شود بنابراین بهتر است، جهت بالا بردن امنیت بلند‌گو، سیم‌‌کشی آن را به صورت توکار انجام داد، یا از چند بلندگو به شکل موازی استفاده کرد. البته در دزگیرهای جدید سیستم بلندگو به شکل بی‌سیم طراحی شده و احتمال خطر قعطی سیم صفر شده است. مدارهای بلندگو شامل مدارهای ایجاد پالس و مدار امپلی فایر است.

جعبه دزدگیر

یک جعبه آهنی به طول ۳۰ سانتیمتر و عرض ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۰ سانتیمتر نگهدارنده مدار اصلی دستگاه دزدگیر است، این جعبه ایمنی دزدگیر را تامین می‌کند. اگر سیم‌کشی دزدگیر توکار باشد، ایمنی بیشتری ایجاد می‌شود، سیم‌های دستگاه از سوراخ تعبیه شده بروی در جعبه خارج می‌شوند این سیم‌ها روکشی همچون لوله پلاستیکی دارند تا امنیت بیشتری داشته باشد.

تابلوی حیاط و برچسب‌ها

تابلوهایی با رنگ روشن که سیستم امنیتی خانه شما را تبلیغ می‌کنند تجهیزات استاندارد و اولین خط دفاعی شما هستند. بسیاری از سارقین با دیدن آنها حتی وارد مکان شما نمی‌شوند.

انواع سنسورها در دزدگیرهای اماکن

این دستگاه‌های پلاستیکی مجهز به باتری، در ارتفاع بالاتری قرار دارند تا تمام قسمت‌هایی که افراد ممکن است از أنجا عبور کنند را پوشش دهند. این حسگرهای دزدگیر عمدتاً از فناوری به نام مادون قرمز استفاده می کنند که با احساس گرمای بدن حرکت را تشخیص می‌دهند.

سنسورهای تماسی

این سنسور‌ها دستگاه‌های کوچک، پلاستیکی، باتری‌دار متشکل از یک سنسور و یک آهنربا هستند. حسگر را روی یک قسمت از درب یا پنجره و آهنربا را روی قسمت دیگر قرار می‌دهند. با باز شدن درب یا پنجره، تماس بین آن‌ها از بین می‌رود و سیگنالی به پنل ارسال می‌شود.

سنسورهای مادون قرمز

چشم الکترونیکی دزدگیر اماکن یا سنسور مادون قرمز (pir)، از اجزا اصلی دزدگیر‌ها محسوب می‌شوند. سیستم تشخیص این سنسورها براساس تشخیص گرمای بدن در محیط تحت پوشش، فعال می‌شود. به این صورت که سنسورها جسمی را که در محیط منتشر کننده گرما است را با امواج مادون قرمز تشخیص داده و به عنوان خطر در نظر می‌گیرند و سیستم اعلام سرقت در آن‌ها فعال می‌شود.

سنسور دزدگیر امواج مادون قرمز را به شکل پرده‌ای ساتع می‌کند، این پرده‌ها به صورت یکی در میان بارهای مثبت و منفی هستند. در صورت ورود و حرکت افراد در محیط، اغتشاشی در این پرده‌ها بوجود می‌آید و با ارتباط بارهای مثبت و منفی به یکدیگر، سنسور مادون قرمز تحریک شده و اعلام خطر می‌کند. تنظیمات چشمی دزدگیر باید بطور دقیق و توسط افراد متخصص انجام شود تا از بوجود آمدن هرگونه آژیر مزاحم و اشتباه جلوگیری شود. همچنین حساسیت سنسورها با استفاده از جامپر چشمی دزدگیر یا همان پین‌های داخل چشمی قابل تنظیم هستند. دزدگیرهای مادون قرمز به دوصورت سیمی و بی‌سیم در بازار موجود هستند.

سنسورهای وزنی

هنگامی که در منزل خود حیوان خانگی نگه‌داری می‌کنید، احتمال اینکه سنسورهای حرکتی دزدگیر به اشتباه اعلام خطر کنند زیاد می‌شود. زیرا شما نمی‌توانید از رفت و آمد زیاد حیوان خود جلوگیری کنید. بهترین راه‌حل برای جلوگیری از اشتباه، بکار بردن سنسورهای وزنی دزدگیر است. این سنسورها محدوده وزن خاصی را در نظر نمی‌گیرند. هنگامی که از سنسور امواج مادون قرمز برای سنجش میزان گرما ساطع شد، پس از برخورد با جاندار متحرک مجددا به سنسور بازمی‌گردد، سپس سنسور وزنی پس از بررسی حرکت جاندار قادر است حجم و وزن آن را تعیین ‌کند. در صورتی که وزن را بیشتر از محدوده از پیش تعیین شده باشد، اعلام خطر می‌کند و در صورت کم‌تر بودن وزن واکنشی نشان نمی‌دهد. معمولا محدوده وزن برای حیوانات خانگی زیر 18 تا 24 کیلوگرم در نظر گرفته می‌شود. باید در نظر داشته باشید که چشمی‌های وزنی فضای باز و منزل با یکدیگر متفاوت‌ هستند، چشمی‌های داخل منزل را اگر در فضای باز نصب کنید باید منتظر خطاهای زیاد دستگاه نیز باشید.

