معرفی انواع دستگاه های جوشکاری
صنعت جوشکاری، عرصه ای پهناور و پرکاربرد است که در آن، فلزات مختلف به یکدیگر متصل و پیوند داده می شوند. این فرآیند که نقشی کلیدی در ساخت و ساز، تولید و تعمیرات ایفا می کند، با تکیه بر طیف وسیعی از روش ها و تجهیزات انجام می پذیرد. یکی از ارکان اصلی این صنعت، دستگاه های جوشکاری هستند که با تولیدِ حرارت و سپس ذوب کردن فلز، امکان اتصال قطعات را فراهم می آورند.
فاکتورهایی از قبیلِ فلزات مختلف، ضخامت های گوناگون، نیازهای متعدد و شرایط محیطی متنوع، همگی دست به دست هم داده و ضرورت استفاده از دستگاه های جوش مختلف را به وجود آورده اند. از جوش ظریفِ لوله های نازک گرفته تا اتصال قطعات ضخیم در سازه های عظیم ساختمانی و عمرانی، هر کدام نیازمند دستگاهی خاص با ویژگی های منحصر به فرد هستند.
این تنوع، انتخاب را برای متخصصان این حوزه و حتی کاربرانی که در صنعت و کسب و کار خود از دستگاه های جوش استفاده می کنند، به امری پیچیده تبدیل کرده است. شناخت انواع دستگاه های جوش، مزایا و معایب هر کدام، کاربردهای آن ها و تناسب شان با نیازهای مختلف، گامی ضروری در جهت انتخابی صحیح و کارآمد به شمار می رود.
در این مقاله، به بررسی عملکرد، ویژگی ها و کاربردهای هر نوع دستگاه پرداخته و ضمنِ ارائه اطلاعاتی جامع، راهنمایی برای انتخابی درست و متناسب با نیاز شما ارائه خواهیم داد. با تسلط بر این دانش، می توانید به طور موثرتری از این ابزار قدرتمند در پروژه های خود استفاده کنید، اتصالاتی با کیفیت و بادوام خلق کنید و در نهایت، به دستاوردهایی ارزشمند در عرصه صنعت جوش دست یابید.
آموزشگاه فن و کار دوره های متنوعی در زمینه صنعت جوش برگزار می کند. اصلی ترین کلاس های برگزار شده در این حوزه عبارت اند از : آموزش جوشکاری برق ، جوش co2 و آرگون و همچنین دوره آموزش بازرسی جوش . اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این دوره ها و هزینه ثبت نام در آن ها را می توانید از طریق مراجعه به صفحه مربوط به آن ها و همچنین تماس تلفنی با مشاورانِ آموزشگاه به دست آورید. همچنین با کیلیک روی تصویر زیر سرفصل ها و جزئیات کامل دوره جوش کاری برق قابل مشاهده است:
دسته بندی انواع دستگاه های جوش
تنوعِ بسیار بالای دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز برای صنعت جوش سبب شده است متخصصان این حوزه معیارهای متعددی را برای دسته بندی کردن و تشریحِ این دستگاه در نظر بگیرند که مهم ترینِ این معیارهای طبقه بندی را در جدول زیر آورده ایم.
معیار دسته بندی دستگاه جوش | توضیحات بیشتر + نمونه ها |
نوع جریان الکتریکی | دستگاه های جوش با جریان الکتریکی AC، DC، AC/DC و … |
مدلِ مبدل دستگاه | دستگاه هایی با مبدل نوع ترانسفورماتور، رکتیفایر، اینورتر و … |
الکترود به کار گرفته شده | تجهیزات جوش کاری با الکترودهای SMAW، GMAW، GTAW و … |
نوع کاربری و حجم استفاده | دستگاه هایی برای مصارف خانگی، صنعتی، پرتابل، چند منظوره و … |
محل و صنعت مورد نظر | استفاده از تجهیزات جوش برای ساخت و ساز، لوله کشی، کشتی سازی، صنعت نفت و گاز و … |
در بخش های بعدی به ترتیب توضیح می دهیم که هر یک از این معیارهای دسته بندی به چه معنا هستند و چه نوع دستگاه های جوش در هر یک از این دسته بندی ها قرار می گیرند؛ همچنین نکات مفید و مهمی درباره چگونگیِ انتخابِ بهترین و ایده آل ترین دستگاه جوش با توجه به نیازهای هر پروژه برای متخصصان و علاقه مندان این عرصه ارائه خواهیم کرد؛ پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.
