امروزه با توجه به رقابت بالایی که در کسب و کارهای مختلف وجود دارد افراد از روش های مختلفی برای جلب توجه مشتری و تبلیغات استفاده می کنند. حتماً تاکنون نام تابلوهای روان به گوشتان خورده است. تابلوهای روان امروزه یکی از مهم ترین و اصلی ترین ابزارهای تبلیغات تبدیل شده اند. در این مقاله قطعات تابلو روان را با هم بررسی می کنیم.
تابلو های روان همان نمایشگرهای الکترونیکی هستند که از آن ها به منظور تبلیغات و جلب توجه مشتریان استفاده می شود. از این تابلو ها برای معرفی محصولات داخل مغازه ها و اطلاعیه های تخفیف و غیره نیز استفاده می شود.
برای این نوع تابلوها از نام های مختلفی استفاده می شود از جمله تابلو دیجیتالی، تابلو روان، تابلو ال ای دی، تابلو متحرک و غیره. تابلو های روان بر اساس تعداد رنگ به سه دسته کلی تقسیم می شوند : تابلوهای روان تک رنگ، تابلو های روان هفت رنگ یا چند رنگ، و تابلوهای ال ای دی تمام رنگی. از دیگر تابلو های تبلیغاتی می توان به تابلو های برجسته، تابلو های پلکسی گلاس، تابلو های چلنیوم، تابلو های چلنیوم الماسی، تابلو های کامپوزیت، تابلو های نئون پلاستیک و غیره اشاره کرد.
تابلوهای روان ال ای دی تک رنگ، متون و تبلیغات را به صورت تک رنگ نمایش می دهند. برای مثال تمامی تصاویر و نوشته ها در آن به رنگ سبز، قرمز یا رنگ دیگر است. این در حالی است که تابلوهای روان چند رنگ می توانند تصاویر و متون مختلف را با رنگ های متفاوت نمایش دهد. مثلاً هر جمله را با یک رنگ نشان دهند یا یک جمله را با سه یا چهار رنگ مختلف نشان دهند. تابلو های ال ای دی تمام رنگی کامل ترین نوع نمایشگر ال ای دی هستند که به آن ها تلویزیون های شهری نیز گفته می شود و به عنوان نمایشگر در پارک ها و مکان های عمومی مورد استفاده قرار می گیرند.
اکنون می خواهیم بررسی کنیم که این تابلوهای تبلیغاتی حائز اهمیت از چه اجزا و قطعاتی تشکیل شده اند و چگونه کار می کنند؟ اگر در این رابطه سؤالاتی دارید و تمایل دارید که با قطعات تشکیل دهنده تابلو های روان آشنا شوید به خواندن این مطلب ادامه دهید.
فهرست مطالب :
برای ساختن یک تابلو روان ال ای به قطعات مختلفی نظیر ماژول ال ای دی، برد کنترلر تابلو، منبع تغذیه، فریم یا قاب تابلو، واشر آب بندی و غیره نیازمند هستیم.
ماژول های تابلو های روان از پیکسل هایی تشکیل شده اند. هر پیکسل در ماژول های تک رنگ دارای یک لامپ LED، در ماژول های دوآل دارای دو LED و در ماژول های فول کالر دارای چهار LED می باشد. اگر می خواهید تابلو روان تبلیغاتی شما کیفیت بهتری داشته باشد بهتر است پیکسل ها به همدیگر نزدیک تر باشند زیرا هر چه پیکسل ها به هم نزدیکتر شوند می توان پیکسل های بیشتری را روی تابلو جای داد و تصویر باکیفیت تر خواهد شد.
یکی دیگر از قطعات تابلو روان ماژول می باشد. در ابتدا برای ساختن یک تابلو روان ال ای دی به یک ماژول احتیاج خواهید داشت. ماژول ها قطعاتی هستند که سطح آن ها را لامپ های ال ای دی کوچک پوشانده است. این ماژول ها را باید مطابق با طرحی که قرار است به نمایش در بیاید به طور مرتب کنار هم قرار داد. هر زمان که یکی از ماژول ها دچار مشکل شود می توان آن را از تابلو جدا کرد و ماژول دیگری را جایگزین آن کرد.
برای ساخت تابلوهای روان تک رنگ از ماژول هایی استفاده می کنیم که روی نمایشگر فقط یک رنگ را نمایش می دهند اما ماژول های دیگری هم وجود دارند که دارای چند رنگ هستند. برای ساخت این ماژول ها از یک نوع ال ای دی استفاده نمی شود بلکه ال ای دی هایی با رنگ های مختلف در آن ها به کار برده می شود. در کنار این ها ماژول هایی هم وجود دارند که فول کالر یا هفت رنگ هستند و رنگ های سبز، قرمز و آبی را باهم ترکیب می کنند و نور هفت رنگ زیبایی به وجود می آورند.
ماژول تابلو روان ال ای دی مهم ترین قسمت سازنده تابلو است و کیفیت آن تعیین کننده کیفیت تابلو روان می باشد. هر ماژول وظیفه دارد که دستورات لازم را از برد کنترلر دریافت کند و با توجه به آن ها ال ای دی ها را روشن کند. با روشن شدن ال ای دی ها و منتشر شدن نور آن ها در زمان های مشخص متن یا تصویر مشخصی روی تابلو روان نقش می بندد.
کیفیت ماژول ال ای دی به عوامل مختلفی بستگی دارد نظیر نوع چیپ به کار رفته در ماژول، برد آدرس دهی ماژول، IC ماژول، جنس قاب پلاستیکی به کار رفته در ساخت ماژول و ماسک لامپ های ال ای دی. پایین بودن کیفیت هر یک از عوامل گفته شده باعث می شود که عمر مفید ماژول کاهش پیدا کند و احتمال خرابی تابلو روان افزایش پیدا کند.
منبع تغذیه یکی از قطعات حیاتی برای فعالیت تابلو روان می باشد به طوری که عملکرد سایر قطعات به منبع تغذیه بستگی دارد. منبع تغذیه تابلو روان وظیفه دارد ولتاژ متناوب را به ولتاژ مستقیم تبدیل کند و به این شکل جریان الکتریکی مورد نیاز برد کنترلر را تأمین کند. منبع تغذیه برق را به ماژول ها انتقال می دهد تا لامپ ها روشن شوند و ماژول ها شروع به کار کنند. منبع تغذیه را با نام پاور هم می شناسند. بیشتر اوقات برای منابع تغذیه از سوئیچینگ هایی استفاده می شود که دارای جریان برق زیادی هستند. جریان عبوری از تابلو روان باید بیشتر از 5 وات باشد تا ماژول ها درست کار کنند. در یک تابلو روان ال ای دی، هر تعدادی ماژول استفاده شده باشد به همان تعداد منبع تغذیه یا پاور هم احتیاج خواهیم داشت.
منبع تغذیه در مقایسه با سایر قطعات تشکیل دهنده تابلو روان بیشترین میزان خرابی را دارد زیرا با روشن شدن تابلو منبع تغذیه گرم می شود و با خاموش شدن آن منبع تغذیه غیرفعال شده و خنک می گردد. تکرار این عملیات به همراه نوسانات برق می تواند باعث به وجود آمدن مشکل در منبع تغذیه شود و خرابی منبع تغذیه باعث ایجاد اختلال در فعالیت تابلو روان گردد.
برای این که بتوانید از سوختن پاور یا منبع تغذیه جلوگیری کنید باید دقت کنید که بوی سوختگی به مشامتان نرسد. اگر به محض احساس بوی سوختگی تابلو را خاموش کنید ممکن است بتوانید از داغ کردن و سوختن پاور پیشگیری کنید.
دیگر قطعات تابلو روان برد کنترلر محسوب می شود. در ساخت تابلو روان نوعی میکروکنترلر به کار برده می شود که به آن برد کنترل تابلو می گویند. در انتخاب برد کنترلر باید به مسائلی از قبیل رنگ ماژول ال ای دی (تک رنگ یا تمام رنگ بودن ماژول ال ای دی) که برای ساخت تابلو روان مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین سایز تابلو روان توجه کرد. هر کنترلر بسته به نوع طراحی خود می تواند از تعداد خاصی از ماژول ها پشتیبانی کند و خروجی (یعنی قابلیت پخش تصاویر) متفاوتی خواهد داشت.
در تابلو سازی به مسیر ارتباطی بین برد کنترلر و ماژول ها هاب گفته می شود. اگر برد کنترلر از نوع بدون طیف باشد هاب یا مسیر ارتباطی روی خود برد است اما اگر برد کنترلر از نوع طیف دار باشد هاب به صورت جداگانه بر روی کارت کنترل بسته می شود و ارتباط بین برد کنترل و ماژول ها را برقرار می کند.
از واشر های آب بندی در تابلوهای روان ضد آب استفاده می شود تا مانع از نفوذ آب به داخل تابلو گردد. البته در تمام تابلوهای روان ضدآب از ماژول آب بندی استفاده نمی شود زیرا بسیاری از سازندگان تابلوهای روان ضدآب شکاف میان تابلو و ماژول ها را با نوعی چسب خاص پر می کنند تا مانع از ورود آب به داخل تابلو روان شوند.ز مینه
فنی پایتخت یکی از برترین آمو.زشگاه های کشور در زمینه آموزش ساخت تابلو روان ، آموزش نصب اعلام حریق ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش نصب جک برقی ، آموزش نصب کرکره برقی ، آموزش نصب دزدگیر اماکن و … با ارائه مدرک فنی و حرفه ای محسوب می شود.