نحوه رسوب زدایی پکیج دیواری
نحوه رسوب زدایی پکیج دیواری : پکیج دیواری وظیفه تولید و توزیع آب گرم در محل را بر عهده دارد. به دلیل کارایی و کاربرد زیاد و همچنین هزینه بالایی که دارد، این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید برای نگهداری هرچه بهتر از آن ، آگاهی داشته باشیم و دقت کنیم. یکی از دردسرهایی که طی سهل انگاری ها یا بر اساس عمر دستگاه و منطقه ای که از آن دستگاه استفاده می شود ، ممکن است رخ دهد، ته نشین شدن رسوبات داخل پکیج است. اگر به شغل تعمیرات پکیج علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج مجتمع فن و کار این رشته را بصورت کامل یاد بگیرید.
سختی بالای آب و املاح و ترکیباتی که ته نشین می شوند، لوله کشی غلط، لوله های نا مناسب نیز باعث می شود یک پکیج دیواری جرم بگیرد. در واقع اگر بخواهیم بصورت علمی مسئله را بررسی کنیم، گفته می شود زمانی که ترکیبات کلسیم، منیزیم، سدیم و دیگر املاح آب، با مولکول های فلزی لوله یا مبدل واکنش نشان می دهند، رسوب تشکیل شده و ته نشین می شود و انسداد لوله ها ایجاد می گردد.
تشکیل رسوب در پکیج مشکلاتی مانند خاموش شدن یا روشن نشدن پکیج، کم شدن فشار آّب گرم در حمام و آشپزخانه، روشن شدن پکیج و گرم نشدن آب، گرم شدن آّب در زمان طولانی تر، گرم نشدن شوفاژ و رادیاتور، صدا دادن پکیج، بالا رفتن بی دلیل فشار و بارسنج پکیج و … ، را نمایان می کند.
تا اینجا با دلایل رسوبی شدن پکیج آشنا شدید. زمان آن رسیده است که کار رسوب زدایی را انجام دهید. البته انجام این کار متخصص خود را می طلبد اما اگر شما کسی هستید که تمایل دارید در مورد جزئیات انجام رسوب زدایی پکیج دیواری، بخوانید و مطلع شوید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
برای جرم گیری و رسوب زدایی، دو روش سنتی و مدرن وجود دارد. در ابتدا مراحل روش سنتی و سپس روش مدرن را خواهید دید.
روش سنتی – با استفاده از مواد جرم گیر
موادی که برای رسوب زدایی استفاده می شوند، اسیدی هستند و برای استفاده از آن ها باید حتما نکات زیر رعایت شود تا صدمه و آسیب به کسی نرسد:
- حتما از ماسک و دستکش و عینک در حین انجام کار استفاده کنید.
- مواظب باشید تا در زمان رسوب زدایی، اسید بر روی بدن و لباستان پاشیده نشود.
- در صورتی که پوست دست یا بدنتان با اسید تماس پیدا کرد، فورا آن را بشویید.
- برای جلوگیری از خسارت به کاشی و سرامیک، روی آن ها محافظ قرار دهید.
- تا جایی که ممکن است در زمانی این کار را انجام دهید که کودکان و سالمندان در خانه نباشند.
- به علت بوی بد اسید، اگر این کار را در فضای باز مثل حیاط، یا نزدیک پنجره انجام دهید.
مراحل رسوب زدایی پکیج دیواری به روش سنتی و با استفاده از مواد اسیدشویی
- ابتدا باید برق پکیج را قطع کرده و بعد کاور آن را باز کنید.
- در این مرحله باید آب دستگاه تخلیه شود. اول باید شیر ورودی آب سرد پکیج را ببندید. بعد شیر پرکن پکیج را در جهت خلاف عقربه های ساعت چرخانده و در مرحله نهایی، شیر آب گرم شیلنگ دستشویی را باز کنید تا آب تخلیه شود. اگر هنگام تخلیه آّب سیستم ، آب رنگی باشد ، سیستم باید شستشو داده شود تا آب شفاف شود. نشانه لجن و رسوب این است که آب رنگی باشد:
- خاکستری کثیف ، این طبیعی است.
- سیاه کثیف ، نشانه برخی از لجن ها در سیستم است.
- زنگ زده ، نشانه ای از رسوب در سیستم است.
- مبدل پکیج را باز کنید. این مبدل توسط دو پیج آلن به بلوک ها متصل است.