دستگاه های جوش با توجه به نوع جریان الکتریکی
جریان الکتریکی در صنعت جوش، به دو دسته کلی AC (متناوب) و DC (مستقیم) تقسیم می شود. در جریان AC، جهت و اندازه جریان به طور متناوب در طول زمان تغییر می کند، در حالی که در جریان DC، جهت و اندازه جریان ثابت باقی می ماند. هر کدام از این نوع جریان ها، مزایا و معایب خاص خود را در فرآیند انجام جوش دارند که توضیح بیشتر در مورد این موضوع در مقاله پیش رو نمی گنجد.
-
دستگاه های جوش AC
از جریان متناوب برای ایجاد قوس الکتریکی استفاده می کنند و به طور معمول؛ در فرآیندِ جوش فلزات نازک و غیر آهنی مانند آلومینیوم و مس به کار می روند. از مزایای دستگاه های جوش AC می توان به سهولت در نفوذ و جوش فلزات نازک، پاشش کم و ثبات قوس و … اشاره کرد. با وجود مزیت های بیان شده، باید در نظر داشته باشید که این نوع دستگاه ها، برای جوش فلزات ضخیم و آهنی مناسب نیستند.
-
دستگاه های جوش DC
این دستگاه ها از جریان مستقیم به منظور ایجاد قوس الکتریکی بهره می برند و برای جوش فلزات ضخیم و آهنی مثل فولاد و چدن مورد استفاده قرار می گیرند. نفوذ عمیق، کیفیت بالای جوش و سهولت در کنترل قوس از کلیدی ترین نقاط قوتِ دستگاه های جوش DC به شمار می روند. البته؛ لازم به ذکر است، این دستگاه های جوش، پاشش بیشتری نسبت به دستگاه های AC دارند و ممکن است برای جوش فلزات نازک انتخابِ مطلوبی نباشند.
-
دستگاه های جوش AC/DC
این مدل دستگاه های جوش، قابلیت استفاده از هر دو نوع جریان AC و DC را دارند و به کاربر انعطاف پذیری بیشتری در انتخاب نوع جریان مناسب برای جوش می دهد. دستگاه های جوش AC/DC از مزایایی مانندِ قابلیت جوش انواع مختلف فلزات، کیفیت بالای جوش و سهولت در کنترل قوس برخوردار هستند ولی به طور معمول قیمت بالاتری نسبت به دستگاه های AC و DC دارند.
-
سایر انواع دستگاه های جوش با توجه به نوع جریان الکتریکی
علاوه بر دستگاه های جوش AC، DC و AC/DC، انواع دیگری از تجهیزات و وسایل نیز وجود دارند که از جریان های الکتریکی خاص مانند HF (فرکانس بالا) و Pulse (پالسی) برای انجام عملیات های جوش استفاده می کنند و کاربردهای خاص خود را در صنعت جوش دارند.
دستگاه های جوش بر اساس نوع مبدل
در فرآیند جوش ، مبدل ها وظیفه تبدیل جریان متناوب (AC) ورودی به جریان مستقیم (DC) مورد نیاز برای ایجاد قوس الکتریکی را بر عهده دارند. نوع مبدل به کار رفته در دستگاه جوش؛ بر کارایی، کیفیت جوش و همچنین مشخصاتِ کلی آن تاثیر بسزایی می گذارد. در این بخش به بررسی انواع دستگاه های جوش با مبدل های مختلف؛ به خصوص ویژگیِ های خاصِ مبدل های به کار رفته در آن ها می پردازیم.
-
دستگاه های جوش با مبدل ترانسفورماتور
قدیمی ترین و رایج ترین نوع مبدل در دستگاه های جوش، ترانسفورماتور است. این نوع مبدل با استفاده از اصل القاء الکترومغناطیسی، ولتاژ AC ورودی را به ولتاژ DC مورد نیاز برای جوش تبدیل می کند. ترانسفورماتورها به دلیل سادگی و قیمت مناسب، در بسیاری از دستگاه های جوش ارزان قیمت و خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، ترانسفورماتورها معایبی نیز دارند، از جمله: وزن و ابعاد بالا، راندمان پایین، ایجاد نویز و اعوجاج در جریان خروجی.
-
تجهیزات جوش کاری با مبدل رکتیفایر
رکتیفایرها نوع دیگری از مبدل های کاربردی و سودمند هستند که وظیفه تبدیل جریان AC به DC را بر عهده دارند. این مدل مبدل ها با بهره گیری از دیودها، جریان AC را به صورت یک طرفه می کنند. رکتیفایرها با توجه به ویژگی های خاص و منحصر بفرد خود (از جمله وزن و ابعاد کوچکتر و همچنین راندمان بالاتر نسبت به ترانسفورماتورها و …) در دستگاه های جوش مدرنِ بسیار زیادی به کار گرفته می شوند. لازم است بدانید؛ رکتیفایرها به تنهایی نمی توانند ولتاژ مورد نیاز برای انجام جوش را تامین کنند، به همین دلیل اغلب در کنار ترانسفورماتور یا سایر مبدل ها استفاده می شوند.
-
دستگاه های جوش با مبدل اینورتر
اینورترها نسل جدیدی از مبدل ها هستند که با استفاده از تکنولوژی الکترونیک قدرت، جریان DC را به AC با فرکانس بالا (HF) تبدیل می کنند. سپس، جریان HF توسط ترانسفورماتور کوچکی به ولتاژ و جریان مورد نیاز برای جوش تبدیل می شود. دستگاه های جوش اینورتر به دلیل مزایای متعددی از جمله وزن و ابعاد بسیار کوچکتر، راندمان بسیار بالا، کیفیت جوش بهتر و سهولت استفاده، به سرعت در حال محبوب شدن هستند. البته؛ با وجود این محبوبیت و نقاطِ قوت متعدد، دستگاه های جوش اینورتر به طور کلی گران تر از دستگاه های جوش با مبدل های دیگر هستند.
-
دستگاه های جوش با دیگر انواع مبدل ها
علاوه بر مبدل های ترانسفورماتور، رکتیفایر و اینورتر، انواع دیگری از مبدل ها نیز در صنعت جوش مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله مبدل های مغناطیسی – رزونانسی، مبدل های DC-DC و مبدل های SCR که هر نوع مبدل، نکات مثبت و منفیِ مخصوص به خود را دارند و انتخاب نوع مبدل مناسب برای یک دستگاه جوشِ خاص؛ به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربرد، بودجه، نیازهای کاربر و … بستگی دارد.
دستگاه های جوش با توجه به نوع الکترود
الکترود در فرآیند جوش، وظایف متعددی را بر عهده دارد. وظیفه اصلی آن، انتقال جریان الکتریکی به محل جوش است. این جریان، گرمای لازم برای ذوب شدن فلز پایه و الکترود را فراهم می کند. الکترود در حین ذوب شدن، ماده پرکننده ای را به نام فلز جوش تشکیل می دهد که مسئولیتِ اتصالِ قطعات فلزی را به انجام می رساند. علاوه بر این، الکترود می تواند نقش محافظتی نیز داشته باشد. پوشش روی الکترود، هنگام ذوب شدن، گازی را تولید می کند که از حوضچه مذاب در برابر اکسیژن هوا محافظت می نماید. این امر از اکسید شدن فلز جوش و ایجاد ناخالصی در آن تا حدِ زیادی جلوگیری می کند.
-
دستگاه های جوش با الکترودهای روکش دار
این نوع الکترود، رایج ترین نوع الکترود مورد استفاده در صنعت و فعالیت های جوش به شمار می رود. الکترودهای SMAW از یک هسته فلزی و روکش معدنی تشکیل شده اند که در حین جوش ذوب شده و گاز محافظ را برای جلوگیری از اکسیداسیون ایجاد می کنند. این الکترودها به طور عمده برای جوش فولاد، چدن، آلومینیوم و سایر فلزات کاربرد دارند.
دستگاه های جوش مورد استفاده برای الکترودهای SMAW، دستگاه های جوش قوس الکتریکی با الکترود روکش دار (SMAW) یا به اصطلاح جوش دستی / برق هستند. این دستگاه ها از نوع ترانسفورماتور یا مبدل اینورتر هستند و جریان مستقیم (DC) را برای ایجاد قوس الکتریکی و ذوب الکترود و فلز پایه فراهم می کنند.
-
دستگاه های جوش با الکترودهای گازی
در این مدل الکترودها (GMAW/MIG و GTAW/TIG ) از سیم جوش تو پر به عنوان الکترود استفاده می شود و گاز محافظ از طریق نازل جداگانه ای به محل جوش تزریق می شود. این الکترودها برای جوش فلزات نازک و ظریف مانند فولاد، آلومینیوم، مس و برنج مناسب هستند. در حال حاضر، در بازارهای داخلی و خارجی؛ دو نوعِ اصلی الکترود گازی وجود دارد:
- الکترود MIG/MAG : در این تجهیزات از گازهای غیر فعال (مانند هلیوم) یا گازهای فعال (مانند دی اکسید کربن) به عنوان گاز محافظ استفاده می شود و برای جوش فولاد، آلومینیوم و مس کاربرد دارند.
- الکترود TIG : این تکنیک، گاز آرگون را به عنوان گاز محافظ به کار می برد و در فعالیت هایی از قبیلِ جوش فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، مس و تیتانیوم مورد بهره برداری قرار می گیرد.
دستگاه های جوش به کار گرفته شده برای الکترودهای گازی، دستگاه های جوش قوس الکتریکی با گاز محافظ (GMAW/MIG و GTAW/TIG) هستند که از نوع مبدل اینورتر بوده و جریان مستقیم (DC) یا متناوب (AC) را برای ایجاد قوس الکتریکی و ذوب کردنِ سیم جوش و فلز پایه مهیا می نمایند.
-
دستگاه های جوش با سایر انواع الکترودها
علاوه بر دستگاه های مجهز به الکترودهای SMAW، GMAW/MIG و GTAW/TIG، انواع دیگری از تجهیزات جوش با الکترودهای متنوع نیز وجود دارند که کاربردهای خاص خود را دارند. برخی از این مدل دستگاه ها عبارت اند از:
نوع دستگاه جوش با توجه به مدل الکترود | کاربرد دستگاه |
دستگاه های مجهز به الکترودهای رسوبی | پر کردن حفره ها و سطوح ناهموار |
تجهیزات جوش با الکترودهای چدنی | جوش و اتصالِ سازه ها و لوله هایی با جنس چدن |
دستگاه هایی با الکترودهای فولاد / استیل ضد زنگ | جوش دادن و متصل کردن انواع فولادهای ضد زنگ |
دستگاه های جوش بر اساس نوع کاربری
دستگاه های جوش با توجه به نوع کاربری و نیازهای متفاوتی که در صنایع مختلف وجود دارد، در دسته بندی های گوناگونی قرار می گیرند. در این قسمت، برخی از متداول ترین انواع این دستگاه ها بر اساس کاربرد آن ها را بررسی و تشریح خواهیم کرد.
-
دستگاه های جوش خانگی
این نوع دستگاه ها که برای مصارف خانگی و کارهای سبک (مانند تعمیرات جزئی و جوش های ساده) طراحی و تولید شده اند؛ معمولا از نوع ترانسفورماتور هسته مسی یا اینورتر بوده و از نظر ابعاد و وزن؛ کوچکتر از سایر دستگاه ها می باشند. قیمت مناسب و سهولت استفاده از این دستگاه ها، آن ها را به انتخابی محبوب برای افرادِ مبتدی و پروژه های غیر پیچیده تبدیل کرده است.
-
دستگاه های جوش صنعتی
برای مصارف سنگین در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی، کشتی سازی، اتومبیل سازی و … مورد استفاده قرار می گیرند؛ از نظر قدرت و قابلیت های فنی بسیار قوی تر از دستگاه های خانگی هستند و می توانند طیف وسیعی از الکترودها با ضخامت های مختلف را به کار ببرند. دستگاه های جوش صنعتی معمولا از نوع مولد موتور-ژنراتور، دی سی یا اینورتر هستند و قیمت آن ها به مراتب از نوع خانگی بیشتر است.
