آموزش میکروتیک
دوره آموزش راه اندازی شبکه های میکروتیک در آموزشگاه فن و کار شامل هفت ترم است که از پایه شبکه ها یعنی شناخت سخت افزار آنها شروع شده و رفته رفته وارد مباحث تکمیلی و بالابردن امنیت شبکه های میکروتیک می شود. در صورتی که شما قصد دارید میکروتیک را یاد بگیرید ابتدا باید از دوره MTCNA شروع کنید و در تکمیل آن دوره های MTCWE ، MTCRE ، MTC INE را گذرانده باشید. این دوره ها به صورت تئوری و عملی در کارگاه مجهز فن و کار برگزار میشوند و با گذراندن این 7 ترم شما یک تکنسین حرفه ای شبکه میکروتیک خواهید شد و با مهارت کامل قادر به انجام پروژه های مختلف این حوزه را خواهید بود.
دوره جامع آموزش میکروتیک شامل این موارد است:
- ترم یک آموزش MCTNA :
دروازه ورد به حوزه شبکه های میکروتیک MCTNA ( Mikrotik Certified Network Association) می باشد. این دوره پیش نیاز و لازمه شرکت در تمام دوره های بعدی مرتبط با میکروتیک می باشد. در این دوره فراگیران با مسائل پایه ای مانند مفهیم شبکه، پروتکل IP، مدل TCP/IP، سیستم عامل Router OS، سخت افزار Router Board، رویتنگ بی سیم (Wireless Routing)، مفهوم DNS، مفهوم DHCP، انواع Queue، تونل (Tunnel)، دیواره آتش (FireWall) و … را یاد می گیرند. پس از اتمام این دوره، فراگیران قادر به راه اندازی کامل شبکه را از صفر تا صد خواهند بود. (مدت زمان دوره MCTNA : 45 ساعت )
- ترم دو آموزش MTCWE : مهندسی مسیریابی شبکه های بیسیم میکروتیک
برای شرکت در دوره مهندسی مسیریابی شبکه های بیسیم میکروتیک ، حتما باید دوره MCTNA را گذرانده باشید. این دوره به نحوه راه اندازی شبکه های بیسیم و مباحث مرتبط به آن از جمله Point-to-Point یا Point-to-Multipoint می پردازد.
سرفصل های این دوره شامل اموزش جامع مباحث مرتبط با بررسی ، تنظیمات و راه اندازی شبکه های بی سیم می باشد. به دلیل آنکه تجهیزات و سخت افزار های Mikrotik بسیار محبوب و قدرتمند هستند، این موضوع باعث شده که در بسیاری از شرکت ها از تجهیزات میکروتیک استفاده گردد و کسانی که می خواهند این تجهیزات را راه اندازی کنند می بایست دوره به مباحث MTCWE تسلط داشته باشند.
همچنین در دوره مسیریابی شبکه های بیسیم میکروتیک نحوه کار با ابزارهای اسکن بسیار پیشرفته که در آنالیز حرفه ای محیط کاربرد دارند، راه اندازی و مدیریت ایجاد لینک های ارتباطی پایدار با استفاده از میکروتیک از جمله SXT، Groove، RB2011U را بصورت پروژه محور و عملی آموزش می بینید . (مدت دوره مسیریابی شبکه های بیسیم میکروتیک : 45 ساعت)
- ترم سه آموزش MTCRE : مهندسی مسیریابی شبکه های میکروتیک
پیش نیاز شرکت در دوره اموزش مهندسی مسیریابی شبکه های میکروتیک ، گذارندن دوره MCTNA می باشد. از جمله سرفصل های این دوره آموزش جامع تنظیمات مرتبط با مسیریابی روی سخت افزار های شبکه میکروتیک ، مباحث مرتبط با سیستم عامل و روتر میکروتیک است. در این دوره توانایی راه اندازی روت های (Route) استاتیک و دینامیک از جمله OSPF و تنظیمات VLAN، Tunnel و فایروالینگ را بدست خواهید آورد. و قادر خواهید بود شبکه های میکروتیک را در مقیاس های کوچک و متوسط شبکه راه اندازی کنید. (مدت دوره مهندسی مسیریابی شبکه های میکروتیک: 45 ساعت )
- ترم چهار آموزش MTCTCE : مهندسی کنترل ترافیک شبکه های میکروتیک
پیش از شرکت در دوره مهندسی کنترل ترافیک شبکه های میکروتیک نیز حتما باید دوره MTCNA را گذرانده باشید سرفصل های این دوره شامل مفاهیم تخصصی مرتبط با تنظیم کنترل پهنای باند و مسیر جریان Packet ها و مفاهیم Fire Wall روی میکروتیک ها و مفهوم Packet Flow و… می باشد. با انمام این دوره توانایی کاملی در راه اندازی انواع فیلترها و صف ها وبدست می اورید و به مباحث .مرتبط با خدمات مختلفی مانند DNS، DHCP و… تسلط پیدا خواهید نمود. (مدت دوره مهندسی کنترل ترافیک شبکه های میکروتیک :45 ساعت )
- ترم پنج آموزش MTCUME : مهندسی مدیریت کاربران شبکه میکروتیک
در دوره مهندسی مدیریت کاربران شبکه میکروتیک مفاهیم و تنظیمات مربوط به مدیرت کاربران ، RADIUS Server و راه اندازی خدماتی مانند هات اسپات ، نحوه پیاده سازی انواع تونل ها در میکروتیک ، بکارگیری پروتکل های امنیتی مختلف از جمله IPSec به منظور رمز گذاری اطلاعات و دیتاها در انواع مختلف بستر ها ، نحوه کار با نرم افزار های اکانتینگ به منظور مدیریت و کنترل کاربران در شبکه های محلی و آی اس پی از جمله نرم افزار اکانتینگ شبکه IBSng LAN ، سیسکو ACS و .. را آموزش می بیند. (مدت دوره آموزش MTCUME : 45 ساعت)
- ترم شش آموزش MTCINE : مهندسی درون شبکه ای میکروتیک
پیش نیاز شرکت در دوره جامع مهندسی درون شبکه ای میکروتیک ، گذراندن دوره MTCRE می باشد. MTCINE تخصصی ترین دوره آموزش میکروتیک می باشد و به مباحث مرتبط با روتر ها و مسیریابی های پیشرفته در میکروتیک می پردازد. از جمله مباحث این دوره می توان به پروتکل های مسیریابی بین دامنه ها MPLS، BGP و … اشاره نمود. در این دوره توانایی کاملی در راه اندازی و پیاده سازی خدمات مورد نیاز برای شبکه های وسیع و گسترده بدست می آورید. ( مدت دوره مهندسی درون شبکه ای میکروتیک : 45 ساعت)
- ترم هفت آموزش MTCIPv6E : مهندسی شبکه های مبتنی بر IPv6 میکروتیک
برای شرکت در دوره مهندسی شبکه های مبتنی بر IPv6 میکروتیک ، گذراندن دوره MTCNA ضروری می باشد. در این دوره ضمن شناخت و بررسی پروتکل IPv6 ، توانایی پیاده سازی و راه اندازی شبکه هایی که بر پروتکل IPv6 مبتنی هستند را بدست خواهید آورد. (مدت دوره شبکه های مبتنی بر IPv6 میکروتیک : 45 ساعت )
فیلم معرفی دوره آموزش میکروتیک فن و کار
هزینه آموزش میکروتیک
توانایی پیاده سازی و حفاظت از سرویس Hotspot
نحوه تنظیمات سروی Hotspot از قبیل تنظیمات DNS، تنظیمات اولیه، بررسی Binding IP و Garden Walled و … را یاد می گیرید.
توانایی فرآیند قطعه بندی IP در وضعیت بدون کلاس (subnetting)
در این دوره فرآیند های محاسبه بر روی Range IP و IP Network و IP Broadcast را یاد میگیرید و قادر به اجرای Subnetting خواهید بود.
تسلط به فعال سازی اصول BGP
در مراحل اولیه پرتکل BGP یاد میگیرید که چطور موارد های مورد نیاز در پرتکل BGP یا دروازه ی مرزی را بررسی و راه اندازی کنید.
تسلط به معرفی و فعال سازی اصول MPLS
انواع راه اندازی ها از قبیل راه اندازی LDP، راه اندازی Mapping Label Static، راه اندازی انواع تونل ها و … را آموزش میبینید.
تسلط بر شناخت مهندسی ترافیک
با مفهوم مهندسی ترافیک و عملکرد آن آشنا می شوید و نحوه انجام تنظیمات مفاهیم RSVP، Route Static و Route Dynamic را یاد می گیرید.
توانایی عدم استفاده از RADIUS و Manager User به منظور اقدام در کنترل و مدیریت کاربران PPP
در این دوره مفاهیم پروفایل در پرتکل های PPP، نحوه ی کارکرد آن، آشنایی با بخش Secret در پروتکل PPP و … را یاد می گیرید.
توانایی استفاده از Manager User به منظور اقدام در کنترل و مدیریت کاربران PPP
مفاهیم وکارایی انواع سرورهای موجود از جمله سرور Manager User، RADIUS، PPP، PPTP، TP2L و PPPOE … را یاد می گیرید.
توانایی استفاده از Manager User ميكروتيک جهت مدیریت کارربان انواع سرورهای Hotspot، DHCP و Wireless
در این دوره مفاهیم سرور Hotspot، کاربرد RADIUS در سرور DHCP و سرور Wireless و … را به خوبی فرا خواهید گرفت.
تسلط بر به کارگیری توانایی ها و امکانات مهم Manager User
توانایی کاملی در مهارت های افزودن کاربر جدید، مدیریت دسترسی های کاربران، بررسی جداول و بررسی صفحات شخصی کاربران و… را بدست می آورید.
تسلط به تنظیمات مسیریاب میکروتیک
در این دوره به اصول پایه و اساسی تنظیمات مسیریاب میکروتیک ، به روز رسانی مسیریاب، کار با برنامه Winbox و CLI … تسلط پیدا خواهید کرد.
تسلط به بررسی domain broadcast و domain collision
توانایی کاملی در بررسی حوزه های پراکنی و تصادم را در مدل OSI بدست می آورید.
تسلط به مسیریابی بر اساس شبکه های مسیریاب میکروتیک
در این دوره توانایی کاملی در بررسی جداول مسیریابی مسیریاب میکروتیک را کسب کرده و اجرای Route Default ، نصب OSPF و افزودن router به جداول را یاد می گیرید.
تسلط به نحوه بررسی switching و bridging (لایه دو)
به فرآیند های فیلترینگ و امنیت در لایه 2 تسلط پیدا خواهید کرد و نحوه راه اندازی مفاهیم لایه 3، افزودن پورت به پل، ساخت پل در مسیریاب را یاد می گیرید.
تسلط بر نصب و تنظیم انواع شبکه بی سیم
در این دوره روش های برقراری لینک ها را یاد می گیرید و توانایی به کار گیری لیست های دسترسی و اتصال، forward Default و Authentication Default، پیاده سازی امنیت و فیلتر کردن را به دست می آورید.
تسلط به گرداندن و کنترل شبکه به وسیله مسیریاب میکروتیک
در این دوره به راه اندازی DHCP، کار با Pool IP، استفاده از سرویس DNS و کار با ابزارهای مسیزیاب میکروتیک تسلط پیدا خواهید کرد.
تسلط بر نصب و اجرا و حفاظت Firewall
نحوه راه اندازی NAT در انواع مختلف را یاد می گیرید و توانایی کاملی در انتخاب های متناسب از زنجیره ها و اکشن در شبکه بدست می آورید.
تسلط به بررسی و نظارت کیفیت سرویس ها در مسیریاب میکروتیک
در این دوره از پیاده سازی صف ساده تا پیچیده در مسیریاب میکروتیک یاد می گیرید. تنظیمات گزینه های Destination – target – حد پیشینه و کنترل وضعیت ترافیک بر روی کارت های شبکه مسیریاب میکروتیک را یاد می گیرید.
توانایی اجرا و حفاظت از تونل
در این دوره به نحوه راه اندازی تونل لایه 2 و لایه 3، فعال سازی انواع تونل ها، تولید پروفایل ها و مدیریت تونل ها … را یاد می گیرید.
تسلط بر فعال سازی و حفاظت سرویس Proxy
در این دوره به فعال سازی و حفاظت سرویس Proxy تسلط پیدا خواهید کرد و می توانید انواع پروکسی را راه اندازی ، محافظت و اجرا کنید.
سرفصل های دوره آموزش میکروتیک
آموزش تنظیمات پایه مسیریاب میکروتیک :
- نحوه برقراری ارتباط با مسیریاب میکروتیک
- روش به کارگیری CLI ( خط فرمان میکروتیک )
- نحوه ی کارکرد Winbox
- روش های افزودن معیارهای کنترل کننده به برنامه Winbox
- تنظیم پایه در مسیریاب میکروتیک
- نحوه به روز کردن مسیریاب و Netinstall
- و…
آموزش بررسی و بازبینی domain broadcast و domain collision :
- بازبینی در حیطه اطلاعات پراکنی در Domain Broadcast (OSI)
- بازبینی در حیطه ی تصادم در Domain Collision (OSI)
- نحوه تولید گزارش از کارکرد حوزه ی اطلاعات پراکنی و تصادم در الگوی OSI
- و…
آموزش روش های پیدا کردن مسیر بر اساس شبکه های مسیریاب میکروتیک :
- شناسایی جداول به منظور پیدا کردن مسیر در مسیریاب میکروتیک
- نحوه افزودن router به جدول موجود در مسیریابی روتر میکروتیک
- روش اجرای Route Default
- نحوه نصب مسیریابی پویای OSPF
- و…
آموزش بررسی switching و bridging (لایه دو) :
- ایجاد bridge در مسیریاب میکروتیک
- افزودن پورت به bridge
- نحوه اجرای مفهوم های لایه 3 در bridge
- روش های اجرای فرآیند فیلتر کردن و امنیت در لایه 2
آموزش نحوه نصب و تنظیم انواع شبکه ی بیسیم :
- روش های امکان سنجی محیط
- نحوه تنظیم های پایه و اساسی کارت شبکه بیسیم در مسیریاب میکروتیک
- روش های پایداری لینک ساده
- روش های پایداری لینک لایه 2 و لایه 3
- نحوه اجرای امنیت و فیلترینگ آدرس MAC
- به کارگیری list Access و list Connect
- روش های به کارگیری forward Default و Authentication Default
- استفاده از وسایل تست و اجرای انواع شبکه بدون سیم در مسیریاب میکروتیک
- و…
آموزش گرداندن و کنترل شبکه به وسیله مسیر یاب میکروتیک :
- پیاده سازی سرویس DHCP
- نحوه به کارگیری Pool IP
- شیوه استفاده از IP Leased
- نحوه کارکرد سرویس DNS
- پیاده سازی DNS به وسیله ی مسیریاب میکروتیک
- استفاده از وسایل مسیریاب میکروتیک ( SMS- Telnet- route Trace – ping- Torch)
- و…
آموزش نحوه نصب و اجرا و حفاظت Firewall :
- نحوه گزینش صحیح Firewall در شبکه
- یادگیری نحوه گزینش انواع chain و Action متناسب با شبکه
- استفاد از State Connection
- نحوه اجرای NAT
- نحوه اجرای NAT Src
- نحوه اجرای NAT Dst
- نحوه اجرای NAT طبق PAT
- نحوه اجرای Masquerade
- نصب و اجرای NAT در مسیریاب میکروتیک
- به کارگیری Mangle در مسیریاب میکروتیک
- و…
آموزش نحوه نظارت بر کیفیت سرویس ها در مسیریاب میکروتیک :
- نحوه اجرای صف ساده در مسیریاب میکروتیک
- روش های تنظیم کردن موارد – Destination – target – حد پیشینه
- به کارگیری صف پیشرفته PCQ
- اجرای مدل انفجاری (Mode Burst)
- نحوه مدیریت شرایط ترافیک در کارت های شبکه مسیریاب میکروتیک
- آموزش روش های اجرای گراف بر مسیریاب میکروتیک
- و…
آموزش اجرا و حفاظت از تونل :
- نحوه پیاده سازی تونل ها در مسیریاب میکروتیک
- روش های اجرای تونل لایه 3 (PPTP)
- روش های اجرای تونل لایه 2 ، PPPOE
- نحوه به کارگیری PPPOE به جهت کنترل کاربران
- تولید انواع پروفایل و دسته بندی کاربرها
- نحوه کنترل تونل ها و کاربران
- و…
آموزش فعال سازی و حفاظت سرویس Proxy :
- نحوه فعال سازی Proxy- Web در مسیریاب میکروتیک
- مدیریت دستیابی به انواع سایت ها از طریق Proxy- Web
- اجرای Proxy- DNSدر مسیریاب میکروتیک
- و…
