آشنایی با قطعات تابلو روان

دسته بندی‌ها
آشنایی با تابلو روان

طی این مقاله، می خواهیم با اجزا و قطعات تابلو روان آشنا شویم، و کاربرد ه قطعه را بیاموزیم. اما قبل از آن، بهتر است نیم نگاهی به چیستی تابلو روان و کاربرد هایش نیز بیندازیم.

تابلو روان چیست؟ کاربرد آن چیست و در چه مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

هر کسی، که حداقل یک بار در خیابان های شهر قدم زده باشد، بی چون و چرا این تابلو ها را دیده است. این تابلو ها را بیشتر می توان بر سر در مغازه ها و فروشگاه ها مشاهده نمود. این تابلو ها، نور های رنگی پخش می کنند و نوشته های تعیین شده توسط صاحبانشان را به نمایش می گذارند. بزرگی و رنگی رنگی بودن صفحه و نوشته های نمایش داده شده بر روی این تابلو ها، سبب می شود مشتریان بیشتری به مغازه ها و فروشگاه ها جلب شوند. از این تابلو ها، داخل فروشگاه ها نیز استفاده می شود، فرضا در شرایطی که می خواهند تخفیف ها را اعلام نمایند، یا نوع خاصی از اجناس را تبلیغ نمایند، این تابلو ها به کمکشان می آیند.

امروزه، به علت تجمع و تراکم بسیار زیاد مغازه ها و فروشگاه ها، استفاده از این تابلو های روان الزامی شده است، چرا که در صورت عدم وجود این تابلو ها، مغازه یا فروشگاه شخص، بین انبوه مغازه ها و فروشگاه ها گم و ناپیدا خواهد شد، و درنتیجه مشتریان کمتری نیز خواهید داشت که امری ناخوشایند است.

تابلو روان، در واقع یک نمایشگر الکترونیکی است که کار را برای صاحبان مغازه ها و فروشگاه ها بسیار آسان کرده است. در گذشته، آنان مجبور بودند از بنر ها استفاده کنند. بنر ها، معایب بسیاری داشتند، از جمله اینکه به راحتی پس از مدتی خراب می شدند، یا به علت نور رنگشان از بین می رفت یا به علت باران و غیره، دچار پارگی و غیره می شدند. و مهم تر از همه، نوشته های روی آن ها را نمی شد تغییر داد، یعنی هر بار که شخص می خواست نوشته های جدیدی را به نمایش بگذارد باید بنر جدیدی تهیه می کرد که بسیار پر هزینه بود و نیز جای زیادی را اشغال می کرد.

بنابراین، می توان گفت با ظهور تابلو های روان، کار برای مغازه داران بسیار راحت تر شد. آن ها هر چند بار و هر موقع که می خواستند، می توانستند نوشته های نمایشگرشان را تغییر دهند، و نیازی به هزینه اضافه نبود. این باعث شد در مخارج آن ها صرفه جویی شود. و البته، به علت رنگی رنگی بودن، و نور ساطع کردن تابلو های روان، نظر مشتریان بیشتر از قبل جلب می شد و همین نیز یک مزیت بسیار بزرگ تابلو های روان است که باعث محبوبیت باور نکردنی آن ها شده است.

حال که کمی بیشتر از قبل درباره تابلو های روان و کاربرد آن ها می دانیم، وقت آن است به بررسی قطعات مختلف آن ها بپردازیم.

تابلو روان

قطعات تابلوی روان

ما در این بخش، لیستی از مهم ترین اجزای تابلو های روان ارائه می دهیم و سپس به بررسی جزئی و تک به تک آن ها می پردازیم تا درباره چیستی و نیز کاربرد آن ها بیشتر بیاموزیم.

  1. ماژول ال ای دی
  2. برد کنترلر تابلو
  3. منبع تغذیه
  4. فریم یا همان قاب تابلو
  5. واشر آب بندی

و غیره.

نخست، به بررسی اولین مورد می پردازیم یعنی ماژول ال ای دی.

ماژول تابلو روان

ماژول ال ای دی: چیستی و کاربرد آن در تابلو های روان

خوب است بدانید، اصلی ترین و مهم ترین بخش هر تابلو روان، همین ماژول ال ای دی می باشد. یعنی ابتدایی ترین موردی که شما برای ساخت یک تابلو روان به آن احتیاج دارید، ماژول ال ای دس است. چرا می گوییم ماژول مهم ترین بخش تابلو روان است؟ علت آن بسیار ساده است، چرا که در واقع، ماژول ال ای دی است که وظیفه نمایش نوشته ها و سایر موارد را به عهده دارد.

ماژول ها، در واقع صفحاتی هستند که سطح آن ها، از لامپ های ال ای دی کوچک پوشیده شده است. این لامپ ها هستند که پس از دریافت دستور مورد نظر از برد، روشن می شوند و نوشته ها را به نمایش می گذارند. هر یک از این ال ای دی ها، اگر خراب شود و یا بسوزد، می توان آن را جایگزین نمود. اکنون، فرصت خوبی است که به نکته ای دیگر درباره تابلو های روان اشاره نماییم. تابلو های روان انواع مختلفی دارند، نظیر تک رنگ، چند رنگ، هفت رنگ و غیره. بدیهی است که این ویژگی، کاملا وابسته به نوع ال ای دی های به کار برده شده در ماژول تابلو روان است. در برخی ماژول ها از ال ای دی های تک رنگ، فرضا سبز و یا قرمز استفاده می شود. در برخی از آن ها از چند رنگ ال ای دی استفاده می گردد و در برخی از آن ها، از همه رنگ ال ای دی استفاده به عمل می آید که حالتی هفت رنگ ایجاد می کند و زیبایی فوق العاده چشمگیری دارد.

ماژول ها در کیفیت های متفاوت تولید می شوند و به بازار عرضه می گردند. خوب است بدانید نزدیک به نود درصد کیفیت تابلو های روان، وابسته به ماژولشان می باشد. اگر ماژول از کیفیت خوبی بهره مند باشد، پس تابلوی روانش نیز از کیفیت خوبی برخوردار خواهد بود. نکته دیگری که خوب است بدانید، این است که هر ماژول، قسمت های متفاوتی دارد. ما در این بخش متن، برخی از این قسمت ها را نام می بریم، و توضیح مختصری درباره آن ها، ارائه می دهیم.

اجزای مختلف ماژول ال ای دی:

الف. رنگ ماژول

ب. دات پیچ

پ. ساختار پیکسلی

ت. چیپ ست

ث. هاب ارتباطی

و غیره

نخست، به بررسی مورد اول می پردازیم.

 

 رنگ ماژول

یکی از بخش های بسیار مهم یک ماژول و به تبع، تابلوی روان. برای انتخاب رنگ مورد نظر برای تابلوی روان، باید آگاهانه تصمیمی بگیرید، چرا که هر رنگی تاثیر بخصوص خود را در جلب مشتری دارد و بهتر است اول این نکات را بررسی نمایید و سپس به انتخاب رنگ بپردازید.

 دات پیچ

درواقع، دات پیچ با اینکه نقش اصلی در ماژول ندارد، اما بسیار مهم است. استفاده از دات پیچ باعث می شود فاصله بین پیکسل های موجود در تابلو روان کمتر شود و در نتیجه، تابلو از کیفیت بالاتری برخوردار باشد و در جلب مشتری، تاثیر بیشتری داشته باشد.

ساختار پیکسلی

درواقع، هر پیکسل، یک عدد چراغ ال ای دی می باشد، و رنگ آن نیز وابسته به رنگ ماژول است.

 چیپ ست

جزئی کوچکتر از ال دی دی، که باعث تولید نور می شود و با قرارگیری در ماژول باعث تقویت نور آن می گردد.

 هاب ارتباطی

این بخش، در واقع تعیین کنننده مسیر ارتباطی بین ماژول و برد کنترلر است. بدیهی است که این بخش نیز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است، چراکه ماژول برای نمایش دادن داده ها، نیاز دارد از برد کنترلر دستور مورد نظر را دریافت نماید.

وقت آن است به بررسی بخش بعدی تابلو روان بپردازیم:

برد کنترلر تابلو

این بخش، در واقع نوعی میکرو کنترلر می باشد. برد ها انواع مختلفی دارند و حین انتخاب یکی از آن ها برای تابلوی روان، نیاز است به موارد متعددی توجه شود. من جمله وضعیت رنگ ال ای دی ها، تمام رنگ بودن یا تک رنگ بودن آن ها، یا فرضا سایز و اندازه تابلوی روان، که یکی دیگر از فاکتور های پر اهمیت در انتخاب برد کنترلر می باشد. علت اینکه برد باید متناسب با تابلوی شما تهیه شود، این است که هر برد می تواند از تعداد خاصی ماژول پشتیبانی نماید، و اگر برد مناسب ماژول های شما نباشد در عملکرد تابلوی روانتان، اختلال ایجاد می گردد.

منبع تغذیه

این بخش نیز یکی از حیاتی ترین بخش های مورد نیاز برای تابلوی روان می باشد. وظیفه این بخش نسبتا ساده است. باید ولتاژ متناوب، از این بخش عبور کند و به ولتاژ مستقیم تبدیل گردد، سپس وارد برد کنترلر شود و تابلو را روشن نماید. نام دیگر منبع تغذیه، پاور می باشد. پاور نسبت به سایر بخش های تابلو دروان، بیشتر در معرض خرابی قرار دارد. علت این مسئله آن است که مدام با خاموش روشن شدن تابلو روان، این بخش سرد و گرم می شود و ممکن است بسوزد. پس اگر متوجه اختلال و یا حالت خرابی در تابلو روانتان شدید، پیش از هر چیز به بررسی منبع تغذیه، یا همان پاور بپردازید.

فریم یا همان قاب تابلو

کاربرد و چیستی این بخش کاملا بدیهی است. قابی است که تمامی اجزای تابلو روان در آن قرار می گیرند و به نظم در می آیند.

واشر آب بندی

کاربرد این بخش نیز، کاملا از اسمش مشخص است. این قطعه در تابلو ها مورد استفاده قرار می گیرد، تا تابلو را دربرابر خراب شدن به علت برف و باران مصون سازد. البته این قطعه، قطعه اصلی نمی باشد و در همه تابلو های روان موجود نمی باشد. برخی نیز، درز های تابلو روانشان را با نوع خاصی از چسب پر می نمایند، تا جلوی ورود آب به درونش را بگیرند.

مجتمع فنی پایتخت برگزار کننده دوره های مهارتی مانند: آموزش فیبر نوری ، آموزش ساخت تابلو روان  و … می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های آموزشگاه تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده نظرات ثبت نظر
مشاهده نظرات هنوز نظری ثبت نشده است.
نظر خود را با دیگران به اشتراک بزارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمایش بیشتر