سنسورهای ماکروویو

سنسورهای دیگری همچون، چشمی ماکروویو و بیم‌خطی و فراصوت نیز وجود دارند که عملکردشان با دو چشمی قبل متفاوت است. سنسور ماکروویو دزدگیر اماکن ابتدا اموج از چشمی به محیط ارسال می‌شود با برگشت این امواج و بررسی آن، سنسور تصویر کلی محیط را تشخیص می‌دهد، هر زمان که در این تصویر تغییری ایجاد شد به منزله ورود افراد غیر مجاز تلقی می‌کند و اخطار می‌دهد. این نوع چشمی‌ها منطقه وسیعی را پوشش می‌دهند.

سنسورهای بیم خطی

سنسور بیم خطی دزدگیر با استفاده از لیزر عمل می‌کند، و بوسیله خطوط نامرئی حرکت را تتشخیص می‌دهد. معمولا سه الی چهار خط لیزر به صورت ستونی از سنسور ساتع می‌شود، هنگامی که انسان از این خطوط عبور کند سه خط لیزر قطع می‌شود، اما با عبور حیوانات نهایتا تا دو خط قطع می‌شود، بدین صورت نیز می‌تواند حرکت انسان از حیوانات را تشخیص بدهند.

سنسورهای فراصوت

نوع دیگری از سنسورها، سنسور فراصوت یا اولتراسوند نیز در بازار موجود است. این سنسورها حساس به صدای محیط هستند. عملکردشان وابسته به ارسال امواج و دریافت آن‌ها است. کوچکترین صدا نظیر چرخیدن کلید داخل قفل و یا هر گونه تلاش برای ورود به منزل این سنسورهای فراصوت نسبت به صدا حساس شده و آن را تشخیص می‌دهند و اعلام خطر می‌کنند.

به طور کلی سنسورهای دزدگیر در هر مدل خود از نظر محل نصب نیز متفاوت هستند، سنسورهای فضای باز و سنسورهای فضای. انتخاب صحیح هرکدام از این سنسورها با توجه به محیط و نیاز افراد در داشتن یک دزدگیر حرفه‌ای بسیار مهم است.

آژیر خطر چگونه کار می کند؟

نظارت بر نقاط احتمالی ورود و نفوذ با سنسورهایی که با یک کنترل پنل ارتباط برقرار می‌کنند و انتقال سیگنال هشدار هنگام تشخیص نفوذ غیرقانونی، این مفهوم اساسی تئوری سیستم‌های دزدگیر است. سنسورها به طور معمول در درها و پنجره‌ها نصب می‌شوند که در معرض نفوذهای بالقوه قرار دارند یا مکان‌هایی هستند که به راحتی قابل دسترسی هستند. این سنسورها از محافظ نامرئی تشکیل می‌شوند. حسگرهای حرکتی برای محافظت از فضاهای باز و بسته در فضایی بالاتر و غیر قابل دسترس نصب می‌شوند.

بنابراین اگر کسی باعث شد سیستم دزدگیر احساس خطر کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ بلافاصله، سنسورهای با پنل ارتباط برقرار می‌کنند، صدای آژیر خطر بلند می‌شود و در برخی از سیستم‌ها نیز پیامکی را به تلفن همراه کاربر ارسال می‌کند. بسته به سیستم، برنامه و تنظیمات تلفن همراه، یک اعلان ایمیل، یک اعلان متنی یا یک اعلان در داخل برنامه دریافت می‌کنیم. از آنجا، ما یا تصاویر مستقیم جریانات محیط برای ما پخش می شود یا از صدای دو طرفه دوربین خود برای مکالمه با هر کسی که جلوی دوربین است می‌توانیم استفاده می‌کنیم. اگر متوجه شویم که سارقی در محیط است با پلیس تماس می‌گیریم.

هر چند صدای آژیر عاملی بازدارنده از وقوع سرقت می‌باشد، اما با این حال صرفا پخش آژیر در محیط کارساز نیست. در دزدگیرهای پیشرفته‌تر و امروزی امکان پخش فیلم از محیط برای کاربران نیز وجود فراهم شده است، بنابراین صاحب‌خانه بهتر می‌تواند اتفاقات محیط را بررسی کند و نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهد. حتی امکان مکالمه دو طرفه نیز در برخی از مدل‌های دزدگیر وجود دارد. همه این قابلیت‌ها در یک خانه هوشمند ضریب امنیتی را بالا برده به ما اجازه می‌دهد تا هر کجا که هستیم، بتوانیم از محل زندگی و کار خود بیشترین مراقبت را داشته باشیم.

مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب جک برقی ، آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش نصب دزدگیر اماکن ، آموزش ساخت تابلو روان ، آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای ، آموزش نصب آیفون تصویری و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر