بازار کار تعمیرات لپ تاپ به همراه سرمایه مورد نیاز
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی های به کار برده شده در انواع لپ تاپ، تمایل افراد به استفاده از لپ تاپ ها بیشتر شده است. بزرگترین مزیت لپ تاپ قابل حمل بودن آن است و همین باعث شده است که مردم ترجیح دهند به جای استفاده از کامپیوترهای شخصی بزرگ که در تمام طول روز در دسترس آن ها نیست از انواع لپ تاپ استفاده کنند. در گذشته باتری لپ تاپ ها به اندازه لپ تاپ های امروزی قدرتمند نبود و میزان نگهداری شارژ آن ها کمتر بود اما امروزه در داخل لپ تاپ ها از باتری های پر قدرتی استفاده می شود که برای چندین ساعت می تواند دستگاه را روشن نگه دارد.
در نتیجه لپ تاپ های امروزی بسیار کاربردی تر از گذشته هستند و شاید همین مسئله یکی از دلایل گسترش استفاده از لپ تاپ باشد.هر چقدر که لپ تاپ ها پیشرفته تر می شوند وزن آن ها کمتر و استفاده از آن ها سودمندتر می شود. استفاده از لپ تاپ نه تنها در جهان بلکه در ایران نیز گسترش چشمگیری داشته است.
با وجود این که لپ تاپ ها سیستم هایی هوشمند و سرشار از قابلیت های مختلف هستند ممکن است مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری دچار اختلال و مشکل بشوند. به خاطر این که لپ تاپ ها ساختاری پیچیده دارند فقط افراد آموزش دیده و متخصص قادر به عیب یابی و تعمیر آن ها هستند. به این ترتیب لازم جامعه به افرادی که در زمینه تعمیرات لپ تاپ آموزش ببینند و مهارت های لازم را کسب کنند نیاز دارد.
در ادامه به بررسی کامل شغل فنی تعمیرات لپ تاپ می پردازیم و بازار کار این شغل، میزان درآمد یک تعمیرکار لپ تاپ و سرمایه مورد نیاز او برای شروع به کار را بررسی می کنیم. پس از خواندن این مطلب اطلاعات لازم را در رابطه با شغل تعمیرات لپ تاپ بدست می آورید و می توانید برای انتخاب این شغل بهتر تصمیم گیری کنید.
چگونه می توانیم یک تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ شویم؟
معمولاً کسانی که شغلشان تعمیرات لپ تاپ است تعمیرات انواع کامپیوترهای خانگی را نیز انجام می دهند از این رو برای این که فردی بتواند وارد بازار کار شود و پاسخگوی درخواست های مشتریان خود باشد باید هم بر ساختار کامپیوتر های خانگی و هم ساختار لپ تاپ های مختلف تسلط کافی داشته باشد.
برای این که ی فرد عادی بتواند مهارت های لازم را کسب کند باید در دوره های آموزش تعمیرات لپ تاپ شرکت کند. در طی این دوره ها فرد با انواع قطعات به کار برده شده در داخل کامپیوتر و لپ تاپ آشنا می شود و نقش و محل قرار گیری هر یک از این قطعات را یاد می گیرد. یک کار آموز در داخل کلاس های تخصصی می آموزد که چگونه قطعات مختلف را باز کند و قطعه سالم دیگری را جایگزین آن کند بنابراین، کارآموز بر لحیم کاری، مونتاژ و دمونتاژ تسلط پیدا می کند.
یکی دیگر از مهارت های مهمی که یک تعمیرکار لپ تاپ باید داشته باشد توانایی تست قطعات و تشخیص مشکل آن ها است. تعمیرکار باید بر این امور مسلط باشد و مشکل لپ تاپ را در کمترین زمان ممکن تشخیص دهد و نسبت به تعمیر دستگاه اقدام کند.
کلاس های عملی بخش اعظمی از دوره های تخصصی تعمیرات لپ تاپ را تشکیل می دهند زیرا تسلط عملی و کسب تجربه در مشاغل فنی اهمیت بسیار زیادی دارد. برای گذراندن دوره تخصصی تعمیرات لپ تاپ نیاز به داشتن مدرک تحصیلی نیست اما کسانی که در رشته الکترونیک تحصیل کرده اند به علت این که با مدارها و قطعات الکترونیکی آشنا هستند بهتر و راحت تر مباحث را می آموزند.
به طور کلی تعمیرات کامپیوتر و لپ تاپ به دو بخش تعمیرات نرم افزاری و تعمیرات سخت افزاری تقسیم می شوند. یک تعمیرکار حرفه ای باید بتواند از پس انواع مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری بر بیاید و مشتری های خود را از دست ندهد. رایج ترین مشکلات سخت افزاری لپ تاپ عبارتند از روشن نشدن لپ تاپ، داغ کردن بیش از اندازه باتری، زود خالی شدن باتری، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و غیره. رایج ترین مشکلات نرم افزاری لپ تاپ عبارتند از ویروسی شدن لپ تاپ، وجود بد افزار در داخل لپ تاپ، فراموش کردن رمز عبور، کند شدن فعالیت سیستم و موارد این چنینی.
بازار کار و درآمد شغل تعمیرات لپ تاپ
همان طور که قبلاً گفته شد استفاده از لپ تاپ در ایران به شدت افزایش یافته است و بیشتر اشخاص و حتی ادارات لپ تاپ ها را جایگزین کامپیوتر های قدیمی کرده اند. همین مسئله باعث شده است که بازار کار تعمیرکاران لپ تاپ رونق بیشتری پیدا کند. از طرف دیگر در گذشته افراد در سنین بالاتر نسبت به تهیه کامپیوتر یا لپ تاپ اقدام می کردند اما امروزه نوجوانان و حتی برخی از کودکان برای تحصیل و سرگرمی از لپ تاپ و کامپیوتر استفاده می کنند. بدیهی است هر چه تعداد کاربران این دستگاه ها بیشتر شود نیاز به تعمیرکار متخصص برای تعمیر آن ها نیز بیشتر می شود.
یکی دیگر از عواملی که باعث شده است شغل تعمیرات لپ تاپ از درآمد و بازار کار خوبی برخوردار باشد وجود تحریم ها، بالا رفتن قیمت دلار و افزایش قیمت لپ تاپ است. در گذشته زمانی که لپ تاپ دچار مشکل میشد یا باتری به اندازه کافی شارژ نگه نمی داشت فرد می توانست یک لپ تاپ جدیدتر با قابلیت های بیشتر خریداری کند اما در شرایط کنونی بیشتر افراد ترجیح می دهند که لپ تاپ خود را تعمیر کنند و به استفاده از دستگاه خود ادامه دهند. با وجود این که تعمیرات لپ تاپ جزو مشاغل پردرآمد و پر رونق به شمار می رود، شما باید دقت کنید که این شغل در شهر شما اشباع نشده باشد. معمولاً رونق این شغل در شهرهای بزرگ و پر جمعیت بیشتر است.
عوامل مختلفی می توانند بر میزان درآمد شما تأثیر بگذارند برای مثال یکی از اصلی ترین فاکتور هایی که موجب جلب رضایت مشتریان شما می شود داشتن مهارت و توانایی تشخیص بالاست. شما باید بتوانید مشکل لپ تاپ را درست تشخیص بدهید تا مشتری مجبور به هزینه پرداخت اضافی جهت تعمیر مجدد لپ تاپ نشود.
نکته دیگر داشتن سرعت عمل بالا است زیرا مشتریان شما به لپ تاپ خود وابسته هستند و بسیاری از کارهای خود را با لپ تاپ انجام می دهند در نتیجه توقع دارند که تعمیرکار در کوتاهترین زمان ممکن مشکل دستگاه آن ها را حل کند. عامل دیگری که موجب افزایش تعداد مشتریان و درآمد شما می شود تبلیغات درست است. شما می توانید در سایت هایی نظیر دیوار آگهی ایجاد کنید و انواع خدماتی که ارائه می دهید را مطرح کنید.
چاپ تراکت، انجام تبلیغات در شبکه های مجازی نظیر اینستاگرام و تلگرام و استفاده از تابلوهای تبلیغاتی از دیگر روش های انجام تبلیغات هستند. به طور کلی اگر بخواهیم حدود درآمد یک تعمیرکار لپ تاپ را تعیین کنیم می توانیم بگوییم که یک تعمیرکار می تواند از طریق ارائه خدمات مختلف بین 10 الی 15 میلیون در ماه درآمد داشته باشد.
سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار چقدر است؟
پس از این که مدرک تخصصی خود را دریافت کردید باید نسبت به دریافت جواز کسب اقدام کنید. برای دریافت جواز باید بین 3 تا 4 میلیون هزینه کنید. پس از أخذ جواز کسب باید برای خود یک مغازه یا کارگاه اجاره کنید تا کارهای تعمیرات را در آن جا انجام دهید و مشتریان برای مطرح کردن مشکل لپ تاپ خود به آن محل مراجعه کنند. این که برای اجاره کردن مغازه به چه مقدار پول رهن نیاز دارید به محل قرار گرفتن مغازه بستگی دارد.
مبلغ قابل پرداخت برای رهن و اجاره مغازه های موجود در خیابان های پر رفت و آمد و شلوغ بیشتر است. برای شروع کار می توانید در یک محله معمولی مغازه را اجاره کنید تا علاوه بر پرداخت پول پیش کمتر کرایه ماهانه کمتری هم بپردازید و بعد از این که در کار خود پیشرفت کردید مغازه یا کارگاه خود را به محل بهتری انتقال دهید.
برای این که کار خود را به عنوان تعمیرکار لپ تاپ شروع کنید باید تمامی ابزارهای لازم را نیز تهیه کنید. بدون استفاده از ابزارها تشخیص صحیح مشکل قطعات و لپ تاپ بسیار سخت یا حتی غیر ممکن است. دستگاه هویه، هیتر، مولتی متر دیجیتالی، انواع پیچ گوشتی، کاتر، روغن لحیم، سیم چین، دم باریک و غیره از جمله ابزارهای لازم برای تعمیرات لپ تاپ هستند. برای تهیه قطعات الکترونیکی هم به مقداری سرمایه اولیه نیاز دارید تا زمانی که قطعه ای نیاز به تعویض دارد آن را جایگزین کنید و سپس هزینه قطعات را به همراه دستمزد خود از مشتری دریافت کنید.
مجتمع فن و کار برگزار کننده دوره های فنی مانند: آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات ظرفشویی و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.