- در مرحله چهارم باید مبدل توسط اسید یا جوهر نمک صنعتی و یا از طریق اسیدشویی ، شستشو داده شود. برای رسوب زدایی سیستم از رسوب زدایی ملایم استفاده کنید ، رسوب گیرهای شدیدتر می توانند منجر به خوردگی و نشتی در سیستم های قدیمی یا سیستمی که در حال حاضر مخدوش است ، شود. مبدل را حرارت دهید و باضربه چکش و فشار آّب سعی کنید رسوبات را بیرون بکشید.
- بعد از باز کردن مبدل و تخلیه آّب درون آن، از یک سمت آن، جوهر نمک و اسید را داخل مبدل می ریزیم و بعد از 15 دقیقه با فشار آب می شوییم . اگر از دو طرف مواد داخل آن بریزیم، ممکن است گرفتگی بیشتر شود.
- ممکن است با انجام مرحله بالا، همچنان رسوب داخل مبدل وجود داشته باشد. در این حالت بهتر آن را روی حرارت قرار دهید و شعله را زیاد کنید. وقتی مبدل داغ شد با استفاده از چکش و آچار،به آن جند ضربه محکم بزنید. و در نهایت با فشار آّب بشویید.
- زمانی که مبدل کاملا از رسوبات تخلیه شد، دوباره آن را نصب کنید. در اینجا ممکن است اورینگ ها نیاز به تعویض داشته باشند.
- برای نصب مبدل ثانویه، دقت کنید جهت شیارهای روی مبدل باید سمت چپ باشد تا بسته شود.
- در مرحله نهایی، فشار دستگاه روی عدد 1.5 تنظیم شده و آن را روشن کنید.
روش مدرن پکیج دیواری – با استفاده از پمپ
در این روش شما نیازی به باز کردن پکیج ندارید. کار رسوب زدایی توسط یک پمپ اسید شویی انجام می شود و اسید وارد مبدل می شود. بعد از چند دقیقه تمام جرم ها و رسوبات داخل دستگاه، خارج شده و کار به پایان می رسد. هر دو مبدل اولیه و ثانویه را می توان به این روش شستشو داد و اسید شویی کرد.
مراحل کار به ترتیب زیر است:
- در ابتدا باید ورودی برق و گاز پکیج را قطع کنید.
- همانند روش قبل، شیر ورودی دستگاه را ببندید و شیر پرکن را باز کنید.
- برای تخلیه آب، باید شیر آّب گرم در جای دیگری، مثل دستشویی یا حمام، باز شود.
- پمپ مخصوص شستشو را درون تشت آب و اسید رقیق قرار دهید.
- یک سر پمپ را به ورودی مبدل و سر دیگر آن را به خروجی وصل کنید.
- 15 تا 20 دقیقه برای انجام کار و پاکسازی کامل در نظر بگیرید.
- در نهایت باید مبدل از پمپ جدا شده و با آب شستشو داده شود.
فواید رسوب زدایی پکیج دیواری
این که از کدام روش رسوب گیری استفاده شود کاملا به میزان رسوب و پکیج شما بستگی دارد. در مجموع رسوب زدایی بین 2 تا 5 ساعت، بسته به میزان و سختی رسوبات لوله ها، زمان می برد. اما کاملا ارزشش را دارد. زمانی که رسوب زدایی انجام شود:
- خرابی پکیج را به تعویق انداخته اید.
- هزینه تعمیر را برای کارهای دیگر ذخیره کرده اید.
- شوفاژها گرم تر می شوند و آب گرم تری دارید.
- راندمان دستگاه شما بالا رفته است و بسیار بهتر از قبل کار میکند.
- فشار آب گرم بالا رفته است. پس دیگر لازم نیست تا گرم شدن آب در حمام، مقدار زیادی آّب سرد به هدر برود.
توصیه کارشناسان این است که پکیج ها باید بصورت مرتب رسوب زدایی شوند. برای پکیج های نو که تازه نصب شده اند، حتما یک سال بعد باید عمل رسوب زدایی برایشان انجام شود. بعد از آن، هر ده ماه تا 1 سال باید مجددا تکرار شود. برای پکیج های که سال ها از کارکرد آن ها می گذرد، بهتر است رسوب گیری و جرم گیری در فاصله های کوتاه تری انجام شود. به علت اینکه با هر بار اسید شویی، لوله ها نازک تر می شوند و رسوب بیشتری می گیرند. البته همانطور که پیش تر گفته شد، نباید در اسیدشویی مبدل زیاده روی کرد، چون ممکن است نشتی به وجود بیاید.
برای یادگیری دوره های تاسیساتی مانند: آموزش نصب پکیج ، آموزش تعمیرات کولر گازی ، آموزش لوله کشی ساختمان مجتمع فن و کار با شماره های : 02191009433 – 02191009433 تماس بگیرید.