-
دستگاه های جوش پرتابل
به منظورِ کار در مکان های مختلف و دور از دسترس طراحی شده اند و به دلیل وزن کم و قابلیت حمل آسان، بسیار مورد استقبال قرار می گیرند. این نوع دستگاه ها، معمولا از نوع اینورتر هستند؛ با باتری یا موتور بنزینی کار می کنند و برای جوش لوله ها، سازه های فلزی و مصارفِ سیار مناسب هستند.
-
دستگاه های جوش چند منظوره
این مدل تجهیزات و ابزارها؛ قابلیت جوش برای پروژه ها و نیازهای مختلف را دارا می باشند و می توانند از چند مدل الکترود و روشِ اتصال بهره برداری نمایند. این تنوع و گستردگی سبب شده است دستگاه های جوش چند منظوره برای کارگاه ها و صنایعِ کوچک و بزرگ و افرادی که به دنبال دستگاه هایی همه کاره هستند، تبدیل انتخابی ایده آل و مطلوب گردند.
دستگاه های جوشکاری صنعتی
هر صنعت با توجه به فاکتورهایی از قبیلِ نوع مواد، ضخامت قطعات، ظرافت کار، قوانین و استانداردهای ایمنی خاص خود و …، نیازمند دستگاه جوش با ویژگی های منحصر به فرد است. در این بخش، به بررسی انواع دستگاه های جوش مناسب برای برخی از صنایع پرکاربرد می پردازیم.
-
صنایع ساخت و ساز
از سازه های فلزی سنگین و قطعات ضخیم به طور گسترده در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. به همین دلیل، دیوایس های مورد استفاده در این صنعت باید قدرت و توان بالایی داشته باشند. دستگاه های جوش قوس الکتریکی MMA و جوش زیر پودری SAW به دلیل نفوذ عمیق و استحکام بالای جوش، انتخابی مناسب برای این صنعت محسوب می شوند.
-
صنایع کشتی سازی
تجهیزاتِ جوشِ به کار گرفته شده در این صنعت باید از توان بسیار بالایی برخوردار باشند زیرا در اکثر موارد؛ از ورق های فولادی ضخیم برای ساخت بدنه و اجزای مختلف کشتی استفاده می شود. دستگاه های جوش زیر پودری SAW به دلیل سرعت بالا، نفوذ عمیق و کیفیت بالای جوش، تجهیزاتی ایده آل برای این صنعت به شمار می آیند.
-
صنعت لوله کشی
در این صنایع، اتصال لوله های فلزی با ضخامت های مختلف به یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. دستگاه های جوش قوس الکتریکی دستی SMAW با برخورداری از ویژگی هایی مانندِ سهولت استفاده، قابلیت حمل و نقل و قیمت مناسب، در صنعت لوله کشی بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه، دستگاه های جوش TIG با توجه به کیفیت بالای جوش و ظرافت کار، برای اتصال لوله های نازک و حساس مورد استفاده قرار می گیرند.
-
صنعت نفت و گاز
این صنعت باید از استحکام و ایمنی بسیار بالایی برخوردار باشد چرا که خطوط لوله و مخازن، همواره تحت فشار بالا قرار دارند. دستگاه های جوش قوس الکتریکی زیر پودری (SAW) و قوس الکتریکی با الکترود روکش دار (SMAW) به دلیل کیفیت و استحکام بالای جوش، در صنعت نفت و گاز کاربردهای متعددی دارند. علاوه بر صنایع ذکر شده، دستگاه های جوش با در نظر گرفتنِ نیازها و الزامات خاصِ مربوط به فرآیندهای اتصال و جوشِ فلزات به یکدیگر؛ در صنایع مختلفِ دیگری از جمله خودروسازی، هوافضا، صنایع غذایی و … نیز به کار گرفته می شوند.
نحوه انتخاب بهترین دستگاه جوشکاری
انتخاب دستگاه جوش مناسب برای هر پروژه، امری ضروری و تعیین کننده در کیفیت و کاراییِ فرآیند جوش و سازه های تولید شده با استفاده از این روشِ اتصال است. تنوعِ بسیار زیادِ دستگاه های جوش موجود در بازار، انتخاب را برای افراد مبتدی و یا حتی متخصص دشوار می کند. به همین دلیل؛ در ادامه به بررسی نکات مهمی می پردازیم که باید در هنگام گزینشِ دستگاه جوش به آن ها توجه کرد تا در نهایت بتوان متناسب با نیاز خود بهترین انتخاب را داشت.