آموزش پیاده سازی و حفاظت از سرویس Hotspot :
- تنظیمات پایه به منظور اجرای Hotspot
- تنظیمات DNS در Hotspot
- مشخص کردن یوزر نیم جهت ورود به Hotspot
- پیاده سازی صفحات سایت از نوع تبلیغات در Hotspot
- اجرای فرآیند off Log از Hotspot و رویت کاربران فعال
- روش های بازبینی فرآیند های Binding IP و Garden Walled
- و…
آموزش قطعه بندی IP در وضعیت بدون کلاس (subnetting) :
- اجرای Subnetting
- فرآیند محاسبه Subnetting بر Range IP
- فرآِیند IP Network و IP Broadcast
- و…
آموزش فعال سازی اصول BGP (دروازه مرزی) :
- استفاده از شبکه STUB و لغو AS Private به منظور اجرای پایه و ابتدایی پروتکل BGP
- روش های تحقیق در موارد iBGP و eBGP
- پیاده سازی پروتکل درازه ی مرزی به شکل Stub- Non
- بازبینی Filter Routing و Distribution Routing در BGP
- تحقیق ویژگی های Prefix BGP و استفاده از آن
- بازبینی انواع Reflector Route و انواع Confederation
- و…
آموزش فعال سازی اصول MPLS :
- طریقه فعال سازی Mapping Label Static
- نحوه اجرای LDP
- بازبینی popping- hop – Penultimate
- روش پیاده سازی تونل VPLS بر حسب LDP
- روش پیاده سازی تونل لایه 3 بر حسب پرتکل BGP
- نحوه بازیابی VRF و Leaking Route در مسیریاب میکروتیک
- روش های تحقق بر Horizon Split Bridge در انواع مسیریاب میکروتیک
- و…
روش های شناخت مهندسی ترافیک :
- فعال سازی و انجام فرآیند تنظیم RSVP، Route Static و Route Dynamic
- شناخت خصوصیت پهنای باند و موارد محدود کننده پهنای باند در انواع مسیریاب میکروتیک
- و…
آموزش عدم استفاده از RADIUS و Manager User به منظور کنترل و مدیریت کاربران PPP :
- نحوه نصب و اجرای انواع سروی های PPP، PPTP، TP2L و PPPOE در مسیریاب میکروتیک
- روش ساخت پروفایل در PPP برای کاربران این سرویس
- تولید موارد محدود کننده پهنای باند در پرفایل کاربران PPP
- روش شناسایی ایجاد تغییر در MSS TCP پروفایل کاربران PPP
- ساخت کاربر به منظور به کارگیری سرویس PPP در قسمت Secret
- بازبینی خصوصیات آدرس IP برای کاربران PPP در قسمت Secret
- تحقیق بر موارد محدود کننده پهنای باند در قسمت Secret
- تماشای کاربرهای فعال
- و…
آموزش مدیریت و کنترل کاربران PPP :
- فعال سازی و اجرای Manager User
- نحوه ورود به صفحه مدیریت کاربران و انجام فرآیند تنظیم ابتدایی
- تحقیق در انواع موارد موجود در صفحه
- نحوه ایجاد کاربر و تولید پروفایل در صفحه
- بازبینی موارد محدود کننده در صفحه مدیریت کاربران
- پیاده سازی سرور RADIUS در قسمت PPP و RADIUS
- نحوه ی اجرای سرورهای PPP، PPTP، TP2L و PPPOE از طریق تایید هویت
- و…
آموزش مدیریت کاربران ميكروتيک در انواع سرورهای Hotspot، DHCP و Wireless :
- اجرای سرور RADIUS در انواع سرورهای Hot spot، DHCP و Wireless
- نحوه اجرای سرور Hotspot به وسیله تایید هویت کاربران
- نحوه اجرای سرور DHCP به وسیله تایید هویت کاربران
- نحوه اجرای سرور Wireless به وسیله ی تایید هویت کاربران
آموزش به کارگیری امکانات و توانایی های مهم مدیریت کاربران :
- روش های بررسی صفحه ی مختص هر کاربر در سرور مدیریت کاربران
- نحوه ثبت اتفاقات و Log ها در سرور مدیریت کاربران
- شیوه ی اجرای فرستادن Log به پرتکل Syslog
- نحوه ی مدیریت نشست ها و کاربران پویا در سرور مدیریت کاربران
- جدول ها در سرور مدیریت کاربران
- و…
و…