نوع فرآیند جوشکاری
اولین قدم در انتخاب دستگاه جوش، تعیین نوع فرآیند جوش مورد نیاز شما است. روش های مختلفی برای جوش فلزات وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. رایج ترین فرآیندهای جوش عبارت اند از:
- مقاومت الکتریکی (SMAW) : این روش جوش با استفاده از الکترودهای روکش دار انجام می شود و به دلیل سادگی و مقرون به صرفه بودن، در بسیاری از کارگاه ها و مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
- قوس الکتریکی زیر پودری (SAW) : از الکترود غیر مصرفی و پودر مخصوص برای ایجاد جوش با نفوذِ عمیق بهره می گیرد و برای جوش لوله ها، مخازن و سازه های فولادی سنگین مناسب است.
- گاز محافظ (MIG/MAG) : با کمک سیم جوش و گاز محافظ؛ اتصالاتی با کیفیت تولید می کند و در فرآیندِ جوش فولاد، آلومینیوم و سایر فلزات نازک عملکردِ بسیار خوبی دارد.
- قوس تنگستن (TIG) : این تکنیک، الکترود غیر مصرفی و گاز محافظ را برای ایجاد جوش به کار می برد و برای جوش فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و سایر فلزات حساس به اکسیداسیون مطلوب است.
آمپر و ولتاژ
از دیدگاه تخصصی و علمی؛ آمپر و ولتاژ، دو پارامتر مهم و کلیدی در انتخاب دستگاه جوش هستند. آمپر نشان دهنده شدت جریان عبوری از الکترود و ولتاژ نشان دهنده اختلاف پتانسیل بین الکترود و قطعه کار است. به طور کلی، هر چه آمپر و ولتاژ دستگاه جوش بالاتر باشد، ضخامت فلزاتی که می توان با آن جوش داد بیشتر خواهد بود.
نوع منبع تغذیه
همان طور که در بخش های قبلی مقاله توضیح داده شد؛ دستگاه های جوش با دو نوع جریان الکتریکی و منبع تغذیه AC و DC در بازارهای داخلی و جهانی عرضه می شوند. دستگاه های AC برای جوش فلزات چدنی و آلومینیوم مناسب هستند، در حالی که دستگاه های DC برای جوش فولاد و سایر فلزات کاربرد دارند.
برند و قیمت
برندهای ایرانی و خارجیِ مختلفی در زمینه تولید دستگاه های جوش فعالیت می کنند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. قبل از خرید، باید تحقیقات لازم را انجام دهید و دستگاهی را انتخاب کنید که از برند معتبر و دارای گارانتی باشد. قیمت دستگاه های جوش نیز این روزها به شدت در نوسان است، بنابراین باید با توجه به بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
سایر عوامل تعیین کننده در انتخاب دستگاه جوش
- برخی از دستگاه ها دارای آپشن ها و امکانات اضافی (مانند نمایشگر دیجیتال، تنظیمات پیشرفته، امکان اتصال به ربات و …) هستند. اگر در کار و پروژه های خود به این قابلیت ها نیاز دارید، بهتر است در هنگام انتخاب دستگاه جوش، به این موضوع نیز توجه کنید.
- باید نیازهای خاص خود را هم در نظر بگیرید: به عنوان مثال، اگر قصد دارید از تجهیزات جوش در محیط های مرطوب استفاده کنید، باید دستگاهی را انتخاب نمایید که ضد آب باشد.
- اگر قصد دارید دستگاه جوش را در مکان های متعدد به کار ببرید، باید به قابلیت حمل و نقل آن توجه کنید. دستگاه های جوش در ابعاد و وزن های مختلفی موجود هستند، بنابراین باید دستگاهی را تهیه نمایید که به راحتی قابل حمل و نقل باشد.
با در نظر گرفتن این نکات، قادر خواهید بود بهترین و ایده آل ترین دستگاه جوش را برای پروژه و صنعت خود انتخاب و تهیه کنید. البته؛ لازم به ذکر است، کسب تجربه در حوزه کار با دستگاه ها و تجهیزاتِ جوش مختلف (با قابلیت ها، سایزها و مشخصات فنیِ متنوع) می تواند تجربه آموزنده و پرباری برای همه متخصصان فعال در این عرصه باشد.